Foam Clay, knutselen, mamablog, batboy

Foam Clay

Foam Clay is een zelf hardende boetseerklei die bestaat uit kleine balletjes. Het plakt vanzelf op allerlei materialen zoals; stof, hout, aardewerk, papier en karton.

Foam Clay

In Rijssen liep ik op de markt en zag daar een kraampje waar kinderen bezig waren te knutselen met Foam Clay. Het leek mij leuk om dit met Deon te doen en kocht een pakketje voor € 8,95 bestaande uit; 4 bakjes Foam Clay en 3 figuurtjes naar keuze waar je de klei op kan plakken. Ik koos 3 hagedissen/salamanders van stof.

Hagedis, batboy, klei, knutselen, Foam Clay

Hagedissen van stof

En 4 felle kleuren:

Foam Clay, batboy, knutselen, mamablog

Foam Clay

Foam Clay, knutselen, klei, batboy

Foam Clay bestaat uit allemaal kleine balletjes

Hoe ga je te werk

Het voelt stug aan. Je kan er heel gemakkelijk een stuk af halen en blijft niet aan de vingers plakken. Voordat je begint kneed je het goed door.

De eerste hagedis hebben we samen gedaan. Je pakt een stukje en rolt er een balletje van. Daarna rol je met een deegroller het balletje weer plat en plakt het op de hagedis. Even een beetje aandrukken en klaar.

Foam Clay, knutselen, klei, batboy

De Foam Clay blijft niet aan je vingers plakken

Je kan er zelfs in knippen

Je kan er zelfs met een schaar in knippen ( bijvoorbeeld leuke figuurtjes ) zonder dat het aan de schaar blijft plakken. Wanneer de hagedis klaar is laat je het drogen. Afhankelijk van hoe dik je het erop hebt geplakt is de droogtijd 1-3 dagen. Daarna is het hard. Het krimpt niet en het behoud zijn kleuren na het drogen.

De eerste hagedis is klaar. We hebben er zelf nog een tongetje en hanenkam aan gemaakt.

Knutselen, klei, batboy, kinderen, Foam Clay

Nu kan Deon zelf aan de slag met de tweede.

Knutselen, klei, batboy, Foam Clay,

Hij vind het erg leuk om te doen en het is niet moeilijk. De Foam Clay is heel elastisch en je kunt er alle kanten mee op. Ook kan je de kleuren met elkaar mengen.

Deon heeft het erg grappig gedaan. Hij heeft er zelf ook een tong en een hanenkam bij gemaakt.

Knutselen, klei, batboy, kinderen, Foam Clay

De hagedis van Deon

Bewaren

Bewaar de Foam Clay in de doosjes en zorg ervoor dat ze goed zijn afgesloten. Als de klei droog word kan je er een klein beetje water op sproeien en even goed kneden, zo krijgt het zijn elasticiteit weer terug.

Het is een heel fijn product om mee te werken en het plakt op heel veel materialen zoals; stof, hout, papier, karton, piepschuim en aardewerk. Dus er zijn oneindig veel mogelijkheden om leuke objecten te versieren of te pimpen. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje, bloempot, sleutelhanger, doosje een kunststof kerstbal voor straks in de kerstboom of versier eitjes voor in de paastakken!

Hagedis, salamander, batboy, kinderen, knutselen, Foam Clay, klei

Heeft/hebben jouw kind(eren) weleens iets met Foam Clay gemaakt?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wij hebben dit nog nooit geprobeerd. Het ziet er leuk uit! Leuke tip!

 2. Yvonne schreef:

  Dylan heeft ook een keertje zo’n set gekocht en met veel plezier gedaan. Het is inderdaad erg leuk en helemaal niet moeilijk om te doen.

 3. Yvonne schreef:

  Wat een leuk resultaat! Ik ken het helemaal niet, maar het lijkt me erg leuk om eens mee aan de slag te gaan met mijn zoon.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Wauw, ik ben onder de indruk van wat je er van hebt weten te maken zeg. Leuk spul die foam klei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.