batboy, mamablog, sterrenbeeld stier,

Sterrenbeeld Stier

Is je kindje geboren tussen 21 april en 20 mei dan heeft je kindje het sterrenbeeld Stier. Wat zijn de eigenschappen van dit sterrenbeeld? Deon is Stier en ik zocht uit of het overeenkomt. Is jouw kindje ook Stier en herken je een aantal eigenschappen?

Sterrenbeeld Stier

Eerder schreef ik een blog over het sterrenbeeld van Sten. Ik herkende heel veel eigenschappen van dit sterrenbeeld in Sten en ben wel nieuwsgierig of dit bij Deon ook het geval is.

Eigenschappen van je kindje met sterrenbeeld Stier

Creatief

  • Stieren kinderen houden van tekenen en knutselen en zijn vaak creatief. Ze hebben gevoel voor kunst.

Ja, hier herken ik Deon in. Hij is heel erg creatief met tekenen, maar ook met LEGO. Van allemaal losse blokjes bouwt hij de mooiste dingen en dat helemaal uit zijn hoofd, zo knap! Van poesjes tot Jezus op een kruis, hij bedenkt en maakt van alles. Ik heb ook al heel veel bouwsels LEGO van hem bewaard en op een plank neergezet, want ze zijn zo leuk.

Staat niet graag in de belangstelling

  • Sommige Stieren kunnen verlegen of eenkennig zijn en staan niet graag in de belangstelling.

Deon is erg verlegen, maar dat was ik vroeger ook. Misschien heeft hij het wel dubbel: het is zijn karakter én hij heeft het van mij geërfd. Verlegen zijn is wel zo vervelend, maar ik probeer hem dat niet te laten zijn en gewoon dingen te laten doen of zeggen.

Tot zeker 1,5 jaar was hij heel erg eenkennig. Daarna werd het steeds minder.

Driftig en koppig

  • Als de Stier iets niet zint of teveel onder druk komt te staan kan hij driftig en koppig worden. Ze geven niet snel toe.

Ja, maar volgens mij worden de meeste kinderen wel driftig als ze hun zin niet krijgen. Sten en Brent zijn daarin niet veel anders. Boos is misschien een beter woord en koppig zijn ze allemaal haha.

Goede eters

  • Met lekker eten en drinken doe je een Stier een groot plezier.

Met snoep, koek en ijs, maar daar doe je volgens mij alle kinderen een heel groot plezier mee. Deon is helemaal niet dol op eten. Er zijn maar weinig dingen waar je hem blij mee kan maken. De Mc Donalds vind hij alleen maar leuk om het speeltje wat in de Happy Meal zit en de rest kan hem gestolen worden. Een lekker ijsje na is natuurlijk altijd goed. Als hij iets eet wat hij erg lekker vind dan kan hij er wel heel erg van genieten.

Voor lekker drinken is hij altijd wel in. Deon is bijvoorbeeld dol op karnemelk.

Lui

  • Stieren komen langzaam op gang, maar als ze eenmaal ergens zin in hebben zijn ze niet meer te stoppen.

Ja, soms wil ik er weleens een beetje peper in stoppen 😉 . Het klopt dat als hij eenmaal op gang is, hij ook bijna niet meer te stoppen is.

Bezitterig en jaloers

  • Wat betreft speelgoed kunnen ze wat jaloers en bezitterig zijn naar andere kinderen.

Precies zoals ik in het blog over de speelgoed gereedschapskist vertelde. Hij wil graag alles voor zichzelf hebben en als een ander iets anders heeft wil hij hetzelfde.

Ik kan me nog een foto herinneren dat Deon (bijna 3 jaar geleden) in een zwembadje zat samen met zijn neefje bij hun in de tuin. Er lag heel veel speelgoed in van mijn neefje, maar Deon had zich alles toegeëigend.

mamablog, batboy, sterrenbeeld stier,

Dramaqueen

  • Stierenkinderen kunnen dramatisch reageren en zich aan je vastklampen en nooit meer los willen laten.

Dramatisch reageren ja dat klopt. Net alsof er heel iets vreselijks is gebeurd, een echt drama!

Toen Deon voor de eerste keer naar school ging wilde hij mij niet loslaten en ik geloof dat ik er ook een hele week bij moest blijven. Of toen hij voor de eerste keer naar zwemles ging. Hij houd gewoon niet van dingen die hij niet kent, hij kijkt liever eerst (samen met mij) de kat uit de boom.

Gevoelig voor mooie spullen

  • Stieren zijn praktisch, maar ook heel gevoelig voor mooie spullen of sieraden.

Dit is ook precies Deon. Hij is zeker gevoelig voor mooie spullen (wat hij natuurlijk graag wil hebben).

Ze houden niet van het onbekende

  • Stieren houden erg van een vertrouwde omgeving en bekende gezichten. Vaak moet je ze stimuleren om ze tot nieuwe ervaringen te laten komen.

Zoals ik al vertelde over de eerste keer naar zwemles. Hier kende hij (bijna) niemand en dat vond hij dus helemaal niks. Het heeft zeker een aantal weken geduurd. Ik probeer hem zeker te stimuleren, maar ik was vroeger ook niet zo van het onbekende. Daarbij speelt de verlegenheid ook nog een rol.

De eigenschappen van zijn sterrenbeeld komen heel erg overeen. Heeft jouw kindje ook het sterrenbeeld Stier en herken jij je kindje hierin?

Lees ook:

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Mijn oudste is vandaag jarig en is ook Stier. Creatief is hij zeker maar ook een moelijke eter. Dus dat laatste klopt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.