zwart masker, masker, gezichtsmasker, pilaten, batboy

Waarom ik nooit meer het zwarte gezichtsmasker gebruik

Pilaten is bekend om zijn zwarte gezichtsmasker en ik was er erg nieuwsgierig naar. Het zwarte gezichtsmasker zorgt voor een diepe en grondige reiniging van de huid, verwijderd mee-eters, dode huidvellen en acne. Van Pilaten.nl mocht ik dit testen en ik laat je zien of én hoe het werkt.

Zwarte gezichtsmasker

In de verpakking zit 6 gram en er zit precies genoeg in voor je gezicht. Het gezichtsmasker kost € 2,50 (inclusief kwastje). Dit is ideaal om te proberen en wanneer je er meerdere besteld ben je voordeliger uit. Zo betaal je bijvoorbeeld voor 5 stuks € 10,- . Je kan ook meteen voor een flacon gaan (€ 12,- inhoud 60 ml), maar ik heb het liever in een kleinere verpakking, want zo weet ik precies welke hoeveelheid ik nodig heb voor één behandeling.

pilaten zwarte gezichtsmasker, gezichtsmasker, batboy, pilaten, gezicht, masker

Ingrediënten

 • Water
 • Polyvinylalcohol
 • Glycerol
 • Propyleenglycol
 • Diazonium
 • Imidazolidinylureum
 • Joodpropynylbutylcarbamaat
 • Glycol

Hoe te gebruiken

Je zorgt er natuurlijk voor dat je gezicht schoon en droog is. Daarna breng je het zwarte gezichtsmasker met het kwastje aan op je gezicht. Het kwastje is mooi stevig en ik kan het hiermee prima over mijn gezicht verdelen.

gezichtsmasker, pilaten, gezicht, masker, batboy, huid, reinigen

Als ik klaar ben voel ik na 5 minuten al dat mijn gezicht een beetje begint te trekken en lees (wat ik eigenlijk eerst had moeten doen) de gebruiksaanwijzing:

”Het is verstandig om eerst op een klein stukje het masker te testen bijvoorbeeld de binnenkant van je arm. Wanneer er geen gevoeligheid optreed kan je dit gebruiken op je gezicht. Want (en daar schrok ik wel even van) treed er na het gebruik van het masker wel irritatie op dan moet je onmiddellijk stoppen met gebruiken en zo nodig een arts raadplegen!”

Maar goed ik had mijn gezicht er nu toch al onder gesmeerd en moest ik zo’n 15 à 20 minuten wachten totdat het masker volledig is gedroogd.

gezichtsmasker, pilaten, batboy, zwart, masker, gezicht, gezichtsmasker

Ik ben maar in de badkamer gebleven, want ik denk dat ik mijn kinderen met zo’n gezicht wel aan het schrikken zou maken! Na 10 minuten was mijn hele gezicht al strak gespannen en mijn mond ging moeizaam open, omdat het heel strak zat. Ik was toch alleen en praten was niet nodig.

Na 15 minuten waren sommige plekken al droog, maar nog niet alles. Ik heb daarna nog 10 minuten gewacht en toen was alles droog en kon ik het masker verwijderen.

Net een grote pleister

Het masker moet je voorzichtig van je huid verwijderen. Wanneer je donshaartjes op je gezicht hebt kan het iets pijnlijker zijn.

Je begint aan de buitenkant, maar ik kon eerst helemaal geen begin vinden! Bij de kin kon ik een stukje te pakken krijgen en zo trok ik voorzichtig het masker van mijn gezicht. Onderaan ging het nog wel, maar bij de wangen en jukbeenderen was het best pijnlijk. Ik dacht dat ik mijn hele huid eraf trok! Het beste kan ik het omschrijven dat het voelt dat wanneer je een pleister van je gezicht afhaalt.

Ik dacht dat ik het masker in één geheel eraf kon trekken, maar ik trok er telkens kleine stukken af. Dat kan komen omdat het misschien niet overal even dik op is gesmeerd.

pilaten, batboy, gezicht, gezichtsmasker, verzorging, huid, gezicht, masker

De rest van het masker (de kleinere gedeeltes) heb ik met een warm washandje van mijn gezicht gehaald.

zwart masker, masker, gezichtsmasker, pilaten, batboy

Wanneer je het zo ziet liggen lijkt het op een stukje vuilniszak. Het voelt papierachtig aan.

Resultaat

Doordat ik allemaal kleine stukken heb gaat het een beetje opkrullen. Ik kan geen restjes op het masker zien zoals dode huidvellen. Mee-eters en acne heb ik niet. Mijn huid voelt echter wel super zacht én glad aan! Mijn wangen en jukbeenderen zijn rood en erg gevoelig (zoals je kan zien op de tweede foto, de rode plekken ).

gezichtsmasker, batboy, pilaten, gezicht, het zwarte gezichtsmasker

Na het masker breng ik nog even een verzorgende lotion en olie aan. Mijn gezicht is nog steeds erg rood en na ruim 2 uren is het op bepaalde plekken nog steeds gevoelig.

diadermine, gezicht, batboy, pilaten, gezichtsmasker, zwart masker, huid

Gevoelige huid

Wanneer je dus een gevoelige huid hebt is het zeker verstandig om eerst het masker op een andere plek te testen en je huid na de tijd altijd goed te verzorgen met een crème of olie.

Het gezichtsmasker verwijderen is niet pijnlijk, maar ik dacht dat het iets makkelijker zou gaan. Je moet dus zeker ook geen piepert zijn 😉 . Ik vind het jammer dat het geen lekker geur heeft, maar mijn huid voelt wel echt zacht aan. Het advies is het masker maximaal 2 keer per week te gebruiken.

Heb jij het zwarte gezichtsmasker al eens geprobeerd? Zou je het gezichtsmasker eens willen proberen?

Lees ook:

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. Volgmama schreef:

  Mijn dochter zou schrikken als ze mij zo zag hihi. Ik wil het best een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.