kerstcadeautjes, tevoren

Waarom ik liever niet ruim van tevoren kerstcadeautjes koop

Voor Deon is dit het laatste jaar dat wij hem laten geloven in Sinterklaas en de Kerstman. Niet alleen omdat hij nu begint te twijfelen over het bestaan, maar ook omdat zijn wensen voor cadeautjes steeds groter en duurder worden. Alle kerstcadeautjes had ik mooi op tijd binnen, althans dat dacht ik. Cadeautjes ruim van tevoren kopen vind ik achteraf toch niet zo’n goed idee.

Kerstcadeautjes onder de boom 

In Duitsland vieren wij Kerst met cadeautjes onder de boom. Een echt budget stellen wij hier niet voor uit, maar we gaan het natuurlijk niet overdrijven (drie tot vier cadeautjes per kind). We vertellen de jongens dat de Kerstman langs heel veel kinderen moet en dus niet hele grote en dure cadeautjes kan geven. Naarmate Deon ouder word, des te groter zijn wensen zijn. Zo wil hij bijvoorbeeld graag een PSP4 en een mobiele telefoon, maar dat gaat de Kerstman echt niet geven. Het zijn gelukkig niet allemaal dure cadeaus wat er op zijn lijstje staat, zo staan er bijvoorbeeld ook boeken en een discolamp op.

Welke cadeautjes?

Deon schreef een brief aan de Kerstman met daarin zijn wensen, maar die wensen voor kerstcadeautjes zijn ondertussen alweer verandert. Zo wil hij heel graag een handpop van Jeffy. Deze pop is populair op YouTube en Deon vind de filmpjes hilarisch, maar is niet te verkrijgen in Nederland. Je kunt hem wel online kopen, maar dan moet je wel diep in de buidel tasten en dat ben ik niet van plan.

Het spookte wel erg door mijn hoofd, die pop, want dat wil hij zó graag hebben. Ik keek op Marktplaats in de hoop dat iemand de handpop van Jeffy te koop aanbood en ik had geluk! Er was slechts één advertentie (uiteraard niet in de buurt) en mijn hart maakte een sprongetje.

Ik vind het vaak wel een beetje eng om iets te kopen zonder dat je het in het echt hebt gezien en de vraag of je hem daadwerkelijk wel ontvangt en in welke staat. Gelukkig heb ik nog nooit een negatieve ervaring gehad bij het kopen via Marktplaats, maar het blijft wel een risico vooral als het om een groot bedrag gaat.

Teleurstellingen

Nick vind het onzin om zoveel geld uit te geven voor een pop, maar ik wil Deon niet teleurstellen. Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch besloten om de pop te kopen. De handpop is in perfecte staat en het was zeker geen miskoop. Hij is maar liefst 60 cm én het is de originele pop. Super blij was ik met mijn aankoop en ik kan niet wachten om zijn gezicht te zien bij het openen van zijn cadeau. Alle kerstcadeautjes voor de jongens had ik binnen, althans dat dacht ik.

kerstcadeautjes, cadeautjes

cadeautjes, kerst, kopen, tevoren

Ruim van tevoren cadeautjes kopen is een risico

Om cadeautjes ruim van tevoren te kopen vond ik eerder altijd wel prettig. Zo kun je bijvoorbeeld het hele jaar door iets kopen en heb je minder stress tijdens die drukke feestdagen. Ik vind het altijd een fijn gevoel als ik alles al binnen heb, zodat ik me daar al niet meer druk om hoef te maken én je bent niet in één klap veel geld kwijt als je het verspreid over een langere periode.

Echter zit er ook een risico aan om cadeautjes ruim van tevoren te kopen, want je kindje kan opeens hele andere interesses hebben en dat gebeurde dus bij Deon ook. Op dit moment is hij helemaal idolaat van Fortnite, maar ik had de dure handpop Jeffy al gekocht en andere kerstcadeautjes. Voor in de sok had ik wel iets kleins van Fortnite, maar niet voor onder de boom en dus zat ik met een probleem, want ik weet zeker dat hij verwacht van de Kerstman dat er iets van Fortnite bij zit. Zeker weten dat hij Jeffy geweldig vind, maar het zou wel een teleurstelling zijn als er helemaal niks van Fortnite tussen zit en dus pakte ik de auto en reed naar de winkel. Ik kocht een muts, verzamelboek en een verzamelblik met kaartjes.

Ik geef ze graag dat wat ze willen, maar dat kan natuurlijk niet altijd en er zijn grenzen, maar ik probeer het altijd wel. Volgend jaar gelooft hij niet meer en dan snapt hij dat hij niet kan vragen om grote en dure cadeaus. Als ze iets willen hebben kunnen ze ervoor sparen, daar krijgen ze namelijk zakgeld voor.

 

Hoeveel cadeautjes geef jij aan je kindje met Sinterklaas/Kerst? Geef jij jouw kindje alles waar hij/zij om vraagt?

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.