jongens, poppenhuis

Mijn poppenhuis

”Wat jammer dat je allemaal jongens hebt”, zei ooit eens iemand tegen mij. ”Dan kunnen ze nooit met jouw poppenhuis spelen”. Maar wat ze zeker niet wist is dat jongens het ook heel erg leuk vinden om ermee te spelen.

Mijn poppenhuis

Ik kan mij dit cadeau van mijn opa en oma nog goed herinneren. Mijn opa zei tegen mij: ”Als jij jarig bent krijg je een heel groot cadeau”. Ik geloofde er niks van, maar wachtte in spanning af.

poppenhuis

Het papier om het cadeau kan ik mij ook nog heel goed herinneren (dat kregen we namelijk bij elk cadeau 😉 ). Ik werd 4 jaar en kreeg van mijn opa en oma een heel mooi poppenhuis. Ik speelde er elke dag mee en ook vriendinnetjes die bij mij kwamen spelen vonden het helemaal geweldig.

Mijn poppenhuis heeft al die tijd bij mijn ouders op zolder gestaan en van de week heb ik hem meegenomen naar huis.

batboy, mamablog, een poppenhuis voor jongens

Een poppenhuis voor jongens

Toen de jongens het huis zagen waren ze direct enthousiast. ”Wat is dat mama?”, ”Mogen wij daar mee spelen?”. ”Zitten er ook poppetjes bij?”. 

De poppetjes die erbij zitten zijn volgens mij antiek, want zo zie je ze niet meer: harde plastic en rubberen poppetjes met ouderwetse kleding.

een poppenhuis voor jongens, batboy, mamablog

Mijn favoriete poppetje was dit meisje met het witte jurkje, maar de baby met het blauwe vestje was ook een favoriet van mij.

batboy, mamablog, een poppenhuis voor jongens

De meubeltjes zijn ook heel ouderwets en er ligt in elk kamertje vloerbedekking.

batboy, mamablog, een poppenhuis voor jongens

De jongens spelen er dagelijks samen mee (dat samen spelen is bijzonder hier 😉 ). Ze vinden het erg leuk en kunnen zich er heel lang mee vermaken.

Ik had nooit kunnen denken dat toen ik dit kreeg, 30 jaar later mijn eigen kinderen ermee zouden spelen, best bizar toch? Een poppenhuis voor jongens is dus ook erg leuk.

Ik wilde eerst het dak zwart maken en het hele huis pimpen, maar denk toch dat ik het zo laat zoals het hoort.

batboy, mamablog, een poppenhuis voor jongens

Had jij vroeger ook een poppenhuis?

Knutsel tip:

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Ilona Izabella schreef:

  Wat leuk dat je jongens zo lekker enthousiast (en samen!) kunnen spelen met jouw oude poppenhuis. Ik zou niet weten waarom een poppenhuis niet voor jongens zou kunnen.
  Ik had vroeger een keukentje waar ik graag mee speelde. Mijn jongens hebben daar ook vaak mee “gekookt” toen ze kleiner waren. Bloemkool met koffie en zout enzo. Heerlijk!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw, wat een prachtige poppetjes! Die zien er heel vintage uit. Wat een bijzonder poppenhuis. Leuk dat het bewaard is gebleven.

 3. Felice Veenman schreef:

  ik had vroeger ook een poppenhuis, gemaakt van een kastje. Tot mijn grote kinderverdriet zat er geen trappetje in…Dat nam niet weg dat ik er uuuuren mee gespeeld heb. helaas is mijn poppenhuis verdwenen…

 4. Wat een mooi poppenhuis! Daar zou mijn dochter ook heel blij van worden. Mijn zoon waarschijnlijk ook wel toen hij nog wat jonger was.
  Ik vind het zelf ook geweldig, met die ouderwetse poppetjes! En ik snap je blijheid dat ze er samen zo leuk mee spelen. 🙂

 5. Wat leuk dat je moeder het poppenhuis heeft bewaard. En tof dat je jongens het leuk vinden!

 6. Kirsten schreef:

  Leuk! Ik had vroeger ook een geweldig poppenhuis maar helaas hebben mijn ouders dat weggedaan. Ik heb net ook een poppenhuis voor mijn 3 zoons gekocht, die ik helemaal ga opknappen!

 7. Sherry schreef:

  Wat bijzonder zeg. Hij ziet er niet oud uit. Gezellig dat ze ermee spelen. Leuk om dit te zien. Leuke poppetjes.

 8. Sandy schreef:

  Wauw wat gaaf zeg! Ik had er vroeger geen maar een buurmeisje wel en daar heb ik nog wel eens mee mogen spelen, bij haar thuis. Ik had wel veel dino speelgoed en daar profiteert mijn zoontje nu ook goed van 😉

 9. Oma Will schreef:

  Mijn man had ook een prachtig groot houten poppenhuis gemaakt voor onze dochter en daar spelen de drie dochters van mijn dochter nu ook weer mee.
  Leuk, misschien blijft die altijd wel in de familie. Dat zou leuk zijn.
  Hij lijkt wel veel op het prachtige poppenhuis van jou, alleen iets groter.
  Ik vind dat jongens er natuurlijk ook mee kunnen spelen, waarom niet. Mijn kleindochters spelen ook met een garage met auto’s enz . Leuk toch!

 10. vera schreef:

  Wat leuk om te zien! Mijn poppenhuis van vroeger (een woonark, door mijn vader gemaakt begin jaren ’60) is er nog, maar van de meubels en poppetjes vrijwel niets meer. Voor onze eigen kinderen is ook een poppenhuis gemaakt, maar dat heb ik bij een verhuizing (te makkelijk) aan de plaatselijke basisschool gegeven. Zonde hoor. Nu zijn er kleinkinderen die ik er graag mee had laten spelen. De woonark is er nog, die ga ik weer opknappen. En op zoek naar net zulke grappige poppetjes als jij hebt!

  • Batboy schreef:

   Wat jammer Vera dat je het poppenhuis van je kinderen hebt weggegeven. Heeft je vader die ook gemaakt? Gelukkig heb je de woonark nog, heel bijzonder! Heel soms kom ik op een rommelmarkt nog wel eens van die oude poppetjes tegen en kan het dan ook niet laten om ze niet te kopen. Veel plezier met het opknappen van de woonark en hoop dat je wat leuke poppetjes vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.