jongens, schoollunches voor jongens, schoollunch

Schoollunch voor stoere jongens met 5 tips

 Komen je kinderen regelmatig thuis met een nog halfvolle broodtrommel? Met deze 5 schoollunch tips kom je een heel eind!

Schoollunch tips

Mijn zoons lusten bijna alles. Helaas wil dat niet zeggen dat ze ook altijd alles eten. Regelmatig kwamen ze thuis van school met een nog halfvolle broodtrommel. De ene keer was dat omdat ze opeens geen zin meer hadden in brood met pindakaas, de andere keer omdat ze zo snel mogelijk naar buiten wilden om te voetballen. Grote vraag bleef: hoe zorg ik ervoor dat mijn stoere jongens goed eten tijdens de lunchpauze? Met behulp van deze vijf tips kwam ik een heel eind! Misschien ook iets voor jouw stoere jongen of meisje?

Laat ze meehelpen

Mijn jongens vinden het erg leuk om mee te denken over de inhoud van hun lunchbox. Ik had de neiging om ‘s avonds laat nog snel een paar boterhammen te smeren en in hun broodtrommel in de koelkast te doen. Zo kon ik ‘s morgens wat tijd besparen. Nu laat ik ze ‘s avonds na het eten bedenken wat ze de volgende dag op hun brood willen en af en toe helpen met het bereiden van de schoollunch. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten en dat blijken mijn jongens erg prettig te vinden.

Kijk naar de vorm

Hoe kan dat toch? In een simpele boterham met kaas hebben ze geen zin, maar wanneer je diezelfde boterham in mooie vormpjes snijdt is die in een paar happen weg. Dit principe pas ik tegenwoordig ook graag toe bij het inpakken van de lunchtrommel. De meest simpele vorm: snijd de boterham schuin in plaats van dwars doormidden. Precies dezelfde boterham, maar uiteraard veel lekkerder…  😉

Van alles een beetje

Waarom altijd twee simpele boterhammen in die lunchbox? Zorg voor wat afwisseling, bijvoorbeeld door het toevoegen van groente of fruit. Er zijn tegenwoordig handige boxes te koop, die in vakjes zijn verdeeld. Zo kun je het ene vakje vullen met een paar crackers, het andere met snoeptomaatjes en een derde met blokjes kaas. ‘t Is wat meer werk dan een simpele boterham, maar je kind zal het kunnen waarderen. En het is ook nog eens veel veelzijdiger qua voedingsstoffen!

Creatief met groente en fruit

Zijn jouw kinderen geen fan van groente of fruit? Maak het ze makkelijker door er wat lekkers mee te maken. Een broodje pindakaas met daartussen plakjes banaan of appel is bijvoorbeeld niet te versmaden. Ook kaas met sla, plakjes tomaat of komkommer is een goede combi op bijvoorbeeld een bruin bolletje. En bloemkoolroosjes worden opeens wél gegeten wanneer er een lekkere dipsaus bij zit. Met een beetje fantasie wordt alles net iets leuker en lekkerder!

Geen brood, maar salade

Is jouw kind geen broodeter? Verras hem dan eens met een lekkere maaltijdsalade. Gebruik hiervoor volkorenpasta (voor de broodnodige vezels!) en doe daar groente bij zoals stukjes tomaat, broccoli of paprika. Het voordeel van een goedgevulde salade is dat je kind er ook snel vol van zit en in korte tijd heel veel verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Hiermee komt je kind zeker weten de rest van de schooldag wel door!

Dit gastblog is geschreven door Petra.

Petra is moeder van 3 jonge kinderen en enthousiast blogger op ikenmama  . Ze schrijft over (bijna) alles wat te maken heeft met zwangerschap, baby’s en opgroeiende kinderen. Ook via Facebook kun je haar volgen.

Lees ook:

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Goede tips, vraag mijn zoon sowieso wel elke dag wat hij op brood wilt maar soms eet hij niet alles op. Jammer vind ik dat. Zal eens vragen of hij een keer een salade wil.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik denk dat een beetje creativiteit inderdaad zeker kan helpen. Zelf kwam ik nooit veel verder dan een paar boterhammen met kaas moet ik bekennen. Maar een leuke vorm doet al heel veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.