handje, voetje, herinnering, gipsafdruk

Waarom een gipsafdruk een mooie herinnering is

Een afdruk van het handje of voetje van je kindje is een mooie herinnering. Wij maakten een gipsafdruk van het handje en voetje, maar het ging niet helemaal volgens plan.

Zelf een gipsafdruk maken

Je kan zelf een gipsafdruk maken van het handje of voetje van je kindje. De pakketjes zijn bijna overal te koop of te bestellen en vaak zit er ook nog een leuke lijst bij waar je de afdruk in kan bewaren. Zo heb je altijd een mooie herinnering aan die lieve kleine knuistjes. Helaas hadden mijn kinderen meteen van die kolenschoppen 😉 .

Tegenwoordig kan je ook een 3D gipsafdruk kopen en het is niet eens moeilijk om te maken. Leuk om te geven met Moederdag!

Een blijvende herinnering

Ik wil dat natuurlijk ook zo’n blijvende herinnering. Ook al hadden die van mij al grote handen voor mij waren ze nog klein….

Toen Deon 10 maand was vond ik het wel tijd voor een leuke handafdruk. Ik heb een pakketje gehaald en enthousiast ging ik aan de slag. Maar het lukte niet! Zijn handjes balde hij steeds tot een vuistje en wat ik ook probeerde het ging gewoon niet met als gevolg dat het gips dus vies en hard was geworden. Ik had niet eens een afdruk van zijn vingertopje!

Natuurlijk was ik chagrijnig, maar ik wilde per se een afdruk dus ben ik naar de winkel gegaan. Maar hier bij ons in het dorp kan je niks kopen ( dus nog iets chagrijniger ) en toen had ik een idee!

Zelf een mal maken

Ik kocht oase en een zakje aanmaak gips. Thuis gekomen drukte ik zijn voetje in de oase ( moest wel een beetje hard drukken, maar het lukte ). Het gips heb ik aangemaakt met water en dat in de mal van oase gegoten. Toen het hard was kon ik het er makkelijk uithalen, maar het leek niet echt op een voetje.

Ik heb van zelf hardende klei een hartje gemaakt en daar het ‘voetje’ opgeplakt. Zo zag het er nog een beetje redelijk uit. Het hangt nog steeds bij ons in de woonkamer en nu vind ik het wel grappig, maar toen niet. Ik zal de foto plaatsen, kijk en oordeel zelf:

voetje, gipsafdruk, 10 maand, gips, oase, chagerijnig, batboy

Te jong?

Misschien is 10 maand te jong om zoiets te doen? Maar ik kreeg een tweede kans bij Sten. Ik heb een setje gekregen om een afdruk te maken waar een lijstje bij zit en ik wilde graag een afdruk van het handje. Ik heb het weer gedaan bij 10 maand. Waarom? Geen idee. Gelukkig maakte hij geen vuistje van zijn hand( je ) en ik drukte het handje erin. Ik moet zeggen dat ik best veel kracht moest zetten. Nou, het ging weer niet echt super en ondertussen was het gips al een beetje vies geworden, maar ik had de afdruk in het gips:

hand, handje, baby, batboy, 10 maand, gipsafdruk, afdruk, gips, te jong, blijvende herinnering

Geen succes

Ook niet echt een succes. Ik heb er geen goede ervaring mee, maar vind het wel super leuk en het is en blijft een mooie herinnering aan de tijd dat ze nog zo klein waren.. Ik denk dat ik met Brent maar geen gips doe of ik wacht totdat hij iets ouder is. Misschien anders iets met waterverf op zijn handjes en dat op canvas afdrukken?

Heb jij ook weleens een gipsafdruk van het handje of voetje van je kindje gemaakt en hoe ging dat bij jou?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Voetafdrukjes gingen bij ons heel goed. Wel in een soort van klein die je moet uitrollen. Gips vind ik ook niks.

  2. […] Een gipsafdruk is ook altijd erg leuk om te maken, maar daar heb ik niet zo’n goede ervaring mee dus hebben wij iets anders gemaakt waar alle handjes van de kinderen bij elkaar staan op een vrolijk schilderij. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.