3D puzzel, mamablog, batboy

Een 3D puzzel maken

3d puzzel, mamablog, batboy

Hoe gaaf is deze VW T1 Bulli? En het is niet zomaar een VW busje, maar een heuse 3D puzzel! Eerst moest hij natuurlijk nog in elkaar gezet worden en dat was voor mij een leuke uitdaging. Puzzelen hoort rustgevend te zijn, maar dan moet je deze niet maken. Ik heb hem een paar keer vervloekt, maar het resultaat is wel erg gaaf.

3D Puzzel

Nog niet eerder hebben wij een 3D puzzel gemaakt. Toen ik deze gave VW T1 Bulli zag waren we meteen verkocht. Mijn jongens vinden hem erg gaaf en mij leek het leuk om hem in elkaar te zetten. De puzzel is voor mijn jongens nog veel te moeilijk, want hij is voor kinderen vanaf 10 jaar. ”Dat doe ik wel ff”, dacht ik.

Het VW busje bestaat uit 162 kunststof puzzelstukjes en accessoires zoals draaiende wielen, surfplank, bumpers en het onderstel. De wielen zijn gemakkelijk in elkaar te klikken en daarna klik je ze heel makkelijk op het onderstel. So far, so good.

3d puzzel, mamablog, batboy

De puzzelstukjes zijn genummerd en verdeeld in twee zakjes. Ik dacht dat in het kleine zakje de lage getallen zaten, maar dat was niet zo.

3d puzzel, mamablog, batboy

3d puzzel, mamablog, batboy

Alle nummers zitten door elkaar en heb maar eerst groepjes gemaakt zodat het makkelijker zoeken is.

3d puzzel, mamablog, batboy

3d puzzel, mamablog, batboy

In elkaar zetten

Op de handleiding staat aangegeven waar je moet beginnen en dan is het eigenlijk heel eenvoudig. Met pijltjes word aangegeven waar het volgende puzzelstukje moet.

Maar ik had meteen al een probleem. De onderste rij puzzelstukjes hebben een heel klein ‘knopje’ die je in de gleufjes van het onderstel moet klikken, maar dit laat telkens los. Als ik er één in heb zitten en de volgende er in wil klikken, laat de andere weer los. Heel frustrerend dus heb ik het maar eerst zo gelaten.

3d puzzel, mamablog, batboy

De puzzel maak je vanuit de binnenkant, want zo kan je de nummers zien. Wat ik niet handig vind is dat als je boven een puzzelstukje hebt geplaatst er dan weer één onder moet plaatsen.

Maar een puzzel hoeft ook niet heel makkelijk te zijn, je mag er ook wel moeite voor doen.

3D puzzel, mamablog, batboy

Sommige puzzelstukje moet je buigen om zo een ronding te maken.

3d puzzel, mamablog, batboy

Het puzzelen gaat lekker snel en is niet moeilijk. Ik vind het leuk om te doen. Het is alleen niet echt handig dat de wielen er al onder zitten, want soms wil hij nog wel eens ‘wegrijden’.

3D puzzel, mamablog, batboy

Waar ik mij aan stoor is dat de onderkant niet goed aansluit.

3d puzzel, mamablog, batboy

Je kan drukken wat je wilt, maar de onderste rij schiet er telkens weer uit. Het probleem is nu dat de puzzelstukjes naar binnen gaan en het is dus niet mooi recht. Maar misschien helpt het als het dak erop zit.

3d puzzel, mamablog, batboy

Het dak

Op de handleiding staat dat je het geraamte er heel eenvoudig op kan klikken, maar er is helemaal niks eenvoudigs aan!

Telkens wanneer er een stukje van het dak vastgeklikt is en je wilt de volgende vast klikken schiet het er aan de andere kant weer af. Nick zat mij aan te kijken en dacht: ”Wat is hier nou moeilijk aan?”.

”Laat mij maar, dat gepruts kan ik niet zien”, zei hij. ”Best”, zei ik, want ik wist dat het hem toch niet makkelijker af zou gaan. En daar zag ik hem prutsen en zweten, want ook hij had hetzelfde probleem. Het had niet langer moeten duren, want dan zou de puzzel in stukjes op de grond liggen. Hij drukte het stevig aan en daar vielen de eerste stukjes al af. Het geraamte van het dak zat er nog steeds niet op.

3d puzzel, mamablog, batboy

Vraag me niet hoe lang het heeft geduurd, maar uiteindelijk zat het vast en kon het dak er (voorzichtig) op.

3d puzzel, mamablog, batboy

Leuk detail zijn wel de spiegeltjes. De beugels en surfplank kunnen op het dak, maar dit zit niet stevig. De bumper zit ook niet stevig en valt er ook steeds af. Hard drukken durf ik niet, want dan ben ik bang dat alles weer uit elkaar valt.

3d puzzel, mamablog, batboy

VW T1 Bulli

Eerlijk is eerlijk het resultaat is erg gaaf en dat vinden de jongens ook. Ze maken alleen ruzie bij wie hij op de kamer komt ;).

De kwaliteit valt mij tegen. Jammer dat hij niet echt stevig is en slecht in elkaar past, maar hij kan wel echt rijden (al zal ik dat maar niet doen).

3d puzzel, mamablog, batboy

Deze 3D puzzel van Ravensburger is onder andere te koop bij Bol.com.

Heb jij wel eens een 3D puzzel gemaakt en hoe ging dat?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Femke schreef:

    Ik heb twee wereldbollen. Deze waren niet echt moeilijk. Misschien omdat deze vorm rond is?

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Nee, nog nooit ik heb al moeite met gewone puzzels. Maar ik vind het resultaat van deze wel superleuk zeg. Jammer dat de kwaliteit tegenviel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.