kindernamen, top 5

Populaire kindernamen 2018

Het bedenken van een naam voor je kindje is best lastig, helemaal als je meer kinderen hebt van hetzelfde geslacht. Zijn de kindernamen van onze jongens populair en hoe ziet de top vijf in Duitsland eruit?

Een naam bedenken

Makkelijk is het bedenken van een naam voor je kindje niet, maar misschien heb jij altijd wel die ene naam in je hoofd, omdat de naam een speciale betekenis heeft.

Populaire kindernamen

De Sociale Verzekeringsbank heeft de  populairste kindernamen van het jaar 2018 bekend gemaakt. Maar liefst 797 ouders gaven de naam ‘Julia’ aan hun dochter en 681 ouders noemden hun zoon ‘Lucas’.

Opvallend is de grote verschillen per provincie. De naam Lucas komt namelijk niet terug in de top tien van de provincie Noord-Brabant, Drenthe, Overijssel en Groningen.

Jongensnamen

De top vijf populairste namen:

 1. Lucas (681)
 2. Levi (641)
 3. Finn (634)
 4. Sem (633)
 5. Noah (624)

Meisjesnamen

 1. Julia (797)
 2. Emma (704)
 3. Sophie (677)
 4. Tess (669)
 5. Zoë (659)

Niet populair

Ik vond het heel erg moeilijk om jongensnamen te bedenken. Wij houden van korte, stoere jongensnamen die je niet zo vaak hoort en dat is nogal lastig aangezien wij er in totaal drie moesten bedenken!

De naam Deon zie ik bijvoorbeeld helemaal niet in de lijst van de SVB staan, wel Dion en Dean.

Sten is maar liefst 40 keer gegeven en dus niet echt populair.

De naam Brent iets meer, namelijk 96 keer.

Dit is natuurlijk een onderzoek uit Nederland, in Duitsland ken ik niemand die zo heet en zijn mijn jongens hier dus uniek 🙂 . De kindernamen in Duitsland eindigen meestal op een ‘a’ is mij opgevallen, vooral bij meisjes hoor ik vaak namen zoals: Thea, Anna, Elisa of Emma.

Top 5 populairste namen

In Duitsland is de top vijf populairste meisjesnamen:

 1. Emma
 2. Mia
 3. Hannah
 4. Sophia
 5. Emilia

Populaire jongensnamen

De jongensnamen die in Duitsland het meest worden gegeven:

 1. Ben
 2. Leon
 3. Paul
 4. Lukas
 5. Jonas/Elias

Dit is natuurlijk ook weer per provincie verschillend. Wij wonen in Niedersachsen en daar zijn de populairste jongens- en meisjesnamen: Fiete, Jonte, Ole, Juna, Merle, Henry, Lina en Ella.

Staat de naam van jouw kind(eren) in de top 5?

Lees ook: De waarom-fase.

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.