star wars, carnaval, batboy, wapen, pistool, school, feest, storm troopers, storm trooper, action

Carnaval op school

Deon vierde zijn eerste carnaval op school. Helemaal blij en enthousiast liep hij stoer met zijn masker, ruimte- zwaard en -pistool naar school, maar op school kreeg hij te horen dat ‘wapens’ verboden zijn.  

Carnaval

Deon weet eigenlijk nog niet echt wat carnaval nou precies is en wat daar de bedoeling van is. Toen ik hem vertelde dat hij verkleed naar school mocht kon hij niet wachten tot de volgende dag, maar zijn carnaval verliep helaas een beetje anders.

Action

Bij Action kocht ik voor € 7,95 een leuke set wat wel een beetje op de ‘Stormtrooper’ van Star Wars lijkt. Hier zit een masker, zwaard en pistool met licht én geluid in.

Géén wapens

Deon vond het te gek en helemaal trots liep hij naar school. Alles was vrolijk versierd en iedereen had hapjes  gemaakt om gezellig op school op te eten.

Maar toen de juf Deon zag met zijn ‘wapens’ werd hij erop aangesproken. ”Er mogen geen wapens worden meegenomen, dat is afgesproken”. Ik was mij van geen kwaad bewust en was hier ook niet van op de hoogte (heb ik vast gemist). Met een beteuterd gezichtje keek hij mij aan. Zonder zijn ‘wapens’ is het outfit natuurlijk niet compleet.

Hij probeerde zijn zwaard een beetje te verstoppen en gaf zijn pistool af. Ik gaf hem een kus en liep met het pistool terug naar huis. Het zwaard heeft hij wel bij zich gehouden.

Kinderachtig

Ik vind het eigenlijk een beetje kinderachtig om ‘wapens’ te verbieden. Want wat is nu een cowboy zonder pistool, indiaan zonder pijl en boog of een ridder zonder zwaard? Het zwaard hadden ze voor deze keer door de vingers gezien, maar mag de volgende keer niet mee. Ik vind het wel sneu, hij snapt gewoon niet waarom het niet mag en ik trouwens ook niet. Op school spelen ze ook met stokken, wat dan zogenaamd een ‘wapen’ moet voorstellen en dat mag dan weer wel.

Wanneer de kinderen jarig zijn mag er ook niet getrakteerd worden, zelfs geen fruit. Dit vind ik ook kinderachtig, want als je jarig bent hoort dat er wel bij vind ik. Maar nu tijdens de carnaval werden er wel hapjes zoals; spekjes, kaas en andere lekkernijen meegenomen. Ik vind het maar raar en snap het niet.

Vind hier hét perfecte pak voor carnaval.

Hoe gaat jou kindje verkleed tijdens carnaval? Wat vind jij van het ‘wapen’ verbod?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Anne schreef:

  Ik ben zelf leerkracht op een basisschool en bij ons hebben we ook een ‘wapen’-verbod. Kinderen kunnen prima cowboy of indiaan zijn zonder wapen en we hebben afgesproken met de school, ouders en kinderen om ‘wapens’ niet normaal te vinden. Zeker in de tijdgeest waar we nu in zitten. De kinderen hebben er niet minder lol om. Wat betreft trakteren… tja, elke school kijkt hier anders tegenaan. Bij ons mag het wel.

 2. Volgmama schreef:

  Ja jammer. Ik snap jou heel goed. Misschien dat de kinderen zich daar echt pijn mee hebben gedaan in het verleden? En dat willen ze voorkomen? Misschien vinden meisjes dat eng? Bij F mag het ook niet. Mijn zoons hebben maandag carnaval op school.

 3. Charel schreef:

  Ja dat is zeker jammer! Zeker voor kindjes die denken er toch niet bij na wat ze er kwaad mee kunnen doen, jammer van de juf.

 4. Merel schreef:

  Verwarrend dat het één wel mag en het ander niet. Zou denk ik goed zijn om een lijn te trekken vanuit school. Zelf denk ik dat een plastic zwaard op zich moet kunnen, zeker als je er goede afspraken over maakt.

 5. felice veenman schreef:

  Wat mij verbaasd, is dat jij niet wist dat “wapens” in elke vorm verboden zijn? Dan had je wat anders voor je kind kunnen kopen, er zijn tenslotte zoveel grappige kostuums te koop.
  Persoonlijk ben ik wel een voorstandster van geen wapens: er is zoveel narigheid in de wereld, laten we het niet mooier maken. Precies daarom vind ik het niet erg als kinderen stokken gebruiken en doen alsof. Dat is kinderlijke fantasie, geen moeite mee, net zo min als het gebruik van waterpistolen om elkaar lekker nat te spuitne. Maar “”wapens”? Van mij hoeft het niet.

  • Batboy schreef:

   Hoezo verbaasd het je? Er zijn zat leuke kostuums, maar Deon gaat voor iets stoers en is helemaal wild van Star Wars. Kinderen zien dat helemaal niet zo. Ik respecteer het en volgend jaar verzinnen we gewoon iets anders zonder iets gevaarlijks erbij..

 6. Wat raar, met carnaval kun je toch inderdaad als Storm Trooper verkleed gaan? Je kunt toch niemand bezeren met zo’n ding? Ik snap dat je geen waarheidsgetrouwe wapens (look-a-likes) mee naar school mag, maar een onderdeel van je carnavalspak? Trouwens ook raar van dat trakteren. Dat maakt een verjaardag toch juist leuk? Die betutteling begrijp ik ook niet helemaal.

  • Batboy schreef:

   Ach ja. Ik respecteer het wel, maar was een teleurstelling voor Deon. Als ik het had geweten (of goed had opgelet) had ik wel iets anders gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.