uit eten met kinderen, kerst, kinderen, dineren

Uit eten met kinderen

Tijdens de Kerstdagen is het erg leuk om uit eten te gaan, maar of het handig is met 3 kinderen? Volgens mijn man zou het best kunnen dus namen we de proef op de som; uit eten met kinderen.

Uit eten met kinderen

Wanneer je met kinderen uit eten wilt gaan, lijkt mij de beste optie om ergens naartoe te gaan waar ook iets te doen is voor de kinderen zoals een (binnen) speeltuin. In Duitsland is er echt weinig keus, zelfs bij de Mac Donalds in Nordhorn is het speelgedeelte voor de kinderen erg slecht.

We belden een aantal restaurants, maar die zaten of allemaal vol of waren (nog) gesloten. We besloten maar op de bonnefooi ergens naartoe te gaan en bij het eerste restaurant (Gaststätte) die we tegen kwamen zijn we gestopt. Het zag er erg donker uit binnen (het was nog maar 17.00 uur) en dus voordat de hele familie uit de auto stapt hebben we eerst even gekeken of het überhaupt geopend was.

Enigste klanten

We hadden geluk, ze waren gewoon open, maar vertelde ze erbij, ze hadden niet een heel uitgebreide kaart. Dat maakte mij niet zoveel uit, ik had gewoon trek.

Ik vroeg nog aan Nick of het daar wel aangenaam was, aangezien het zo donker was zou de verwarming dan wel aan staan? Toen we naar binnen gingen was er helemaal geen gezellige sfeer en wij waren de enigste klanten (aangenaam warm was het er wel). Nu is de sfeer in de Duitse restaurants toch ver te zoeken vind ik en van een gezellig kerstmuziekje op de achtergrond was helaas ook geen sprake. Het was er muisstil, totdat wij kwamen natuurlijk….

Aan tafel

Plaats genoeg dus we konden overal zitten en kozen een tafeltje bij het raam. De lampen boven ons tafeltje werden aangedaan (in de spotlights), maar de rest van de verlichting bleef uit. Ik vond het maar een saaie en kale bedoeling, niet echt gezellig zo.

We kregen de kaart te zien en daar stond (zoals ze al had verteld) heel weinig op. Er was maar liefst keuze uit 4 verschillende schnitzels en dat was dan het hoofdgerecht. Verder stond er nog gebakken ei, toast en braadworst op.

Nu ben ik toch al heel slecht in kiezen dus was het voor mij wel makkelijk dat er niet zoveel keus was. Ik koos voor een schnitzel met jägersaus. Deon wilde graag tomaat met ei en Sten wil altijd hetzelfde als Deon dus dat is makkelijk.

Wachten duurt lang

Het duurde best lang voordat het eten kwam en de kinderen begonnen zich al te vervelen. Ondertussen deden ze spelletjes : ”Kan jij dit?”.

 • Een bierviltje balanceren
 • Een servetje vouwen
 • Zombie spelen
uit eten met kinderen, batboy, kerst, duitsland, dineren

Kan jij dit mama?

En natuurlijk een potje stoeien (er had toch niemand last van ons). Zoals je kan zien zijn de stoelen achter nog allemaal vrij en is het erg donker. Gezellig hè 😉 ?

batboy, uit eten, duitsland, kerst, uit eten met kinderen

Gemüse

Voordat het hoofdgerecht kwam kregen we eerst nog een schaaltje rauwkost. Ik denk dat het net uit de koelkast kwam, want alles was echt steenkoud. Een paar plakjes tomaat, komkommer en worteltjes met een sausje. Deon heeft één plakje tomaat gehad, want hij lustte de saus niet en Sten die normaal zo gek is op worteltjes spuugde het weer uit en zei ”Vies”.

Daarna ‘speelden’ ze nog even en toen kwam dan eindelijk het eten. Voor de kinderen ieders een gebakken ei en er was keuze uit; gebakken aardappeltjes, patat en aardappelkroketjes.

uit eten, batboy, duitsland, uit eten in duitsland, kinderen, kerst, uit eten met kinderen

”Aardappelkroketjes lust ik niet mama, want ik lust geen aardappel”, zei Deon en hij stak nog een patatje in zijn mond 😉 .

Brent werd moe en het was tijd om naar huis te gaan. Uit eten tijdens de Kerstdagen lijkt mij geen goed idee, want ze worden steeds drukker en wilder. Dit was ook de proef op de som, maar dus niet voor herhaling vatbaar. Stilzitten is voor kinderen (vooral voor die van ons) ook lastig en het duurt allemaal erg lang. Ik snap best dat ze zich gaan vervelen het was er tenslotte ook erg saai.

Duur hoeft het trouwens niet te zijn voor de kinderen, want ze zijn al tevreden met een gebakken ei.

Gaan jullie tijdens de Kerstdagen uit eten? Uit eten met kinderen durf jij het aan?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. Charel schreef:

  haha je schrijft zo ontzettend leuk! Die sfeer was inderdaad ver te zoeken wat een dooie boel. Jammer dat dat niet helemaal geslaagd was! Gelukkig maken je mannen het wel gezellig!

 2. Haha lol ik zie het helemaal voor me. Gelukkig dat het rustig was en ze lekker zombie konden spelen 😉 Uit eten met kerst met de kids? No, no ik neem geen risico 😉

 3. Volgmama schreef:

  Schnitzel of schnitzel haha lol. Heb je bij Tang toch wat meer keus maar daar kunnen de kids niet binnen spelen. Wij vieren kerst met familie en eten daar, niet in een restaurant.

 4. Gerdi schreef:

  Wij eten gezellig met familie thuis! Opzich gaan wij best regelmatig uit eten met de kinderen, maar gelukkig zijn in de meeste restaurants tegenwoordig wel speelhoekjes of in ieder geval een kleurplaat met kleurtjes.

 5. Leonie van Mil schreef:

  Oh het lijkt me wel een uitdaging. Maar ook erg gezellig. Moet dan wel in een restaurant zijn, waar meer mensen moeite hebben met hun kinderen lang aan tafel te laten zitten 😉 Wij zijn ooit een keer naar een pannenkoekenrestaurant geweest waar ze ook een hele speelhoek hadden voor de kinderen. Dat lijkt mij ideaal.

 6. Wij hadden het er toevallig laatst nog over dat het best lastig is om met kleine kids uit eten te gaan. Je moet inderdaad een goede speelhoek hebben, en vaak is in dat soort restaurants de kaart weer niet top. Met kerst eten we dus lekker thuis, vind uberhaupt uit eten gaan met kerst niet zo heel leuk. Blijf liever thuis, zodat iedereen een lekker wijntje kan drinken 😉 😉

 7. Vlijtig Liesje schreef:

  Nee, wij gaan eigenlijk nooit uit eten tijdens Kerstmis. Maar het is denk ik best gezellig.

 8. Merel schreef:

  Haha ik moest zo lachen om die uitspraak dat hij geen aardappel lust en vervolgens nog een patatje neemt. Geweldig! Maar ziet er inderdaad sfeerloos uit. Gelukkig hadden ze de ruimte om zichzelf te vermaken, goed dat ze toch volhielden!

  Nee we eten thuis, ik krijg de zenuwen van uit eten gaan met de jongste twee haha. Over een paar jaar misschien!

 9. Wij vieren gezellig thuis.

  Bij ons thuis, want wij zijn de enige met kleine kindjes.
  Als ze moe zijn: bedje in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.