buitentafel, budget

5 Budget tips om de buitentafel een zomerse look te geven

Heerlijk die lange zwoele, zomeravonden. Gezellig nog even buiten aan tafel kletsen en genieten van het heerlijke weer. Het word extra gezellig als je iets leuks op tafel zet. Met deze 5 diy budget tips geef je je buitentafel een echte zomerlook.

Budget tips voor op de buitentafel

Kun jij ’s avonds ook nog zo lekker genieten van dit heerlijke weer? Met deze 5 tips geef je je buitentafel in mum van tijd een gezellige zomerlook.

Kaarsen op tafel

Niks is zo gezellig als kaarsen op tafel, vooral als het een beetje schemer begint te worden. Het geeft net dat beetje extra sfeer en het staat zo gezellig!

Met een weckpot, schelpen en een kaars maak je heel eenvoudig een zomerse waxinelichthouder. Bij de kringloop vind je weckpotten in alle soorten en maten en het kost ook bijna niks. Voor schelpen hoef je niet per se naar het strand, want ook die zijn bij de kringloop te vinden. Met een beetje geluk vind je ook nog een mooie dikke kaars (anders vind je ze bij Action) en klaar is je zomerlook voor op de buitentafel.

tafel

Ook leuk om er een laagje schelpenzand in te doen. Ik heb de weckpotten buiten op tafel staan, maar ook in huis op de vensterbank.

buitentafel, zomerlook

Schelpen

Schelpen horen gewoon bij de zomer en geven je ook echt dat zomerse gevoel. Zet een waxinelichtje op een schelp en je hebt binnen no-time een super leuke waxinelichthouder. Om ervoor te zorgen dat het waxinelichtje stevig staat giet je een beetje kaarsenvet op de schelp.

Om muggen op afstand te houden gebruik je een citroenkaars, ruikt ook nog lekker!

Lavendel

Zelf ben ik dol op de geur van lavendel, maar muggen houd je ook hiermee op afstand. Knip een paar takjes lavendel en plak ze op een glazen potje. Ik heb nog heel veel kleine potjes van de babyvoeding bewaard en dat komt goed van pas ­čÖé .

budget tips

budget, buitentafel

Bloemen

Bloemen en planten op tafel staan altijd leuk. Krijg jij ook vaak een zelf geplukt bosje bloemen van je kind(eren)? Zet ze in een stoer mini vaasje op tafel. Niks geen geplak met lijm en touw, want voor dit vaasje heb je alleen maar een borrelglaasje nodig.

Je koopt een bol touw en in het gat past precies een borrelglaasje. Hoe leuk is dat?

buitentafel, budgetproof

Eerder schreef ik al eens over hydroponie. Hierbij staan de planten niet in de aarde, maar in het water. Dit kan bij heel veel planten en ze blijven bij mij zo veel langer leven dan wanneer ik ze in een pot met aarde zet. De Alo├ź Vera is een stoere plant en kan ook makkelijk overleven als je hem in het water zet.

Koop (bij de kringloop) een mooie cilindervaas en zet er een Alo├ź Vera in.

Vergeet natuurlijk niet om zo af en toe het water te verversen of om er een scheut water in te gooien. Let op: alleen de wortels in het water! De plant heb ik nu ruim 2 maanden. Hij ziet er nog steeds super uit en is ook flink gegroeid.

Tip: Kun je helemaal niet met bloemen en/of planten overweg? Dan is de artisjok of luchtplantjes wel iets voor jou.

Wat staat er buiten op jouw tafel?

Lees ook:

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Eigenlijk niks! Ik vind dan ook dat jij het prachtig hebt aangepakt. ik ben daar zelf niet zo goed in.

  2. Ziet er gezellig uit zo. Leuk idee met dat touw!

  3. Charel schreef:

    Die schelpen vind ik echt super leuk, wat een makkelijke items eigenlijk he haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.