koukleum, sjaal, mamablog, batboy

Ook mannen kunnen een koukleum zijn

Eigenlijk ben ik degene van ons 2 die een koukleum is, maar tegenwoordig kan ik Nick de hand schudden. Dit zijn de 5 tekenen dat Nick een koukleum aan het worden is.

Koukleum

Raar woord eigenlijk: koukleum. Een koukleum is dus iemand die het altijd koud heeft en vrouwen zijn meer koukleumen dan mannen. Nee, de winter is niet mijn favoriete seizoen zoals je wel kan zien op de foto.

koukleum, mamablog, batboy

Lees ook: Touchscreen handschoenen.

’s Avonds trek ik een lekker warm pak aan, drink warme chocolademelk en ga op de bank zitten met een dekentje. In bed leg ik een kruik voor mijn voeten, want ik mag mijn koude voeten niet meer aan hem opwarmen 🙁 .

Nick was vroeger helemaal niet zo, hij had het altijd warm en ging zonder as naar buiten, ook al was het koud! Nu ligt hij niet meer in zijn t-shirt op de bank, maar met een lekker warm vest en jawel ook hij heeft zich een dekentje toegeëigend! In bed draagt hij nu een shirt, terwijl hij eerder altijd alleen in een boxershort sliep. In de auto zet hij meteen zijn stoelverwarming aan en volgens mij zou hij zijn voeten ook wel aan mijn kruik willen opwarmen, al heeft hij dat nog niet gezegd.

Muts, handschoenen én een sjaal

Buiten droeg hij bijna nooit een muts, handschoenen en een sjaal. Ik dacht altijd: ”dat jij het niet koud hebt”. Nu vroeg hij mij laatst om zijn muts, kwam hij thuis met handschoenen en zei: ”Ik heb eigenlijk ook een sjaal nodig”.

Het pakketje van Hemd voor Hem kwam dus als geroepen. Ik dacht eraan om deze luxe verpakte sjaal onder de kerstboom te leggen, maar aangezien Nick hem nodig heeft mag hij hem nu alvast uitpakken.

koukleum, mamablog, batboy

Warme sjaal

Nick en een sjaal, nee daar moest hij eerder niks van weten. ”Dat benauwde om mijn nek hoeft van mij niet, zei hij dan. Het zit in de weg en ik vind het gewoon niet fijn”. De sjaal die Nick zijn nek warm houd is de Michaelis sjaal, blauw met grijs gestreept. Hij is gemaakt van 100% acryl en lekker lang, want de sjaal is 178 cm.

mamablog, batboy, koukleum

 

Tijdens zijn werk is een sjaal niet echt handig en moet hij het even zonder doen, maar hij is erg blij met zijn sjaal en als hij straks gaat kloatscheeten (klootschieten) komt hij goed van pas, al denk ik dat die schnaps hun werk ook wel doen 😉 .

mamablog, batboy, koukleum, sjaal

Dit cadeautje kan ik dus schrappen voor onder de boom, maar voor een koukleum kan ik nog genoeg bedenken. Zoals bijvoorbeeld een mooie heren winterjas, thermosokken of toch misschien een kruik?

Misschien vind je dit ook interessant: 

Warm jij je voeten op aan je partner of heb je een kruik/elektrische deken?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, ik wil ook geen elektrische deken. Ik heb het idee dat mijn lichaam dan lui wordt en zichzelf niet meer warm kan houden.

 2. ingrid schreef:

  ja hier ook ene echte koukleum. al slaap ik dan wel weer met het raam open. altijd

 3. Kristina schreef:

  Ja ik kan ook niet tegen de koude. zoek vanalles om me te verwarmen 🙂

 4. An schreef:

  Ik ben ook een eersteklas koukleum. Geef mij maar de zomer! Ik kijk al uit naar de eerste lentedag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.