hal, mamablog, batboy

Tips voor het inrichten van de hal

De eerste ruimte waar mensen binnenkomen is de hal en is dus het eerste wat ze zien. Zorg daarom voor een gezellige sfeer, maar wel praktisch. Waar moet je opletten bij het inrichten en hoe pak je dit aan?

De hal

Het begint allemaal bij de voordeur dus een leuke deurmat mag zeker niet ontbreken!

batboy, mamablog, cadeaus voor iedereen

De hal is een ruimte die iets zegt over de stijl van je interieur. Het inrichten hangt van een paar factoren af:

  • Vorm
  • Grootte
  • Lichtinval
  • Smaak

Het is een plek om fijn binnen te komen en niet alleen een opbergruimte om je jassen op te hangen. Zorg dus voor een gezellige, ontspannen sfeer met mooie, stijlvolle en praktische accessoires.

Wij hebben best een lange hal. Eigenlijk bestaat het uit twee gedeeltes, want in het midden staat een deur. Het voorste gedeelte van de hal hebben we zo leeg mogelijk gelaten. Er hangt een spiegel en een rek waar we onze sleutels aan ophangen.

mamablog, batboy, hal

In het tweede gedeelte van de hal bevind zich een kleine badkamer en het toilet. Dit gedeelte gaan wij als eerste aanpakken, want de hal is na 10 jaar wel toe aan een opfrisbeurt. Ik ga nu voor een industriële inrichting wat precies bij de rest van ons interieur past.

hal, mamablog, batboy

Kapstok

Ik vind het vaak slordig staan al die jassen. Fijn dat wij de ruimte hebben om een kapstok in het achterste gedeelte te plaatsen, maar we zijn wel toe aan een andere kapstok.

Persoonlijk zou ik kiezen voor een kapstok met extra opbergruimte voor schoenen, mutsen, sjaals, petten en tassen zodat je dit niet in het zicht hebt.

hal, mamablog, batboy

Heb je ook veel jassen aan de kapstok hangen? Zoek uit welke jassen echt gedragen worden en ruim de rest van de jassen op. Zet bijvoorbeeld houten kratjes onder de jassen en berg daar de schoenen in op.

hal, mamablog, batboy

Opgeruimd staat netjes!

hal, mamablog, batboy

Spiegel

Als je een kleine hal hebt kun je de ruimte groter laten lijken door een grote spiegel te plaatsen. Natuurlijk ook handig om even te checken of je haar nog goed zit als je de deur uitgaat 😉 .

Lichte kleuren

Ga voor lichte kleuren, zo lijkt de ruimte groter. Toentertijd hebben we gekozen voor gestreept behang, maar nu ga ik graag voor een effen kleur op de muren.

De vloer

De vloer is ook belangrijk. Zorg voor een vloer die makkelijk schoon te maken en slijtvast is. Wij hebben gekozen voor een extra slijtvaste laminaatvloer.

Less is more

Een volle hal oogt vaak rommelig. Zet er daarom niet te veel spullen in: less is more!

Sfeer

Het moet natuurlijk geen saaie witte hal worden, een gezellige sfeer is ook heel belangrijk.

  • Hang een mooie (of een paar) foto’s aan de muur van je kind(eren).
  • Een sidetable neemt niet veel ruimte in beslag. Zet hier een mooie plant, een vaas met bloemen of een kunstwerk (van je kindje) op.
  • Steek geurkaarsjes aan, staat gezellig en de hele hal ruikt.

Hoe ziet jouw hal eruit? Staan er veel spullen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.