boek, alle kinderen naar buiten

Tips om de natuur te ontdekken

Buiten spelen is één van de belangrijkste vormen van bewegen en het is erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Weer of geen weer buiten is genoeg te doen, want de natuur is één grote speeltuin. En daar kom je wel achter in het boek ‘Alle kinderen naar buiten!’. Dus weg met die tablets en op naar buiten.

Boek

Er is zoveel te zien en te ontdekken in de natuur, maar soms heb je gewoon even geen inspiratie, vooral in de koude wintermaanden. Dit boek van Uitgeverij KNNV staat vol tips en ideeën en voor elk seizoen staat er zoveel in, dat je je geen enkel moment hoeft te vervelen.

De auteurs van dit mooie boek zijn Marieke Dijksman en Jasper de Ruiter. Het is een hardcover boek vol met foto’s en illustraties en telt maar liefst 280 pagina’s.

alle kinderen naar buiten, mamablog, batboy, lifestyle

Er staan leuke weetjes in over de natuur, herkenningskaarten van dieren en planten en leuke opdrachten die je kan uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Zelf de leeftijd van een naaldboom berekenen.
  • Leren hoe je een vlinder kan kweken.
  • Een proefje doen hoe schimmels groeien.
  • Knutsel ideeën opdoen.
  • Spelletjes in de natuur.
  • Erachter komen welke bloemen en planten eetbaar zijn.
  • Een wormenhotel maken.

Kortom, dit boek staat vol ideeën. Het is allemaal erg interessant en het leuke is dat er zoveel te doen én ontdekken is, welk jaargetijde het ook is!

alle kinderen naar buiten, mamablog, batboy

Alle kinderen naar buiten! € 29,95

Eetbare bloemen

Er staan dingen in die ik vroeger zelf ook als kind heb gedaan. Toen ik dat las dacht ik ”oh ja dat deed ik vroeger ook altijd!”. Zoals parfum maken van bloemblaadjes, kikkerdril en andere waterdiertjes vangen, rozenbottels bij de kinderen op school achter het shirt stoppen ;), bloemenkransjes maken of de steeltjes van een paardenbloem laten krullen in water.

Wat ik nog nooit heb gedaan is het eten van bloemen of planten (behalve rozenbottels). Zo kun je bijvoorbeeld paardenbloemen en madeliefjes eten. We stopten bij een grasveld met madeliefjes. ”Kun je die echt eten mama?”, vroeg Deon. ”In het boek staat dat de bloemknopjes naar noten smaken”, zei ik.

mamablog, batboy, alle kinderen naar buiten

Hij plukte een madeliefje, maar durfde niet zo goed. Toen ik er ook één wilde plukken zag ik daar een hele dikke, vette hondendrol liggen en gooide het madeliefje weg. Voor Deon was het al te laat, hij had er al één in zijn mond. Lekker vond hij het niet en spuugde het uit.

alle kinderen naar buiten, mamablog, batboy

Hoe het smaakt kan ik je dus niet zeggen, want na het zien van die drol (en waarschijnlijk heeft hij er ook nog overheen geplast) had ik al geen zin meer. Een pissebed moet ook naar noten smaken, maar dan zou ik toch liever dit schaaltje leeg eten, wat jij?

alle kinderen naar buiten, mamablog, batboy

‘Alle kinderen naar buiten!’ is een mooi boek vol inspiratie waar wij nog vele tips en ideeën uit gaan halen. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je besteld het onder andere hier bij bol.com.

Heb jij wel eens bloemen of planten uit de natuur gegeten?

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.