kledingkast, kast, kledingkast op maat, steigerhout

Houd hier rekening mee als je een kledingkast op maat laat maken

Het voordeel van een kledingkast op maat laat maken is dat je zelf de indeling kan bepalen. Nu de kleding van de jongste steeds groter word, word het ook tijd voor een nieuwe kast. Een kast laten maken lijkt makkelijk, maar het is wel handig als je rekening houd met bepaalde dingen.

Kledingkast op maat laten maken

Voor de oudste twee jongens hebben we een kledingkast van steigerhout laten maken. Dit matcht perfect bij hun bed en de uitstraling van een kledingkast van steigerhout vind ik erg stoer. De kast van Deon ziet er super gaaf uit, maar ik kwam erachter dat de indeling toch niet zo heel praktisch is. Laat je een kledingkast op maat maken houd dan rekening met het volgende.

Hang- en leggedeelte

Broeken vouw ik altijd en hiervoor heb je aardig wat planken nodig, want niet alleen de lange broeken moeten erin, ook de zomerbroeken en de rest van de zomer-/winterkleding die niet gebruikt word. Truien, shirts en vesten hang ik altijd op. Een hanggedeelte geeft een handig overzicht en daarnaast blijft de kleding mooier, want er komen geen kreukels in.

Naarmate je kinderen groter worden, word hun kleding dat uiteraard ook. Hier heb ik de eerste keer niet echt over nagedacht bij het laten maken van de kledingkast en liet boven het hanggedeelte nog een plank plaatsen waardoor er dus minder ruimte is voor het hanggedeelte. Dit is echter niet handig en heb de plank bij de tweede kast achterwege gelaten. Eén kant met kleding wat kan hangen en een kant voor de kleding die gevouwen word vind ik persoonlijk ideaal. Echter zou ik een kledingkast voor de jongen met drie delen nóg idealer vinden, maar dan neemt de kast de hele kamer in beslag en dat is nou ook niet weer de bedoeling.

Voldoende opbergruimte

Je kan nooit genoeg opbergruimte hebben, want heb je bijvoorbeeld nadacht waar je sokken, ondergoed en riemen kwijt wilt? Je zou natuurlijk een aparte sokkenmand neer kunnen zetten, maar een lade of lades in de kast is zeker ook erg handig. Dit hebben beide kledingkasten van de jongens niet, maar mis ik wel. Het scheelt dat de jongste twee lades onder het bed hebben waar ik deze spullen kwijt kan, maar bij de kledingkast van Deon is dit wel een probleem, want ook zijn bed heeft geen lades en zit ik dus eigenlijk met gebrek aan opbergruimte.

Kleur

De kledingkast is een groot object in de slaapkamer en valt dus zeker op. Denk goed na over de kleur van je kast en zorg dat het matcht bij de rest van de meubels zodat het een mooi geheel is. Wij hebben ervoor gekozen om zowel het bed als de kast in dezelfde kleur te laten maken.

Type deuren

Je kunt uit verschillende deuren kiezen. Zo heb je openslaande deuren, maar misschien wil je wel schuifdeuren, want daar bespaar je ruimte mee. Persoonlijk zou ik kiezen voor openslaande deuren, omdat ik schuifdeuren totaal niet praktisch vind. In het midden is dan altijd een gedeelte waar je niet of slecht bij kunt en bij openslaande deuren heb je dat probleem niet.

De ideale kast

Een kledingkast naar je eigen smaak, in de kleur én de indeling die jij wilt dat is dé ideale kast. Het is wel belangrijk om er goed over na te denken en dat het praktisch is. Bij de kast van Sten hebben we nog een ijzeren stang aan de zijkant laten maken. Dit is niet alleen handig om er een tas of badjas aan te hangen, maar staat ook nog eens super stoer.

 

Wat vind jij belangrijk en wat moet een kledingkast volgens jou zeker hebben? En wat voor kast heb jij?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. rachel schreef:

  hier hebben wij gewoon standaard kasten en ik vind veel leg ruimte belangrijk

 2. Caroline schreef:

  Wij hebben ook een zelfgemaakte kast, zodat deze ten eerste de ruimte optimaal benut en goed past en ten tweede dat we lekker veel ruimte hebben voor hangende kleding.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb een oude ingebouwde kast van mijn tante Dina die als kledingkast dient. Omdat hij sentimentele waarde heeft ben ik erg blij mee. Hij heeft eigenlijk maar 1 plank en een hangdeel.

 4. Jouvence schreef:

  Ik wil ooit ook een kledingkast helemaal op maat laten maken, die we nu hebben begint langzaamaan uit elkaar te vallen. Belangrijkste vind ik genoeg opbergruimte.

 5. corrina schreef:

  Wij hebben in de slaapkamer die we qua indeling zelf konden samenstellingen. Ieder een kant. Aan elke kant 2 lades, genoeg hang gedeelte en deel voor shirts en truien

 6. Dhini schreef:

  Ik ben aan het sparen om andere kledingkast te hebben. Graag wil ik tot plafond zodat geen stof en zonder van die ruimte. Maar helaas is de prijs nog prijzig dus even nog door sparen

 7. Gabrielle schreef:

  Ik heb een kledingkast op maat laten maken, eigen puur en alleen omdat wij geen “normale” hoeken hebben in huis dus er was weinig andere keuze. Ik ben blij met de indeling die we toen door de bouwer hebben laten bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.