afscheid

Afscheid nemen van je huisdier

Deon was zo ontzettend blij dat we papa hadden overgehaald om een poesje te nemen. Het was zijn eigen poesje, maar opeens was ze weg. We hebben heel lang lopen zoeken, maar ik had er een naar gevoel bij en moesten helaas afscheid nemen.

Een klein schattig poesje

In het blog Mogen wij een poesje hadden wij Nick best snel overgehaald om een kitten op te halen (terwijl Nick echt géén kattenmens is).

Zo blij was Deon met zijn Nala en elke avond mocht ze (stiekem) mee om Deon in bed te stoppen.

een huisdier, batboy, beste vriendjes met je huisdier, een huisdier nemen met kleine kinderen, een huisdier voor de kinderen

Waar is Nala?

Het was zondag en toen Deon naar bed ging fluisterde hij in mijn oor: ”Wil je Nala even ophalen?”. Deon ging vast naar boven en ik ging naar buiten om Nala te roepen, maar ze kwam niet. Ik vond het een beetje vreemd, want normaal komt ze altijd direct.

Ik zei tegen Deon dat ze waarschijnlijk lag te slapen en ik straks nog even zou kijken. Boos en teleurgesteld ging hij naar bed en ik ben direct weer naar buiten gegaan om te roepen.

Het zat me niet lekker en heb de hele avond lopen zoeken, zelfs Nick is met de auto gaan zoeken. ”Ze komt wel weer”, zei hij, maar mijn gevoel zei iets anders.

Ik heb die nacht heel slecht geslapen, want waar is dat kleine poesje? Het regende en waaide hard en zij is ergens, alleen.

Zoeken

Deon vroeg de volgende dag naar Nala. ”Ik denk dat ze even op pad is muizen zoeken”, zei ik, maar ik had er een heel naar gevoel bij. Toen de kinderen op school waren heb ik de hele ochtend lopen zoeken  en oproepen op Facebook geplaatst. Helaas zonder resultaat.

Het begon alweer donker te worden en toen Deon naar bed ging vroeg hij naar Nala. We keken samen uit het badkamerraam, maar geen teken van Nala. ”Ik denk dat ze nog op pad is, morgen is ze er vast weer”.

Afscheid nemen van je huisdier

Ik wilde net een blog gaan schrijven toen Nick met een ernstig gezicht de kamer in kwam. ”Ik denk dat ik Nala heb gevonden”. ”Is ze dood?”, was het eerste wat ik zei.

”Ze is gevallen en heeft haar nekje gebroken”, zei Nick. Daar lag ze, helemaal stijf en koud en haar nekje scheef. Het was een heel naar gezicht en één oogje was nog open.

Nala is in de schuur terecht gekomen en waarschijnlijk was ze met iets aan het spelen op de werktafel. Ze is gevallen en heel naar terecht gekomen. Ik kan er nog steeds niet over uit en dat nare beeld hoe ze daar lag. Ik ben nog wezen zoeken in de schuur, maar niks gezien.

Nala is bij de wolken

Nick heeft haar een mooi plekje gegeven in de tuin naast onze hond. Helaas heeft ze niet lang bij ons mogen zijn, heel verdrietig. Ik hoop dat ze niet heeft geleden.

Wat zeg ik nu tegen Deon? Dat ze nog steeds op pad is om muizen te zoeken of zeg ik dat ze niet meer leeft? Hij heeft geen afscheid kunnen nemen, want dat nare beeld laat ik niet aan hem zien. Wat ontzettend moeilijk en hoe leg ik dit uit? Sten zal zich straks ook wel afvragen waar kleine poes is, zoals hij dat altijd zegt.

Ik denk dat ik maar gewoon moet zeggen dat Nala bij de wolken is achter de muisjes aan, samen met Sting (onze hond). Hoe moeilijk en verdrietig dat ook is.

Dag lieve Nala 😘

batboy, mamablog, afscheid nemen van je huisdier

22.05.2017 – 11.09.2017 RIP

Heeft jouw kindje weleens afscheid moeten nemen van zijn/haar huisdier?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. volgmama schreef:

  Oneee… wat naar om Nala zo te vinden vinden. Sterkte.

 2. Nicole schreef:

  Oh, verschrikkelijk…. Ik vind het eigenlijk zelf een hele mooie gedachte dat ze naar dezelfde plek is als jullie hond en dat ze daar nu samen spelen en Nala achter de muizen aan gaat. Heel moeilijk om dit aan Deon te vertellen, maar dat is denk ik wel het beste. Zo weet hij ook dat ze niet terug komt, maar het wel fijn heeft waar ze nu is.
  Onze jongens begrijpen al iets beter wat dood is en we praten er ook over (helaas ook al meerdere keren afscheid moeten nemen), maar ook zeggen we altijd dat de beestjes nu op een hele fijne plek zitten en af en toe naar ons kijken.

  • Batboy schreef:

   Ja, het is moeilijk maar heb het gezegd. Hij vond het eerst zielig dat ze daar alleen is, maar omdat Sting er ook bij is vind hij dat wel een fijne gedachte. Hij vroeg alleen of hij Nala later ook zag als hij dood is. Ik heb gezegd dat dat nog heel lang duurt en dat hij dan een oud opaatje is. ”Maar hoe kan ik haar dan vinden of is er maar één weg daar naartoe?” vroeg hij. Waar kinderen allemaal aan denken…

   • Nicole schreef:

    Er gaat zoveel in die kleine koppies om. Ik vertel dan dat ze niet hoeven te zoeken. Ze wachten aan de andere kant van de regenboogbrug op je. Vind ik zelf ook een mooie gedachte.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Oh bah, wat akelig zeg…. Ik vind het ook een nare dood. Het is naar om je huisdier dood te vinden.

 4. En daar is het bewijs dat poesjes niet altijd op hun pootjes terecht komen!
  Wat erg zeg! 🙁

  Veel sterkte.
  Hier hebben ze een aantal jaren geleden afscheid moeten nemen van de hond. (enkel de oudste weet daar nog wat van) en al wel een paar keer vissen!

  • Batboy schreef:

   Ja, ik zei het nog tegen Nick. Ik dacht dat ze altijd op hun pootjes terecht kwamen en met die 9 levens is ook niks van waar. Ik vind het zo ontzettend zielig! Heb er heel slecht van geslapen. Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar dat ze nu in de wolken is vind Deon wel erg mooi. Hij kijkt dan zo naar boven.

 5. Yvonne schreef:

  Jeetje wat een heftig veraal. Sinds gister is onze kitten vermist. Ik heb er ook een slecht gevoel bij en inderdaa vannacht slecht geslapen. Gister samen met de jongens gezocht, vannacht nog rond gekeken en vandaag weer opnieuw gezocht. De dierenambulance en het dierenasiel gebeld ook daar geen spoor van onze kismoo.

  Heel veel sterkte met dit verlies.

  • Batboy schreef:

   Ja, het is heel verschrikkelijk niet weten waar ze is. Heeft jullie katje een halsbandje om? Ik hoop dat hij/zij ondertussen alweer terecht is. Heel veel sterkte in elk geval.

 6. roelina schreef:

  Getsie… zo vervelend om je beestje zo te moeten vinden. Onze hond is onlangs overleden. Die is nu bij de sterretjes vertellen we onze zoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange