piemelknuffel, kermis

Mama, ik wil de piemelknuffel!

Er is Kermis bij ons en helemaal hot is de piemelknuffel. De één vind het verschrikkelijk en niet kunnen dat kinderen met zo’n knuffel over de Kermis lopen en een ander vind het geen probleem. Mijn jongens hebben de hype ook meegekregen en zijn er helemaal weg van. Gaan wij zo’n knuffel scoren?

De piemelknuffel op de Kermis

Je kan er niet omheen: de piemelknuffel. Helemaal een hype dit jaar op de Kermis en ze zijn erg gewild, helemaal nu er zoveel commotie over word gemaakt. Een zachte knuffel met schattige oogjes en twee ballen uiteraard, net zoals het mannelijke geslachtsdeel.

Mijn jongens kunnen niet wachten tot de Kermis bij ons in de stad gaat beginnen. Suikerspinnen eten, losgaan in attracties en dan heb je nu de piemelknuffel. Die willen ze alle drie, maar je kunt hem vast niet winnen met eendjes vangen.

Je geslachtsdeel als knuffel

Waarom wil men ze verbieden? De knuffels zien er schattig uit, vinden mijn jongens en waarom zou je raar doen over een piemel? Ze hebben er immers zelf ook één en daar is toch niks raars aan? Juist wanneer je er zo’n issue van maakt, maak je er een dingetje van.

Men vind dat kinderen niet met een piemelknuffel mogen knuffelen, dat vinden ze niet normaal. Maar zo zie ik dat helemaal niet. Het is een knuffel en kinderen houden van knuffels, dat het een piemel, vinden mijn jongen gewoon heel grappig. Zo heb je bijvoorbeeld ook speelgoedwapens die kinderen kunnen winnen op de Kermis, is dat dan wel normaal speelgoed of moet dat ook verboden worden? Van mij mogen mijn jongens daar best mee spelen, maar daar denkt iedere ouder anders over en dat is ieder zijn eigen keus. Als jij niet wilt hebben dat je kind met speelgoedwapens of piemelknuffels speelt, dan doe je dat toch niet? Je kan op de Kermis immers zelf bepalen welke prijs je kiest en waar je kind mee mag spelen. Ik zie er het kwaad niet van in.

Gezellig naar de Kermis

Op de Kermis zagen de jongens ze al direct: hele grote piemelknuffels. ”Kijk mama, die wil ik!”. Je kon ze winnen met de welbekende grijpmachines of schieten, maar dat is niet zo ons ding en dus liepen we verder. We stonden stil bij ‘eendjes vangen’, maar daar zag de jongste niks tussen hangen wat hem aansprak. Nee, het moest een piemelknuffel zijn of anders iets van Spongebob (waar hij nog niet genoeg van heeft).

De middelste zag er wel iets hangen wat hij graag wilde hebben: een plastic geweer. En dus pakte hij een hengel en ging vissen. Helemaal blij met zijn prijs liepen we verder.

piemelknuffel, kermis

kermis

Balletjes gooien

De jongens vermaakten zich super in de attracties en genoten van de lekkernijen op de Kermis. Toen kwamen we langs een kraam waar je ook piemelknuffels kon winnen. Het spel was dat je met een x aantal ballen moest gooien in ringen waar punten op staan. Van 100 tot 500 punten.

Voor 275 punten kon je een piemelknuffel winnen en dat moest toch te doen zijn? Alle drie deden ze flink hun best en de jongste was helemaal fanatiek! Ze scoorden veel punten en hadden  al lang de 275 punten bij elkaar. Echter heb ik de spelregels niet gelezen en kreeg je, wanneer je bijvoorbeeld 100 punten scoort, er één muntje ter waarde van 1 punt voor terug. Bij elkaar opgeteld, hadden de jongens zelfs geen één piemelknuffel bij elkaar. Teleurgestelde gezichtjes, maar hier was gewoon geen beginnen aan.

kermis

We leverden onze muntjes in voor kaartjes toen ik daar opeens kleine piemelknuffels zag hangen. Deze waren ‘slechts’ 70 punten en dat kon dus wel! Dus kochten we weer een paar ballen.

Hebben wij een piemelknuffel gescoord?

Zeker hebben wij deze knuffels gescoord en niet één, maar alle drie de jongens hebben zo’n piemelknuffel weten te winnen en wat zijn ze er blij mee! En daar liepen we dus over de Kermis met drie piemelknuffels, een plastic geweer én hele blije gezichtjes!

piemelknuffel, kermis

 

 

Hoe denk jij over de piemelknuffel voor kinderen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Kool Family schreef:

  Ik vind het ongelofelijke foute boel… Kinderen piemels leren knuffelen is gewoon echt niet oké.

 2. Bdc schreef:

  Mooie filosofie zit hierachter. Veel van je posts trouwens.
  Volwassenen seksualiseren dingen vaak te snel als het over kinderen gaat. Dat kan alleen maar tot trauma leiden.
  Voor kinderen is het inderdaad gewoon dat; Het is een knuffel, en die heeft toevallig een -voor hen- grappige vorm.
  En als wij volwassenen ‘en masse’ die piemel knuffels gaan afkeuren, reken dan maar dat het een rage wordt 😉

 3. Bdc schreef:

  Mooie filosofie zit hierachter. Veel van je posts trouwens.
  Volwassenen seksualiseren dingen vaak te snel als het over kinderen gaat. Dat kan alleen maar tot trauma leiden.
  Voor kinderen is het inderdaad gewoon dat; Het is een knuffel, en die heeft toevallig een -voor hen- grappige vorm.
  En als wij volwassenen ‘en masse’ die piemel knuffels gaan afkeuren, reken dan maar dat het een rage wordt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.