jongens, buiten, spelen, buitenspelen

Houd rekening met deze dingen als jongens buiten spelen

Jongens spelen anders dan meisjes. Ze zijn drukker, maken veel kabaal en als ze buiten spelen komen ze vaak vies thuis. Er zijn een aantal dingen waar je als moeder rekening mee moet houden als jongens buiten zijn geweest.

Jongens en Buiten spelen

Jongens zijn graag buiten, klimmen in bomen, halen gevaarlijke capriolen uit en zijn altijd smerig. Ze spelen het liefst wilde spelletjes met veel kabaal en ook al lijken ze stoer, soms kunnen ze best hard janken als ze een glip of een splinter in hun vinger hebben. Ze vragen zich af waarom ze een jas aan moeten, want het regent toch helemaal niet?

Zand

Houd er rekening mee wanneer ze hun schoenen uittrekken, dat er ook een hele lading zand in hun schoenen zit. Geen idee hoe het er in komt, maar het komt er wel uit.

Vies

Naast het zand in de schoenen, kan er ook zand in het haar en de broekzakken zitten. Hun smoeltjes zijn vaak smerig (moddervegen e.d. ), maar dit kan ook camouflage zijn, omdat ze soldaatje hebben gespeeld. Laat ze nooit met nieuwe schoenen aan naar buiten gaan, want daar krijg je spijt van. Dit geldt trouwens voor alle kleding die je mooi wilt houden.

Kapotte broek

Ik dacht dat mijn jongens wel oud genoeg waren om te kunnen lopen, maar als ik zo naar al die broeken kijk lijkt het wel alsof ze als baby’s over de grond kruipen. Ze hebben in ieder geval genoeg korte broeken voor in de zomer.

Stenen & stokken

Jongens spelen graag met wapens. Nu hoef je niet meteen naar de speelgoedwinkel te rennen, want met een stok (soms kan een bezem ook volstaan) als zwaard of geweer en stenen als bommen komen ze een heel eind. Zeg er dan wel even bij dat ze niet met stenen mogen gooien.

Wilde spelletjes

Wilde spelletjes zijn heel normaal voor jongens. Hoe wilder, hoe beter en ze zien geen gevaar. Tja, waarom mag je ook niet met je step van de glijbaan, ”dat is toch helemaal niet gevaarlijk mama?”. 

Lawaai

Bij die wilde spelletjes wordt er ook veel geluid geproduceerd, want anders lijkt het natuurlijk niet echt en die stokken maken geen geluid dus moet je dat zelf doen.

Naar binnen

Eenmaal uitgespeeld kwakken ze hun jas op de grond en trekken hun schoenen uit. Ook al had je gezegd de schoenen buiten uit te trekken, in verband met het zand, dit hebben ze helemaal niet gehoord en ze zijn veel te druk met andere dingen.

Als je denkt dat ze nu lekker zijn uitgeraasd en hun energie kwijt zijn heb je het mooi mis. Als papa namelijk thuiskomt moet ook hij zijn energie kwijt (het blijven jongens) en lucky me, want ik ben niet meer het slachtoffer, maar de jongens.

Wasmachine

Gelukkig bestaat er zoiets als een wasmachine (en een stofzuiger voor al dat zand), maar heel belangrijk: controleer alle zakken voordat je de kleding in de wasmachine gooit. Hierin bewaren ze namelijk hun gevonden schatten zoals bijvoorbeeld die mooie stenen. Voor een gezin met drie kinderen of meer kun je het beste een wasmachine kopen met een maximale vul capaciteit, want aan al die was komt nooit een eind.

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.