batboy, zwanger, naam, kind, kindje, bedenken, naambetekenis, betekenis

De betekenis van je naam

Een naam bedenken voor je kindje is best lastig. Soms hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn, want weet je al precies  hoe je kindje gaat heten, omdat de naam een speciale betekenis heeft. Ben jij benieuwd wat je (kindjes)naam betekend?

Een naam bedenken

Een naam bedenken voor je kindje vind ik één van de lastigste dingen. In mijn aller eerste blog schreef ik hierover en hoe wij aan de namen van onze kinderen zijn gekomen. Wil je het lezen kan dat hier .

Het past precies bij de persoon

Ik ben erg blij met de namen van onze jongens. Ze passen ook echt bij hun. Deon zijn naam past precies bij hem. Als hij bijvoorbeeld ‘Sten’ zou heten, vind ik dat ook helemaal niet passen. Deon is echt een ‘Deon’ en Sten echt een ‘Sten’.

De betekenis van je naam

Elke naam heeft een betekenis. Misschien heb je de naam van je kindje wel uitgekozen om de betekenis? Ik ben altijd wel nieuwsgierig wat het betekend en of dat ook nog een beetje bij de persoon past.

Om erachter te komen wat de betekenis van je naam is kan je op de site van De grootste namen database van Nederland (klik hier) invullen. Natuurlijk heb ik al onze namen ingevuld en dit zijn de betekenissen:

 • Krystle; heldere, briljant, glas
 • Nick; overwinnende mensen
 • Deon; berg van Zeus
 • Sten; steen
 • Brent; hoge heuvel

Volgens de Griekse mythologie is Zeus de oppergod van de oude Grieken. Heerser over hemel en aarde , vader van de goden en de mensen. Hij heerste vanaf de berg Olympus, de hoogste berg (2917 m) in Griekenland.

Een band

Wat ik grappig vind is dat alle 4 de namen van de ‘mannen’ een band met elkaar hebben. De betekenis heeft verder niets met de persoon te maken.

 • Tussen Zeus en zijn vader ontstond een zware strijd om macht. Hierbij slingerde Zeus bliksemschichten van de Olympus naar beneden en bleef dat net zo lang doen tot hij de overwinning (Nick) had behaald.
 • De berg (Deon) bestaande uit steen (Sten) is de hoogste berg (hoge heuvel Brent). De berg is natuurlijk geen heuvel, maar het past allemaal wel bij elkaar.

Lees ook:

 

Heb jij de betekenis van je (kindjes)naam ook opgezocht en past dat bij hem/haar?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Merel schreef:

  Ja, grappig genoeg passen de namen allemaal wel. Hebben het vooraf wel ff uitgezocht.

 2. O wat grappig! Ik heb eigenlijk nooit opgezocht wat het betekende.

 3. Ja ik heb het van Justin een keertje opgezocht, maar heel eerlijk weet ik de betekenis niet meer.

  De namen van de eerste twee vond ik niet zo moeilijk. Justin vond ik altijd al een mooie naam en mijn man gelukkig ook.
  Ook over de meisjes naam waren wij het vrijsnel eens.

  Toen ik zwanger was van Dylan, wisten we dat er een mannetje op komst was. Ik vond Dylan meteen een leuke naam, mijn man niet… Maar na de naam vaak genoemd te hebben vond hij hem in de 8e maand gelukkig ook erg leuk.

  En Milan is vernoemd naar zijn twee broers. Edwin vond Milan een mooie naam. Ik had daar zelf meer moeite mee, omdat we Justin Milan hadden. We wisten bij Milan niet of het een jongentje of een meisje zou worden. De meisjes naam hadden we een paar dagen voor de bevalling. Ik had wel een paar jongens namen die ik erg leuk vond, maar die vonden wij niet beiden leuk. En toen ik bevallen was van Milan, voelde de naam Milan erg goed. En zo is Milan vernoemd naar zijn broers. Justin Milan, Dylan Thomas en Milan Thomas…

 4. Dewi schreef:

  Ja ik heb het ook opgezocht. Grappig om te lezen. We hadden meerdere namen in gedachte bij mij meiden. Rare is dat ik de namen die ze uiteindelijk hebben gekregen ook echt bij ze vindt passen 😉

 5. Gerdi schreef:

  Zo leuk om de betekenis achter een naam te weten! Hier betekenen de namen van de kids: “de gezegende” en ” bewerker van de aarde”. De tweede neemt zijn naam wel erg letterlijk, want is graag buiten en ploegt graag door de tuin met z’n auto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.