hydroponie, planten

Dé trend van nu: hydroponie

Ik houd van bloemen en planten, maar ik vergeet ze steeds water te geven. Groene vingers heb ik dus niet, maar ik wil wel graag groen in de woonkamer. Toch krijg ik het voor elkaar om een bloeiende plant geen water te geven en ze blijven leven; hydroponie.

Géén groene vingers

Eerder schreef ik al eens over hippe luchtplantjes, want die zijn makkelijk te verzorgen. Lees hier alles over deze leuke planten.

Groene vingers heb ik dus echt niet. Ik vind het heerlijk om in een tuincentrum te lopen en dan alle leuke bloemen en planten te kopen, maar dan moeten ze wel makkelijk te verzorgen zijn, want anders hebben ze helaas geen lang leven bij mij. Vetplantjes heb ik ook thuis, want ze zijn makkelijk te onderhouden en ook erg leuk.

Graag wil ik ook een mooie groene plant in de woonkamer en koos voor een yucca. Het is een makkelijke kamerplant, omdat hij maar weinig water nodig heeft. Dat is dus dé ideale plant voor mij (dacht ik). De eerste paar weken verzorg ik de plant goed, maar op de één of andere manier ‘vergeet’ ik de plant water te geven en nu ziet hij er dus zo uit:

yucca, plant, makkelijke plant, batboy, water geven, groen, groene vingers, kamerplant
Ik probeer hem nog te redden, maar of hij het red?

Hydroponie

Eigenlijk zou ik dus nep planten moeten hebben, maar dat vind ik echt niet mooi.

Wat ik ook een mooie plant vind is de orchidee, maar die moet je natuurlijk water geven. Toch krijg ik het voor elkaar om een orchidee zeker 3 maand te laten bloeien zonder dat ik hem steeds water hoef te geven.

orchidee, batboy, plant, water geven

Bij hydroponie staan de planten niet in de aarde, maar in water. Ideaal dus als je geen groene vingers hebt!

Ik schud alle aarde uit de pot en spoel de wortels af onder de kraan. Daarna zet je de plant (net zoals een bos bloemen) in een vaas met water. Zo heb ik maanden plezier van een mooie bloeiende orchidee. Natuurlijk niet ‘vergeten’ om zo heel af en toe te kijken of er nog wel water in de vaas zit 😉 .

Een stoere plant

De orchidee is heel mooi, maar niet echt een stoere plant. De Anthurium (ook wel flamingoplant genoemd) doet het ook heel goed in een vaas met water. en gaat wel maanden mee!

Anthuriums produceren zuurstof, zuiveren de lucht en ze produceren gezond makende, kalmerende ionen.

Het is leuk dat je de wortels ziet en geeft ook een stoer effect.

anthurium, plant, kamerplant, batboy, verzorging, groene vingers, hydroponie

anthurium, kamerplant, batboy, groene vingers, anthurium verzorging, hydroponie

Als water te lang stil staat gaat het natuurlijk op een gegeven moment stinken dus is het wel verstandig om af en toe het water te verversen.

Wat vind jij van hydroponie, is het iets voor jou? Heb jij weleens een plant in een vaas met water gezet?

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Dé trend van nu: hydroponie”

  1. Wel mooi maar ik ben bang dat ik het vergeet op tijd te verschonen. Ziet er wel indrukwekkend uit. Net als die luchtplantjes waar je al eens over schreef. Ik heb helemaal geen groene vingers haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *