vuurkorf, kampvuur, hapjes, snacks

7x De lekkerste kampvuur hapjes

Een kampvuur of vuurkorf is super gezellig voor kinderen en helemaal als je je eigen lekkere hapjes kan klaarmaken. Deze hapjes zijn ideaal voor boven het vuur. Leuk om te doen met Pasen, is eens iets anders dan gourmetten!

Hapjes voor boven het kampvuur

Gezellig buiten zitten rond het kampvuur of een vuurkorf, hoe leuk is dat! Helemaal gezellig als je samen liedjes gaat zingen en ondertussen lekker smikkelen van de hapjes die je maakt boven het kampvuur. Zoek een dikke, lange stok in het bos om je hapjes aan te prikken en het feest kan beginnen!

Heb je geen vuurkorf? Dit kun je zelf heel eenvoudig maken van bakstenen of een olievat.

Bakstenen

 • Stapel bakstenen (ongeveer 40 cm) op in een cirkel.
 • Maak nog een cirkel aan de binnenkant met een tussenruimte van 20 cm).
 • Vul de ruimte tussen de cirkels op met kiezelstenen.
 • Plaats een grill met deksel in de binnenste cirkel en je vuurkorf is klaar.

Broodjes bakken

Broodjes bakken boven het kampvuur, hmmm dat is zo lekker. Koop een pak Koopmans broodmix en maak hiervan balletjes. Je kindje kan van het balletje een worstje rollen en deze stevig om de stok draaien. Houd je broodjes boven het heetste gedeelte van het vuur en draai geregeld. Let op dat het niet in de vlammen komt. Als je broodje makkelijk van de stok loskomt dan is hij gaar en het ruikt zo lekker!

Marshmallows roosteren

Prik je marshmallows aan een stok of aan een speciale marshmallow spies en houd hem net boven het vuur. Je kunt hiervoor speciale marshmallows kopen, maar met gewone spekjes kan het zeker ook. Als de buitenkant lichtbruin is en de binnenkant licht gesmolten is het klaar, dat is smullen1

vuurkorf, kampvuur

Fruit

Maak een lekker fruitspies met bijvoorbeeld ananas, appel en banaan of wikkel fruit zoals een appel in aluminiumfolie.

 • Haal de klokhuis uit de appel.
 • Vul de appel met suiker.
 • Wikkel hem in aluminiumfolie.
 • Leg hem in de as en draai je appel regelmatig.
 • Met 10 à 15 minuten is je appel klaar.

Aardappels poffen

Gebruik hier iets kruimige aardappels voor en maak ze goed schoon (niet schillen dus). Prik er met een vork een paar gaatjes in (anders ontploffen ze), wikkel hem in aluminiumfolie en leg hem aan de zijkant van je vuurkorf. Het poffen van aardappels duurt best lang (afhankelijk van de grootte 20 tot 45 minuten) dus dit kun je beter als eerste doen, want wachten voor kinderen is niet hun sterkte punt.

Snijd de aardappel doormidden en lepel hem leeg. Lekker met kruidenboter, roomkaas, crème fraiche of alleen een beetje peper en zout.

Knakworst

Knakworstje zijn ook ideaal voor boven het kampvuur en snel klaar dus ideaal voor kinderen.

Popcorn

Doe een beetje mais in een popcornpan en spray er een beetje olie op. Niet te veel anders poffen ze niet zo goed. Het is niet heel eenvoudig om popcorn te poffen, want ik heb het zelf al eens geprobeerd in een pan en dat was geen succes, maar je kan het natuurlijk altijd proberen.

Maiskolven

Verwijder de bladeren en draden. Kook de kolven 10 minuten met wat zout en een klontje boter (of laat je kolven 30 minuten weken in water en daarna goed droog deppen). Prik een prikker in de kolf en rooster hem in ongeveer 10 minuten gaar. Lekker met een laag boter en wat zout!

Je kan je maiskolf ook in aluminiumfolie wikkelen. Smeer hem dan eerst in met boter en wat zout.

kampvuur, vuurkorf, hapjes

Heb jij nog een tip voor boven het kampvuur? Deel hem gerust hieronder.

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 14 Comments
 1. Lindsey schreef:

  Wat gezellig zeg! Doe mij de marsmallows maar 😉

 2. Lodi schreef:

  Wat een leuk idee om te doen met de pasen, zeker omdat we dan nog waarschijnlijk aan de achtertuin gekluisterd zijn. Ik maak altijd Smores, dit is echt Amerikaans, marshmallow zacht laten worden boven het vuur, dan twee toastjes besmeren met chocopasta ( eigenlijk moeten er Hershey bars tussen, maar die heb ik hier niet) en dan de gesmolten marshmallow hier tussen, Yummie.

 3. rachel schreef:

  oh ik kan niet wachten tot we dit weer kunnen gaan doen 😀 hier doen ze een banaan in plakjes snijden en een stukje chocola ertussen en dan boven het vuur houden

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn zusjes en ik poften vroeger aardappels die we aan een vork prikten boven een vuurtje. Helaas werden ze nooit gaar en brandden onze vingers. Maar leuk was het wel.

 5. Simone schreef:

  Mm, dit doet me denken aan de scouting vroeger. Dan maaken we ook broodjes en andere dingen boven het kampvuur, love it!

 6. Joanne schreef:

  Ik vind van die broodjes zo lekker! En marshmallows zijn ook altijd goed 🙂

 7. Jasmina schreef:

  Handige tips! En leuk die eerste foto! Ben je dat zelf?

 8. Jouvence schreef:

  Maïskolven met wat boter en kruiden zijn zó lekker! Even onthouden, want is al een tijdje geleden.

 9. Janet schreef:

  Oh heerlijk! Ik houd van een goed kampvuurtje op zijn tijd. Ik vind marshmallows of mais bij het kampvuur wel erg lekker hoor.

 10. Felice Veenman schreef:

  ik ken al deze trucs….en nu heb ik zo’n heimwee naar de tijd dat de kinderen klein waren en ik deze trucs ook uitvoerde….gaat er iets boven een bijna-verbrande marshmellow??

 11. Oh dit is zo leuk om te doen! Met m’n groep 8 kinderen op kamp deden we altijd broodjes en marshmallows. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.