eicel invriezen, zwanger, dusseldorf, mamablog

Eicel invriezen #2

Eicel invriezen | Spontaan zwanger geworden terwijl dat eigenlijk niet mogelijk was. Maar dat ene eitje zat nog steeds in de vriezer en hoe lang moest hij daar nog blijven? Net als bij Deon schreef ik alles weer op in een boekje en ondertussen heb ik al 3 boekjes.

Eicel invriezen

Sten is geboren in maart 2013. Nu wilde ik echt wel even genieten van mijn twee kinderen. We besloten om nog ongeveer 2 jaar te wachten en dan zouden we ons eitje die we hadden laten invriezen terug laten plaatsen. Want de kwaliteit werd er niet beter op naarmate de tijd verstreek. Ik voelde er ook een beetje een soort druk achter zitten, want ik was bang dat als we nog langer zouden wachten het eitje niet goed meer zou zijn.

Zomer 2015

Deon was net 3 jaar geworden en Sten ruim 1 jaar. We besloten om aan het einde van het jaar ‘het’ terug te laten plaatsen. Het eitje was tegen die tijd dan ook al ruim 3 jaar ingevroren.

Maar opeens werd ik niet meer ongesteld en was alweer ruim een week overtijd. Ik kocht een zwangerschapstest en wat ik al dacht bleek zo te zijn ; ik was wéér zwanger!

Toen ik voor de tweede keer zwanger mocht zijn dacht ik dat dat een wonder was, maar dit had ik echt nooit verwacht! Ik zou nooit spontaan zwanger kunnen raken en daar ging ik ook vanuit. En mocht het ooit toch eens lukken dan hebben we ontzettend veel geluk gehad. Ik was er echt heilig van overtuigd dat het spontaan niet nóg een keer zou lukken.

Terug laten plaatsen?

Januari 2016 is Brent geboren. Ons eitje lag nu 4 jaar in de vriezer en ik bleef maar denken wanneer we het zouden moeten laten terugplaatsen en óf we het wel moeten laten terug plaatsen. Financieel hangt er ook een kaartje aan. Hoe lang moesten en konden we nog wachten?

De knoop doorhakken

Ik wilde ‘ons kindje’ niet laten vernietigen. Want zo voelde ik het als ‘ons kindje’, terwijl het dat nog helemaal niet is. Maar het is wel van ons en het heeft ons toen zoveel pijn en moeite gekost dat kon ik toch niet zomaar weggooien? Nick vond het beter om het te laten vernietigen (ik vind het zo’n rot woord) en ons geld beter aan onze kinderen die er wel zijn te besteden. Ik wilde niet direct weer zwanger zijn en als het eitje dan 6 jaar is ingevroren wie zegt dat de kwaliteit dan nog goed is?

Wanneer je het eitje wilt laten vernietigen moet je dit schriftelijk 3 maand van tevoren doen. We hadden het net weer voor een half jaar verlengd dus kon ik er nog eerst even over nadenken.

De brief

Huilend heb ik de brief geschreven, maar deed hem nog niet op de post. Ik heb er nachten wakker van gelegen, want zo moeilijk vond ik het. Maar de tijd begon te dringen en ik moest beslissen of ik de brief op de post deed óf weer voor een half jaar zou verlengen. Ik voelde me zo schuldig toen ik de brief schreef. Waarom hebben ze alle 3 de eitjes ook niet terug geplaatst, dan zat ik nu ook niet met zo’n dilemma.

Samen liepen we naar de brievenbus en heeft Nick hem gepost……

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Het gevoel dat je er altijd eentje mist.. Heel apart gevoel moet dat zijn geweest. Zo heb ik voor mijn gevoel ook altijd een 4e kindje die met 13+ weken zwangerschap is geboren. Moet daarom ook altijd even slikken als mensen vragen hoeveel kinderen heb je? Ik zeg meestal 3 omdat ik geen zin en behoefte heb om hierop in te gaan maar in mijn hart heb ik er altijd 4. Het hartje heeft immers al die tijd geklopt en het is nu begraven in Nordhorn op de begraafplaats.

  2. Yvonne schreef:

    Jeetje wat een nare keuze! Ik kan me zo goed voorstellen dat dit een hele moeilijke beslissing voor je was!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.