spookjes, halloween

Zo maak je spookjes en een zwarte kat van wol voor Halloween

Zin om aan de knutsel te gaan voor Halloween? Maak dan deze spookjes en zwarte kat van wol als versiering om bijvoorbeeld bij de voordeur te hangen of voor het raam. Een leuke, eenvoudige DIY met een super leuk resultaat!

Halloween versiering

Bij ons is het zo dat de jongens de woonkamer graag versieren en groot gelijk ook, want het is gewoon leuk en gezellig om te versieren in stijl. Elk jaar gaan we iets knutselen voor Halloween en deze keer hebben we van wol spookjes en een zwarte kat gemaakt. Je kunt ze op verschillende plekken in de woonkamer hangen, aan een tak (i.p.v. een Paastak) of maak er een slinger van door ze aan een touw of stok te hangen.

Spookjes van wol maken

Om spookjes van wol te maken heb je niet veel nodig en het is super makkelijk. Het resultaat is erg leuk en het leuke is dat je het elk jaar weer kunt gebruiken! Je kunt natuurlijk ook allemaal gekleurde spookjes van wol aan je slinger hanger, maar de jongens vinden dat het wit moet zijn, dus wit it will be!

Benodigdheden

 • Wit wol
 • Stuk karton
 • Schaar
 • Wiebeloogjes
 • Zwart vilt
 • Lijmpistool

Aan de slag

Knip een stevig stukje karton uit (ongeveer 8x13cm) en wikkel daar het wol om. Als het dik genoeg is schuif je het wol van het karton. Knip een draad wol op gewenste lengte, haal het er aan de bovenkant door en maak het vast met een knoop en knip de onderkant door. Nu zit het in het midden vast. Knip de draad niet af, maar laat hem lang, hiermee hang je je spookje straks op.

halloween

halloween

Knoop een stuk wol bovenaan vast zodat er een hoofd ontstaat.

wol

Knip nu de onderkant mooi gelijk. Wil je het iets moeilijker maken? Geef het spookje dan nog twee armen en maak het aan de onderkant vast. De mond knip je uit zwart vilt. Plak met een lijmpistool wiebeloogjes en een mond erop en je spookjes van wol zijn klaar!

spookjes van wol maken

spookje

spookjes, halloween

Zwarte kat

Een zwarte kat hoort er natuurlijk ook bij en deze maak je op dezelfde manier als het eerste spookje. Knip uit geel vilt de ogen en twee driehoekjes uit zwart vilt voor de oren.

wol

Nog meer leuke Halloween knutsels

Ook deze grappige Halloween vleermuizen van wol kun je aan je slinger maken, maar kost wel iets meer werk. Liever een makkelijke en snelle Halloween knutsel? Dan zijn deze mummies ideaal!

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  Wat zijn de Helloween spookjes leuk geworden en eigenlijk nog makkelijk te maken ook. Wij vieren geen Helloween, maar de rest van de straat wel. Dus we krijgen vast weer spookgeluiden te horen.

 2. Janet schreef:

  Wat een leuke halloween knutsels zeg! Zeker een aanrader om eens in de klas aan te bieden.

 3. Tessa schreef:

  Dit artikel roep zo veel herinneringen op. Ik maakte zulke figuurtjes ook altijd als klein meisje

 4. Jasmina schreef:

  oow wat leuk zeg! ik ga ze denk ik ophangen als je kindjes langs komen voor snoep met halloween

 5. Deborah schreef:

  Ooh helemaal leuk! Als kind was ik dol op knutselen en dan zeker dit soort knutselversieringen. Kon ik mij uren mee vermaken. Pompoenen maken was ook zo iets. Jammer dat we Halloween niet zo vieren als in Amerika haha.

 6. rachel schreef:

  dit is niet geheel onbekend bij ons en mijn neefjes en nichtjes maken dit nog steeds ­čśÇ

 7. Felice Veenman schreef:

  o geweldig! was zoonlief nu maar 6 in plaats van 30…wij hebben ons samen helemaal suf geknutseld rond Halloween.en dat was zo super gezellig!

 8. yommie schreef:

  dit ken ik van vroeger toen maakten we het thuis met de bomma en bompa.
  soms bieden we dit ook nog aan op de site

 9. Wat een superleuke Halloween versieringen en het allerleukst vind ik nog dat ze niet moeilijk zijn om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.