typisch mannen, sokken

11x Typisch mannen

Wat is dat toch altijd met mannen en sokken? En leg jij wel eens iets op de trap zodat je dat later mee kan nemen naar boven? Waarom lopen mannen er dan gewoon voorbij? Een top 11 van typisch mannen, herken jij één van deze punten ook bij jouw thuis?

Typisch mannen (huishoudelijke ergernissen)

In een mannenhuis kan ik mijn lol wel op. Wat zijn hier thuis de huishoudelijke ergernissen en zijn dat ook typisch mannen dingen? Ik heb een top 11 gemaakt van huishoudelijke ergernissen. Kan jij je hier ook in vinden 😉 ?

Sokken met gaten

Waarom hebben mannen altijd gaten in hun sokken bij de grote teen? Is dat echt een mannending, want ik heb dat nooit. Zelfs Deon begint al met deze ‘mannen mode trend’.  En de sokken met gaten worden niet weggegooid, nee hoor ze gaan gewoon de wasmand in! Gelukkig heb ik (nog) geen last van rondslingerende sokken.

Even op de trap neerleggen

Als ik iets heb wat naar boven moet, leg ik het vaak even op de trap. Nick irriteert zich daaraan, want hij snapt niet waarom het niet direct naar boven wordt gebracht? Vervolgens gaat hij naar boven, maar loopt er gewoon voorbij.

Natte handdoek

Handen wassen voor het eten en afdrogen aan de handdoek in de keuken. Wanneer ik dan mijn handen wil afdrogen is de handdoek vaak drijfnat. Komt het door de grote mannen handen?

Hebben wij een vaatwasser?

Het gebruikte koffiekopje (of ander serviesgoed) op het aanrecht zetten, terwijl het in de vaatwasser moet. ”Wij hebben een vaatwasser hoor”. ”Ja, dat doe ik straks”.

Closetrol

De closetrol verkeerd om ophangen. Het papier waar je het afscheurt moet toch echt aan de voorkant en niet tegen de wand (anders wordt de muur zo vies). Nu laat hij de lege rol gewoon hangen.

Lang blijven zitten

Lang op de wc zitten. Geen idee wat hij daar allemaal aan het doen is, maar in die tijd dat hij daar zit hebben wij ons eten allang op.

Badkamergeheimen

Ik dacht dat vrouwen altijd lang werk hadden, maar meneer hier staat véél langer in de badkamer. Ik vraag me dan af wat hij allemaal aan het doen is; benen scheren?

Ik ben er zo weer

Dat ‘zo’ ken ik nu onderhand wel. Hij komt altijd iemand tegen met wie hij dan ‘even’ een praatje maakt. En die kerels kunnen ook altijd lang klessebessen! Dit is dan wel geen huishoudelijke ergernis, maar wel iets waar ik mij in het begin erg aan stoorde. Nu weet ik dat wanneer hij zegt: ”Ben er zo weer”  het wel een paar uur kan duren.

Kussens op de bank

Het staat leuk; kussens op de bank. Deze zijn er voor de sier, want het oog wil ook wat. Je kan er natuurlijk ook lekker tegenaan leunen als extra steuntje voor je rug.

kussens, bank, typisch mannen

Nick echter gaat er altijd op zitten! Met gevolg dat er verfrommelde kussens op de bank liggen.

kussen, kussens, bank, typisch mannen

Slapen op de bank

Gezellig samen televisie kijken? De bank zal wel heel fijn liggen, want opeens is hij in slaap gevallen. Valt jouw partner ook weleens in slaap op de bank?

Waar zijn mijn sleutels?

Wij hebben in de gang een rekje speciaal voor sleutels. Erg handig, want zo weet je altijd waar ze liggen. Toch is hij 9 van de 10 keer zijn sleutels kwijt en dan moet ik natuurlijk weten waar ze zijn.

Lees ook:

 

Wat vind jij typisch mannen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Lisette Kleiweg schreef:

  Haha, heel herkenbaar allemaal, vooral die sokken….
  Met drie zoons kan ik alleen maar beamen dat de gaten er na zo’n 5 keer dragen invallen, vooral grote teen en hiel. Gek genoeg maakt het niet uit of je dure of goedkope sokken voor ze haalt, ze blijven’ ventilatiegaten’ ontwikkelen.

 2. Rowena Steijns schreef:

  Omg élk ding is zo herkenbaar! Ik dacht echt serieus dat ik de enige was die zich hier zo aan kon ergeren. Vooral met de sleutels, en dan niet alleen sleutels, maar ook telefoon en portemonnee worden op de raarste plekken terug gevonden. En dan boos worden als wij niet weten waar het ligt! Haha leuk artikel!

 3. Nathalie schreef:

  Van de toiletrollen is heel herkenbaar.. en soms gewoon te lui om deze te vervangen.

 4. Diana schreef:

  Hahaha wat leuk – maar in een paar dingen herken ik mezelf. In slaap vallen op de bank. Lekker op de kussens liggen. En ik hang de toiletrol ook altijd zo naar achteren 😉

 5. Samantha schreef:

  Mijn grootste mannen ergenis…. Ze laten overal, maar dan ook echt overal waar zeen in huis zijn geweest het licht aan! Gek wordt ik ervan. Whahaha

 6. Vlijtig Liesje schreef:

  Stinken! Ik weet niet wat het is, misschien in combinatie met het zo lang op de wc zitten….?

 7. haha, sommige dingen zijn zeker herkenbaar 😉 Ik woon ook in een mannenhuishouden. Al zijn twee van de drie nog erg klein.

 8. Merel schreef:

  Wat erg! Ik herken mezelf in bovenstaande. De wc-rol hang ik altijd maar gewoon op, weet nooit wat de goede en verkeerde kant is. Als ik mijn sleutels of portemonnee kwijt ben, bel ik Ro op zijn werk haha.

  Alleen die sokken met gaten… Nee, daar kan ik echt niet tegen 😀

 9. Charel schreef:

  Haha zo herkenbaar! Super leuk artikel!

 10. Roelina schreef:

  Oh zeker herkenbaar. Mannenhuis ook hier. Bij mij liggen altijd lege closetrollen naast het prullenbakje (que?) en de vaat moet eerst ‘weken’ in de goot voordat het in de vaatwasset gaat (jaja). Kussens op de bank liggen alleen maar in de weg, aldus man 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.