kast, kledingkast, jongenskleding

De kledingkast uitmesten

Vandaag (20 maart) begint de lente! Dus is het tijd om in de kledingkast van de jongens te kijken, want is er nog ruimte voor nieuwe (zomer)kleding? Alles wat niet meer past kan eruit en zo kan er weer ruimte gemaakt worden voor iets nieuws.

Kledingkast

Ik begin met de kledingkast van Deon. Zoals je ziet is hij aardig vol en misschien zit er wel iets tussen wat niks meer is of niet meer past. De kledingkast van steigerhout hebben we op maat laten maken en staat erg stoer in zijn slaapkamer.

Ik doe plank voor plank, want zo houd ik het meeste overzicht.

kledingkast, jongenskleding, kledingkast van steigerhout

Kleine maatjes

Er zitten nog best veel zomerbroeken tussen met maat 86. Hij heeft nu maat 104/116 dus ik denk niet dat het nog past, maar Deon is best dun dus probeer ik het toch nog even. En tot mijn verbazing past het nog gewoon! Het zijn korte broeken dus heeft hij er geen last van dat de pijpen te kort zijn. Deze zomerbroekjes kan hij gewoon deze zomer nog aan.

jongenskleding, kledingkast, kleine maatjes

Een hele stapel

Toch vis ik er nog een hele stapel zomer- en winterkleding uit wat niks meer is of niet meer mooi is. Bij heel veel kleding denk ik; ”Hoe heb ik dat ooit kunnen kopen?”.

De kleding wat nog wel leuk is verhuisd naar de kast van Sten. Dat is wel een heel groot voordeel met kinderen van hetzelfde geslacht. Past de één het niet meer dan kan de ander het nog aan.

De rest van de kleding geef ik weg en maak er iemand anders blij mee.

jongenskleding, kledingkast, kleine maatjes, een hele stapel, kledingkast van steigerhout

Geen excuus om te shoppen

Zo, dat is een heel verschil en ziet er meteen weer een stuk overzichtelijker uit. Alleen kom ik er nu dus achter dat Deon eigenlijk helemaal niet veel zomerkleding heeft en de kleuren zien er ook best saai uit.

Er mag wel veel meer kleur (felle kleurtjes) in de kast komen. Ik heb geen excuus nodig om te gaan shoppen, want iedereen kan wel zien dat hij hard toe is aan nieuwe (zomer) kleren 🙂 .

Ik vind het handiger om alle broeken te vouwen en overhemden en shirts te hangen. Zo komen er ook geen kreukels in.

zomerkleding, jongenskleding, kledingkast, opgeruimd, geen excuus

Kledingkast nr. 2

Alle kleding van Deon heb ik dus bij Sten in de kast gepakt en zoals je ziet zit deze nu bomvol.

De volgende keer is deze kast aan de beurt. Hier zit vast wel iets tussen wat naar kast nummer 3 kan.

Ben benieuwd of deze kast er straks ook zo leeg uitziet. Ik denk dat Sten binnenkort ook wel toe is aan een nieuwe kledingkast.

kledingkast nr 2, kledingkast, jongenskleding, jongenskleren, zomerkleding, winterkleding

Waar breng jij de kinderkleding naartoe als het niet meer past?

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Dewi schreef:

  Altijd weer een hele klus he, kast van je kind opruimen. De helft kan weg of past niet meer. Ik geef de kleding ook vaak weg, maar ik sinds kort een pagina op FB aangemaakt een soort kringloop winkel;)) daar verkoop ik ook wat merkkleding van de meiden door voor een klein prijsje 😉

 2. Jij durft hihi. Ik schaam me vaak als iemand bij mij of de kinderen in de kast kijkt. Wij hebben ook teveel haha. Iets met een koopverslaving haha. Moet er toch eens beter op gaan letten, veel kledingstukken worden soms maar 1 keer gedragen en er liggen zelfs nog nieuwe stukken in de kast. Ik ga nu zaterdag op een kledingbeurs staan met kleertjes die de jongens te klein zijn.

 3. Gerdi schreef:

  Ik verkoop mooie merkkleding door via Marktplaats, nog mooie kleding geef ik weg aan familie/vrienden en het andere gaat in de kledingbank! Hier moet ik ook maar weer uitzoeken..

 4. Heerlijk is dat he, de kast uitmesten 🙂 Handig inderdaad dat je 3 jongens hebt en zo door kunt schuiven. Dat is bij ons helaas wel anders. Ik heb laatst 4 vuilniszakken met kleding weggegeven aan iemand die naar een kindertehuis in Roemenie ging. Dat gaf ook een goed gevoel.

 5. Heb ik ook pas gedaan…. heel werkje en inderdaad lege schappen tot gevolg.

 6. Anne schreef:

  Het is inmiddels geen geheim meer: kleding is voor jongens minstens zo belangrijk als dat voor meisjes werd geacht. Mijn nicht moet er nu ook aan geloven: schuifwandkasten die een complete muur in de kamer v/d jongens beslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.