newborn, fotografie, stuffies. stuffy, batboy

Handmade knuffeltjes voor je baby

Stuffies, zo heten deze schattige knuffeltjes. Ze zien er wel heel knuffelig uit, maar daar zijn ze niet voor gemaakt, helaas….

Stuffies

Toen ik deze knuffeltjes op instagram tegen kwam, was ik meteen verkocht. Want zeg nou zelf, ze zijn toch super schattig?

De persoon die deze stuffies heeft bedacht en maakt is Aniek van Wijgerden. Ze is neuropsycholoog, (newborn) fotograaf en sinds 2 jaar maakt ze nu ook deze schattige stuffies. Ze kwam op het idee doordat ze steeds pluchen knuffeltjes voorbij zag komen, maar deze vond ze niet fijntjes genoeg voor haar eigen stijl van newborn fotografie. En zo ontstond haar eerste stuffy:

stuffy, stuffies, by aniek, batboy, newborn

De eerste Stuffy

Speciaal

Gabriela Koopmans (een bekende fotograaf) was de eerste klant van Aniek. Zij heeft veel gedaan aan promotie. Als dank maakte Aniek een stuffy van de hond van Gabriela en deze heeft zij ook gebruikt voor een fotoshoot. En het is echt een collectors item, want er is er maar één van.

stuffy. props, stuffies, newborn, fotografie, batboy, hond

Stuffy ‘Mila’ hondje

gabriela koopmans, aniek, wijgerden, batboy, stuffy, stuffies, newborn, props

Fotograaf Gabriela Koopmans

Newborn fotografie

De Stuffies (ook wel props genoemd) zijn inmiddels erg populair, vooral bij newborn fotografie. Daar worden ze dan ook veel voor gebruikt en ze gaan zelfs internationaal. Fotograaf Magali Tinti (Frankrijk) maakt er ook gebruik van:

newborn, fotografie, stuffies. stuffy, batboy

Magali Tinti fotograaf

newborn, batboy, stuffies, stuffy, aniek, newobornfotograaf

Fotograaf Magali Tinti

Geen speelgoed

De Stuffies zijn puur voor decoratie en niet geschikt als speelgoed. Maar je kan er natuurlijk wel één laten maken om gezellig op de baby- of kinderkamer neer te zetten en natuurlijk gebruiken voor een newborn shoot. Want met een stuffy wordt de foto wel extra schattig.

stuffies, stuffie, newborn, batboy

Een Stuffy maken

Aniek is voor dit jaar al bezet met alle werkzaamheden. En een Stuffy is ook niet zo 1,2,3 klaar. Om een Stuffy te maken gaan wel zeker 3 uurtjes werk zitten. Meestal maakt ze gebruik van alpaca, maar Aniek is altijd opzoek naar zachte, unieke materialen (angora wordt vermeden).

Ik vind ze allemaal even schattig, maar als ik er één moest kiezen, zou ik voor het vosje gaan. Het heeft lang geduurd voordat ze daarvoor het perfecte materiaal gevonden had: mohair-zijde.

De favoriet van Aniek

Wanneer ik vraag welke stuffy de favoriet van Aniek is zegt ze:

”Oei, dat is lastig te zeggen. Ik vind ze allemaal zo schattig, juist doordat ze allemaal hun eigen dingetjes en ‘karaktertje’ hebben. Het witte konijntje weet elke keer weer mijn hart te stelen, maar tegelijkertijd ben ik ook heel content met het vosje. Hetzelfde geldt voor het Mila-hondje, omdat ik er daar maar één van heb gemaakt.”

stuffy, stuffies, batboy, handgemaakt, props, newborn

Een stuffy is ongeveer 13 cm en kost € 40,00 exclusief btw. Bekijk meer newbornprops foto’s van Aniek op haar website of Facebook .

stuffies, stuffy, batboy, props, newborn

Een eigen kledinglijn

Ja, voor de stuffies worden ook speciaal kleertjes gemaakt. Wil je graag een muisje met een tuinbroek of met een truitje? Ook dat is mogelijk!

stuffies, stuffy, newborn, fotografie, batboy, aniek van wijgerden

Een newborn shoot van je kindje is heel speciaal, want deze periode is ook weer snel voorbij. Daarom laat je deze momenten vastleggen op een foto. Met een stuffy erbij maakt dat de foto extra lief en zo heb je ook een tastbare herinnering aan dat speciale moment, want stiekem was het toch het aller eerste ‘knuffeltje’ van je baby.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking 

**De foto’s zijn verkregen via Anniek van Wijgerden

Welke stuffy vind jij het leukst?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik vind ze allemaal erg leuk! Ik vraag me alleen af: waarom kun je er niet mee spelen? Gaan ze dan kapot?

  2. Oohhh, wat super schattig zeg! <3 Prachtig bij die newborn-foto's!

  3. Volgmama schreef:

    Wat superschattig!

  4. Super cute!

    Mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.