leeg bed, paniek, mamablog, batboy

Paniek in huis

Het was rond de klok van 22.00 uur. ”Deon ligt niet meer in bed”, zei Nick. Stomverbaasd keek ik hem aan. ”Wat zit je nu stom te kijken, sta eens op”. Ik was even een paar seconden verstijft. Maakte hij een grapje? Toen het tot mij doordrong heerste er paniek.

Naar bed

Rond 19:45 uur bracht ik Deon naar bed. Ik las hem een verhaaltje voor en gaf hem een kus. ”Welterusten lieverd, slaap lekker. ”Tot morgen ” en ik deed de deur achter mij dicht.

Rond de klok van 22:00 uur hoorde ik gestommel boven. Ik dacht dat het Sten was die naar de wc ging. Het was even stil toen ik het weer hoorde. ”Nick ik hoor wat”. ”Heb je de achterdeur wel op slot gedaan?”, vroeg hij. ”Ja volgens mij wel”. Nick stond op om te gaan kijken. De deur zat op slot en Nick liep naar boven.

leeg bed, mamablog, batboy, paniek

Paniek

Nick bleef best wel lang weg, maar toen hij beneden kwam zag ik paniek in zijn ogen. ”Deon is weg, hij ligt niet meer in bed!”. Ik keek op van mijn laptop. Eigenlijk drong het helemaal niet echt tot mij door wat hij zei en had opeens allemaal vreselijke scenario’s in mijn hoofd.

”Wat zit je daar nou stom te kijken”, zei hij opgefokt. Waarschijnlijk zat ik hem aan te staren met open mond, want mijn kind ligt toch gewoon in bed, waar kan hij zijn? Heeft iemand hem meegenomen? Je denkt in die paar seconden heel veel er ging van alles door mijn hoofd.

In dit soort situaties ben ik altijd in paniek en weet ik niet wat ik moet doen, dan ben ik flabbergasted. Ik legde mijn laptop aan de kant en stond op. Boven was Nick al in alle slaapkamers geweest, maar toch liep ik naar boven. Niks.

Slaapwandelen

Opeens hoorde ik Nick zeggen: ”Wat doe jij dan hier?” en ik rende naar beneden. Daar zat hij, met zijn kleren aan in de badkamer beneden op een krukje met zijn tablet. Hij huilde.

Hij had zijn tanden gepoetst en zijn kleren aangetrokken voor school.

Volgens Nick is hij gaan slaapwandelen (dit heeft Nick vroeger regelmatig gedaan). Door alle indrukken van de week: nieuwe schoolNederlandse les en weer begonnen met de vervolg zwemlessen is hij zo druk in zijn hoofd en dat moet hij allemaal verwerken.

Hij heeft nog even bij ons beneden gezeten en toen heb ik hem weer naar bed gebracht.

Heeft jouw kindje weleens geslaapwandeld? 

10 gedachten over “Paniek in huis”

  1. Ik slaapwandelde als kind heel veel. Dan kleedde ik mij aan en ging naar beneden, waar mijn ouders in de kamer zaten.
    Dan vroeg mijn moeder, wat kom je doen? Ik zei , ik kom wat water drinken en ging daarna weer naar boven en legde mijn kleren weer netjes op de stoel en ging dan weer in bed. De volgende morgen wist ik natuurlijk van niets. En nog veel meer keren, deed ik de vreemdste dingen als ik weer slaapwandelde.
    Gelukkig doe ik het nu niet meer, tenminste volgens mijn man.

  2. Yep onze oudste wandeld regelmatig s avons/s nachts. Daarom hebben wij nog een traphekje boven en slapen wij met onze deur open, hij kan van alles gaan doen. Gewoon boven een rondje, een soort van naar de badkamer of hij gaat naar beneden. Dat wil ik voor zijn, dus los ik hem aan het traphek hoor rommelen, snel uit bed en begeleid ik hem weer naar zijn bed. Wij zeggen niks tegen hem en maken hem niet wakker, want hij heeft dan een heel raar hoofd en kan niet meer slapen. Op de camping barricaderen wij de tent deur, want die heeft hij ook al een x opgeritst. Dus wij beleven s nacht nog weleens wat, en de volgende de weet hij er niks meer van!

    1. Dat lijkt mij de eerste keer best schrikken! Wij hebben ook wel traphekjes, maar die kunnen ze natuurlijk ook gewoon openen (althans die van ons). Goed dat jullie de tent deur hebben gebarricadeerd, moet je toch niet aan denken dat hij op de camping rond spookt!

  3. Ik weet nog dat je schreef over dat avontuur met de speelgoedkoffer wat in de schuur lag. Toen is hij toch ook snachts eruit gegaan. Mijn man heeft eens geslaapwandeld. Was echt grappig. Ik kon ook tegen hem praten en dan deed hij wat ik zei en de volgende ochtend wist hij nergens meer van en werd hij op de bank wakker haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *