batboy, mamablog, steenbok sterrenbeeld

Steenbok eigenschappen

Op 30 december ben ik jarig en dat maakt mij een Steenbok. Ik heb even uitgezocht welke eigenschappen een Steenbok heeft en of dit wel klopt bij mij. Ben jij ook een Steenbok en herken je deze punten?

Sterrenbeeld

Bij Deon en Sten heb ik al eens uitgezocht of de eigenschappen van hun sterrenbeeld ook daadwerkelijk kloppen en dat is zeker waar. Is jouw kindje net als Deon een Stier lees hier of jij de eigenschappen van je kindje erin herkent of heeft jouw kindje net als Sten het sterrenbeeld Vissen?

Sterrenbeeld Steenbok

Ben jij geboren tussen 22 december en 20 januari, dan heb jij net als ik het sterrenbeeld Steenbok. Wat zijn de eigenschappen en wat is typisch Steenbok? Ik zocht het uit om te kijken of het klopt met mij.

De Steenbok is één van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Ze zijn onafhankelijk, betrouwbaar én hebben veel uitstekende kwaliteiten.

Typische eigenschappen

 • Praktisch en verstandig
 • Ambitieus en gedisciplineerd
 • Geduldig en voorzichtig
 • Grappig en gereserveerd
 • Pessimistisch
 • Fatalistisch (het geloof dat elke handeling/daad in het leven al is bepaald door het lot)
 • Vrekkig

steenbok, mamablog, batboy, horoscoop

 • Steenbokken houden niet van risico’s nemen zonder de voor- en nadelen te onderzoeken.

Klopt, ik doe dit altijd, heel verstandig toch?

 • Blijven net zo lang volhouden tot ze hun doel hebben bereikt

Nou, ja en nee. Ja, ik doe er bijna alles voor totdat ik mijn doel heb bereikt en meestal lukt mij dit ook. Aan de andere kant heeft dit ook een beetje met geduld te maken en dat heb ik dus totaal niet.

 • Ogen streng en melancholisch, omdat ze hun leven leiden door verantwoordelijkheid en discipline.

Voor een buitenstaander kan je hierdoor misschien saai ogen en dat klopt. Dit hoor ik geregeld en wordt ook vaak verward met arrogant, maar dit beeld is helemaal verkeerd. Het is slechts de serieuze drive en gestructureerde manier van leven. Voor een Steenbok is er slechts één manier: goed of slecht, en die van de Steenbok is altijd de beste 😉 .

 • Eenling en graag zelfstandig.

Het is lastig om emotioneel dichtbij te komen en ik ben graag zelfstandig. Op school had ik altijd één beste vriendin en alleen zijn heb ik nooit erg gevonden. Liever laat ik mij niet de les lezen en doe graag alles zelf.

 • Maak een Steenbok aan het lachen en kom nooit te laat.

Wil je de aandacht trekken van een Steenbok, maar hem/haar dan aan het lachen. Steenbokken hebben een hekel aan te laat komen en ja echt, hier heb ik een verschrikkelijke hekel aan, al is het maar 5 minuten! Met een grapje maak je het dan niet goed 😉 .

Of ik zelf grappig ben? Ja heel soms kan ik best grappig zijn. Ik kijk graag de kat uit de boom en pas bij mensen die ik goed ken kan ik mij ‘laten gaan’, gereserveerd dus.

 • Let goed op de knip

Ik beheer graag het geld en wil hier inzicht in hebben. Vroeger was ik wel vrekkig en soms kan ik dat nog wel zijn, maar ik zal mijn omgeving moeten vragen of ze mij krenterig vinden, zelf vind ik dat niet zo, misschien soms een beetje?

Lees ook: Geld verdienen met jouw spulletjes.

 • Goed georganiseerd

Dat goed georganiseerd was ik altijd wel haha, maar de laatste tijd maak ik er een beetje een potje van en daar baal ik stevig van!

Ik ben een Steenbok

In de meeste punten herken ik mijzelf wel dus ik kan zeggen dat ik wel echt een Steenbok ben. In de typische eigenschappen herken ik mij ook, behalve dat geduldig zijn, dat klopt dan weer niet.

Pessimistisch ben ik ook wel een heel beetje, maar wil dat eigenlijk helemaal niet zijn. Ik probeer optimistisch te zijn, want dat maakt het leven wel een stuk makkelijker. Nare eigenschap vind ik dat.

Ieder mens is anders en iedereen heeft zo zijn eigenschappen, dit verschilt natuurlijk per persoon. Ook deze bovengenoemde eigenschappen gaan misschien niet voor alle Steenbokken op, maar over het algemeen zal het best kloppen.

Wat is jouw sterrenbeeld en wat is typisch iets voor jouw sterrenbeeld?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.