peuter van 3 jaar

Een peuter van 3 jaar

Veel praatjes en alles willen ze zelf doen. Sten is nu een peuter van 3 jaar en heeft streken, doet gekke dingen en heeft benamingen voor iets dat je maar moet raden wat hij ermee bedoeld. Van opsluiten tot hondenkoekjes, doet jouw peuter ook van die gekke dingen?

Een peuter van 3 jaar

Sten is een peuter van 3 jaar. Hij heeft veel praatjes en streken en als je hem niet begrijpt kan hij daar best boos om worden.

Sleutel in de deur laten zitten

Sten zat aan tafel een danoontje te eten en ik haalde snel even de clicko op. Toen ik terug kwam stond hij bij de deur en zei: ”Ik heb lekker de deur op slot gedaan.” Ik dacht meteen ”shit wat stom, wat nu?”. ”Doe de deur maar weer open voor mama”. Maar mooi dat hij dat niet deed.

Een boos gezicht wil weleens helpen dus die zette ik op en hij draaide aan de sleutel, maar hij kreeg het niet voor elkaar.

sleutel in de deur laten zitten, streken van een peuter, batboy, mamablog, een peuter van 3 jaar

Rustig zijn toetje aan het eten terwijl ik er niet in kan

Gelukkig zat Deon in de speelkamer en stond het raam open. Toen ik riep of hij voor mij de deur wilde openmaken kwam hij er gelukkig meteen aan en kon ik weer naar binnen.

Normaal zit de sleutel altijd in de achterdeur, maar daar heb ik nu wel van geleerd. Ik laat nooit meer de sleutel in de achterdeur zitten.

Mag ik een ballerina?

”Mama ik wil een ballerina”. Ja en dat moet je maar meteen begrijpen wat hij daarmee bedoeld. ”Wat is een ballerina dan?” . ”Wat ik ook op school had, die vind ik zo lekker”. ”Oh een mandarijn”. ”Ja, dat zeg ik toch!”

Sten belde met oma om te vertellen dat hij de ballerina zo lekker vind, maar toen oma hem niet begreep, keek hij boos naar de telefoon en zei: ”Heb ik toch al gezegd!” . ”Doeg oma” en hij heeft zo opgehangen.

Onbeperkt snoepen

Ik schreef ooit al eens een keer over de bakken snoep bij Etos. Hier dachten mijn kinderen dat ze onbeperkt konden snoepen .

Dit keer liepen wij in het centrum en moest ik even naar de dierenwinkel. Ik was net aan het afrekenen toen Sten al buiten stond. Hij keek naar de grote bak gevuld met heerlijke koekjes. Als er één een snoeperd is, is dat Sten wel en zonder te vragen pakte hij een koekje.

onbeperkt snoepen, streken van een peuter, batboy, een peuter van 3 jaar

Het was een hondenkoekje! Naja, hij had hem al op en in deze koekjes zit geen suiker dus erg slecht zullen ze vast niet zijn. Hij vond ze schijnbaar lekker, want voordat ik het wist had hij nummer 2 al in zijn mond!

En ik moet toegeven dat ze er best smakelijk uitzien 🙂 .

batboy, mamablog, onbeperkt snoepen, een peuter van 3 jaar

Lees ook:

Wat voor geks heeft jouw peuter weleens gedaan?

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Anniek schreef:

  Hahaha! Heerlijk zo’n artikel. Ik kan er hard om lachen, maar kan me voorstellen dat je er soms handen vol aan hebt. Mijn dochtertje is nog geen twee en haalt nog weinig streken uit, maar ik ben benieuwd hoe ik er over een jaar bij zit 😉.

 2. Kirsten schreef:

  Whahaha ik lig in een deuk! Hier ook zo’n 3 jarige peuter. Hoewel mijn 5 jarige er op die leeftijd ook wat van kon. Zo waren we bij vrienden en was hij in de keuken aan het spelen. We vonden het ineens wel erg stil. En ja hoor, toen we de keuken binnenliepen zat hij daar op de grond, lekker van de kattenbrokjes te snaaien…..

 3. Nathalie schreef:

  Dat van die snoepbakken hebben wij ook eens meegemaakt bij Kruidvat. Gisteren hebben we ook weer wat meegemaakt. Ik twijfel een beetje of ik hier een blog over zou schrijven.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Vooral dat de deur op slot doen zou ik wel heel irritant vinden. Dat hondenkoekje vind ik wel grappig : ) Wat vond hij er zelf van dat hij een hondenkoekje had gegeten?

 5. Lodi schreef:

  Haha dat hondenkoekje, prachtig! Ik kan me eigenlijk niet zo goed meer herinneren wat wij mee maakte op die leeftijd. Wel dat ze boos konden worden omdat ik ze niet begreep.

 6. Sylvia schreef:

  Hilarische momenten denk ik zo😂😂

 7. Lien schreef:

  Haha! Herkenbaar… Hier ook een 3 jarige… en een 5 jarige die niet moet onder doen met deugnieterij 😉 Wij weten intussen al… als het plots stil is, is er iets niet pluis 😉

 8. Rinette schreef:

  Wat leuk is dat toch. De onschuld van een 3 jarige. De sleutel zou ik inderdaad maar altijd bij je houden. Stel dat er niemand anders was, dan kon je er niet meer in.

 9. Sandy schreef:

  Zo leuk, en zo herkenbaar! Die van mij is nu 6 en wordt steeds een beetje wijzer, maar wat een streken dat die heeft uitgehaald….whoa =D #boyswillbeboys

 10. Andrea schreef:

  Haha herkenbaar mijn zoontje heeft zich wel 3 keer opgesloten. De eerste keer in mijn moeders huis, de 2e keer in de auto we hebben toen het raam in moeten slaan en de 3e keer in de wc

 11. Janet schreef:

  Haha dat is toch fantastisch, die streken! Leuk om te lezen.

 12. Gerdi schreef:

  Haha geweldig! Hier heeft dochterlief zichzelf wel eens opgesloten door de haken in ons oude huis op de deur te doen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.