batboy, een huisdier voor de kinderen, weg poes, naar de dierenwinkel

Een huisdier nemen

Mijn man houd niet zo van katten, hij gaat liever voor een hond. Ik ben echt een kattenmens en een huisdier voor de kinderen (zo’n klein schattig poesje) is toch leuk? Het schattige was er bij mijn man al snel vanaf, maar gelukkig hadden we veel pleisters in huis.

Een huisdier voor de kinderen

Deon heeft nu een leeftijd dat hij graag een huisdier wil en dan wel een schattig klein hondje of een poesje. Ik ben dol op alle dieren en ben altijd wel in voor een klein schattig beestje. Heb zelf altijd veel dieren gehad; van vissen tot varken!

We hebben honden gehad, maar die leven niet meer en nu is er alleen nog een poes: Roxy. Zij is ruim 16 jaar en dus niet meer schattig klein.

batboy, een huisdier voor de kinderen

Wat mij betreft nemen we een jong poesje, maar dan moet papa eerst nog even instemmen en dat is niet zo makkelijk. Althans dat dacht ik, want hij zei vrij snel ja (wat me verbaasde).

Weg poes

Op internet zagen we een mooi nestje met kittens. Samen reden we er naartoe om ons nieuwe huisgenootje op te halen. Het poesje was erg rustig in de auto en Deon heeft de hele weg met haar gepraat. Het was heerlijk weer en Nick was al thuis van zijn werk en zat buiten. Trots liep Deon met zijn mandje naar papa om het schattige poesje te laten zien.

We haalden haar uit het mandje, maar toen Sten het poesje wilde vasthouden kregen Deon en Sten een beetje onenigheid waarop Sten begon te gillen. Het poesje schrok zo ontzettend dat ze een sprint nam en verdween richting de straat.

Gelukkig zag Nick dat het poesje bij de buren onder een struik zat en probeerde haar te pakken. Toen het gelukt was om de poes te pakken beet ze van zich af en zette haar scherpe tanden in Nick zijn hand.

Ik hoorde een kreet, want dat doet natuurlijk ontzettend pijn. Het bloed kwam eruit, maar de poes hadden we terug. ”Daarom houd ik ook niet van katten”, zei hij.

Ook niet zo slim van mij om dit buiten te doen. De poes had gewoon naar binnen gemoeten om eerst daar te wennen.

Naar de dierenwinkel

Het was natuurlijk verstandig geweest om eerst naar de dierenwinkel  te gaan om een riempje te kopen. Dat hebben we de volgende dag dus maar direct gedaan.

een huisdier voor de kinderen, batboy, naar de dierenwinkel

En natuurlijk veel speeltjes gekocht!

Een naam bedenken

Een naam bedenken vond Deon wel lastig, want hoe moet ze gaan heten; Nala, Summy, Minousch of gewoon Poes? Uiteindelijk heeft hij gekozen voor Nala en zij is al helemaal op haar plek*. Ze is heel aanhalig, maar nog wel een beetje bang voor Nick! Als ze hem ziet begint ze al te blazen, maar dat gevoel zal wel wederzijds zijn….

een huisdier, batboy, beste vriendjes met je huisdier, een huisdier nemen met kleine kinderen, een huisdier voor de kinderen

Als je een huisdier zou willen aanschaffen welk dier zou dat dan zijn?

*RIP Nala

Lees ook:

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Kreanimo schreef:

  Wat een cutie…
  Ik ben ook meer een kattenmens.
  Ze zijn ook veel zelfstandiger dan honden.

 2. Merel schreef:

  Haha! Precies om deze reden is Ro ook niet zo dol op katten. Zal m je blog maar niet laten lezen 😉 Maar ik vind hem heel schattig!

  • Batboy schreef:

   Nee, haha dat lijkt mij dan ook geen goed plan! Gelukkig vinden de kinderen haar nog steeds schattig ook al heft ze papa gebeten 🙂

 3. Nathalie schreef:

  Wat schattig zo’n kleine kitten. Heel veel plezier ermee. Wij willen ooit een hondje.

 4. Ik wil zelf heel graag een kat, maar wij wonen in een flat en zijn maar heel weinig thuis. Dat vind ik een beetje zielig en daarom nemen wij geen katje, heo graag we het ook willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.