mamablog, batboy, sterrenbeeld vissen

Eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Is je kindje geboren tussen 19 februari en 20 maart dan heeft je kindje het sterrenbeeld Vissen. Wat zijn de eigenschappen van je kindje met sterrenbeeld Vissen? Ik zocht het uit om te zien of het klopt met Sten. Welke eigenschappen herken jij hierin van je kindje?

Het sterrenbeeld Vissen

Eén van de bekendste verhalen over de achtergrond van Vissen gaat over Aphrodite en Eros.

Volgens dit verhaal ontsnapten Aphrodite en haar zoon Eros aan een monsterlijke orkaan door zichzelf in vissen te veranderen en zich onder water te verbergen. Als vissen bonden ze hun staarten aan elkaar met een koord zodat ze elkaar niet kwijt konden raken.

Hierom wordt dit sterrenbeeld vaak afgebeeld als twee vissen die in tegenovergestelde richting zwemmen, maar via een koord aan hun staarten met elkaar verbonden zijn.

Eigenschappen van je kindje met sterrenbeeld Vissen

Eeuwig kind

 • Vissen zijn de eeuwige kinderen en hebben vaak moeite om volwassen te worden en zijn geboren toneelspelers.

Ja, ik herken Sten hier meteen in. Hij is echt een geboren toneelspeler en clown. Vaak zegt hij dat hij graag een baby wil zijn, want hij wil graag klein blijven.

Zin doordrijven

 • Vissen kunnen heel veeleisend zijn en zullen net zo lang hun zin doordrijven als nodig is. Dit doen ze op een hele slinkse manier met lieve lachjes zodat je moeite hebt om nee te zegen. Drammerig- en koppigheid zijn onlosmakelijk verbonden met Vissen.

Oh ja, dan komt hij bij me, slaat zijn armen om me heen en geeft kusjes. ”Jij bent een lief groot mens mama” en aait me. Als ik dan alsnog nee zeg (dat is dan al best lastig) zegt hij: ”Ah toe mama, alsjeblieft, please?” en knuffelt me. Hij gaat net zo lang door als nodig is, heel lastig voor mij om vol te blijven houden en tja soms bezwijk ik.

Dromerig

 • Ze leven met hun hoofd in de wolken. Hun fantasie is eindeloos en verkleden en toneelspelen zijn de favoriete bezigheden.

Hier herken ik Sten niet zo in. Het verkleden vind hij niet echt boeiend. Alhoewel hij sinds Carnaval zijn verkleedkleren nog weleens aan wil trekken, maar het is niet zijn favoriete bezigheid.

Geen regels

 • Een Vissen kind heeft een sterke eigen wil en zijn niet zo van de regels. Ze willen graag zelf bepalen hoe en wat.

Ja, regels en hij gaan niet zo goed samen. Hij bepaald graag zelf wanneer hij wil eten, slapen of iets anders wil doen. Een hele sterke eigen wil, maar dat kan ik ook 😉 .

Gevoelig

 • Van alle tekens van de dierenriem is Vissen het meest gevoelig voor indrukken en stemmingen en de sfeer bepaalt hoe hij/zij zich voelt. Ze zijn erg gevoelig voor aandacht en waardering en dit boost ook hun zelfvertrouwen.

Gevoelig is hij zeker, maar dat is Deon (Stier) ook heel erg. Dat de sfeer bepaald hoe hij zich voelt kan ik wel inkomen, maar ik denk dat dat bij de meeste kinderen zo is, toch?

Welk sterrenbeeld heeft jouw kindje?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Jamey schreef:

  Mijn zus is vissen en dat van de zin doordrijven is ABSOLUUT waar.

 2. Charel schreef:

  Oh ik vind dit altijd zo interessant!

 3. MamaPlaneet schreef:

  Gave foto zeg! Mijn jongste is 20 maart geboren en is dus net geen vis 🙂 Gelukkig maar want ik kan het niet zo heel goed vinden met vissen. Oeps!

 4. Geen vissen hier in huis maar wat grappig om dit zo te vergelijken.

 5. MC Kleuver schreef:

  Super leuke uitleg over het sterrenbeeld Vissen. Leuk dat je om iets van achtergrondinformatie erover te lezen.

 6. Miryam schreef:

  Wat leuk! Ik ben altijd geïnteresseerd in dit soort dingen. Ik heb zelf geen vissen, mijn kids zijn; schorpioen, leeuw, waterman en kreeft. Veel van hun karakter herken ik in de sterrenbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.