gereedschapskist, speelgoed

Je kindje weg in het midden van de nacht

Je kindje om 04.00 uur ’s nachts alleen buiten daar moet je toch niet aan denken? Nee, die van ons ligt veilig in zijn bed, althans dat dachten wij en dat had allemaal te maken met deze speelgoed gereedschapskist. 

Speelgoed zoeken

Laatst waren de jongens buiten ‘bouwvakkertje’ aan het spelen. In de kelder had ik nog een speelgoed gereedschapskist liggen en haalde hem op.

”Deze gereedschapskist is voor jullie samen”, zei ik. Gretig pakte Deon de kist van mij af. ”Samen mee spelen”, zei ik nogmaals (want dat gaat meestal niet zo goed hier), en vrolijk speelden ze bijna de hele middag bouwvakkertje. Deon was dan wel de ‘baas’, bepaalde wanneer het schafttijd was en wat ze moesten repareren. Hij gaf Sten een paar lullige gereedschappen waar hij het mee moest doen, maar hij vond het allemaal wel best.

Het spelen ging heel lang goed, maar de gereedschapskist bleef wel in Deon zijn handen, zelfs als hij naar de wc ging.

Boos

Op een gegeven moment had Deon geen zin meer en wilde iets anders doen, maar de gereedschapskist ging mee. ”Als je er niet meer mee wil spelen kan Sten er wel mee spelen”, zei ik. Hier was Deon het niet mee eens en met grote tegenzin kwakte hij de kist neer. Deon boos, Sten blij, want nu had hij de speelgoed gereedschapskist voor hem alleen.

Aan het einde van de middag ging ik weg, want ik had een afspraak en kwam de volgende dag thuis. Ik gaf de jongens een kus en Sten speelde nu samen met Brent bouwvakkertje.

04.00 Uur ’s nachts

Nick was samen met de jongens en toen het tijd was voor Sten om naar bed te gaan zei Deon dat hij de gereedschapskist ging verstoppen.

Toen ik de volgende dag thuis was vertelde Nick mij best iets schokkends. Sten was namelijk rond een uur of 04:00 uur uit zijn bed gestapt. De traphekjes had hij opengemaakt en is naar beneden gegaan. Toen is hij via de achterdeur naar buiten gegaan en naar het speelhuisje gelopen. Daar heeft hij de gereedschapskist gepakt en is weer naar binnen gegaan.

Nick hoorde iets en is gaan kijken. Sten zat op zijn slaapkamer te spelen met de gereedschapskist. De volgende dag vond Nick het wel heel erg koud toen hij beneden kwam en zag dat de achterdeur wagenwijd open stond.

Een slot op de deur

In de gang hebben wij 2 deuren. Een ‘gewone’ achterdeur die je met een sleutel kan afsluiten en een deur waar je uitkomt op de veranda. Het is meer een soort groot raam (draaikiep), want hier zitten alleen 2 raamklinken aan.

speelgoed gereedschapskist, mamablog, batboy

Hier ben ik dus wel van geschrokken! Wat als hij de straat op was gegaan? Daar moet ik echt niet aan denken. De raamklink is inmiddels vervangen door een klink met sleutelslot.

Ik wist niet dat een speelgoed gereedschapskist dit teweeg kon brengen. Nu ligt hij trouwens onder de veranda en geen haan die erna kraait.

Lees ook: Paniek in huis.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nicole schreef:

    Jeetje, kan me voorstellen dat dat schrikken was! Je moet er inderdaad niet aan denken dat hij de tuin uit was gelopen midden in de nacht. De rest van je verhaal klinkt ook erg bekend, zo gaat het tussen die van ons ook. Zo staan er best wat ‘verlaten’ dingen her en der, waar eerst vreselijk om gevochten werd :).

  2. Dat is zeker schrikken. Hopelijk gebeurd zoiets niet weer. Het zou maar vriezen buiten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.