vissen, huisgenootjes, guppy's

Guppy’s in een vissenkom, kan dat?

Het is tijd om een paar nieuwe huisgenootjes aan te schaffen, want er is nog wel plek vrij voor wat vriendjes erbij. We zochten twee mooie guppy’s uit, maar echt makkelijk ging dat niet.

Guppy’s kopen

Helaas was de Robo Fish van Action geen succes zoals je hier kan lezen. Maar omdat het er wel erg gezellig uitziet besloten we om echte vissen te kopen; guppy’s. Om te beginnen kochten we er 2, maar naar een paar weken vonden we dat er nog wel eentje bij kon en gingen we weer naar de dierenwinkel.

Moeilijk kiezen

Er zijn zoveel mooie kleuren guppy’s dat het best moeilijk kiezen is. Dit keer waren we bij een tuincentrum en daar hadden ze heel veel mooie guppy’s. We kozen een gele en één met drie verschillende kleuren uit.

”Heeft u nog een voorkeur?”

De vriendelijke jongeman kwam bij ons en vroeg of we nog voorkeur hadden. ”Ja zeker hebben wij die”. ”Graag die gele en één met drie verschillende kleuren in de staart.”

Hij pakte een bakje, vulde die met water en het netje ging de bak in. Ik zei dat hij eerst maar de gele moest pakken, want die is ‘makkelijker’ vangen aangezien er daar maar één van is. Dat klopte, want hij had de gup vrijwel direct. ”Ik wordt hier nog handig in”, zei hij.

Oeps

En toen moest de andere gup nog, maar dat ging niet zo makkelijk als de eerste.

Wij hadden een hele mooie op het oog met 3 verschillende kleuren in de staart; blauw, oranje en geel. Daar waren er wel meer van, maar net die ene was erg mooi. De anderen hadden niet zo’n mooie grote staart en het blauw was niet zo ‘blauw’, maar meer wit.

Het netje ging weer het water in, maar de vis liet zich niet zo makkelijk vangen en waren hem ‘kwijt’.

”Opeens bukte hij en pakte iets van de grond”

De verkoper ging rustig verder met het netje, maar opeens bukte hij en pakte iets van de grond. Ik had het niet gezien, maar er was een gupje uit de bak ‘gesprongen’ en lag op de grond tussen de vlonders. ”Is hij dood?”, vroeg ik. Hij keek ernaar ”Nee” en gooide hem weer terug in het water.

Hij ging weer verder met onze vis, maar dit duurde best lang en hij kreeg hem maar niet te pakken. ”Anders pak maar een ander hoor”, zei ik ”daar is er ook nog wel één” (Ik voelde me wel een beetje opgelaten).

Hebbes

Eindelijk had hij er één, maar er zat nóg een vis in het netje. Toen hij probeerde de andere vis eruit te halen viel ‘onze vis’ op de grond tussen de vlonders. Hij pakte de vis en ook deze ging weer terug in het aquarium.

Nu hadden we dus nog steeds niks. Ik vond het vreselijk en wilde  eigenlijk zeggen; ”ik laat het wel bij één”. Maar hij ging rustig verder en uiteindelijk had hij er één te pakken. Voor mijn gevoel hebben we er wel een half uur  gestaan.

Ik mocht nog even kijken of het wel de goede was. ”Nee, deze heeft niet zo’n mooie staart”. Geintje hoor 😉 . Ik was allang blij dat we er 2 hadden. Nu hebben we voorlopig wel genoeg guppy’s en het staat erg leuk! Helaas hebben ze niet lang geleefd en zijn dus geen vissen voor in koud water, heel jammer. Wil je guppy’s houden dan dus in een aquarium.

 

guppies, guppy's, vissen, oeps, hebbes

Vind jij vissen ook zo gezellig staan?

Lees ook:

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Patricia schreef:

  Heb ze als kind inderdaad ook altijd gehad en kon er echt van genieten.

 2. Kidzblogger.nl schreef:

  Wij hebben ook een paar keer vissen gehad. Dylan had een aquarium op zijn kamer. Maar pff wat een werk en geld ging daar in zitten. Een poosje guppen in een kom gehad, maar door het koude water verliezen ze hun kleur. Dus de hebben we weer terug gedaan in het aquarium van mijn vader.

 3. Charel schreef:

  Ah zo leuk haha! Ik zou ook graag visjes willen dan heb ik toch een huisdier!

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Allemachtig wat een gedoe. Maar die medewerker had wel doorzettingsvermogen : )

  Fijn dat je nu de visjes hebt die je wilde.

 5. Wat een leuke visjes, heel kleurrijk zo bij elkaar. En wat een geduld met die vissen om ze te vangen. Respect! Lijkt me erg lastig om te doen, haha 🙂

 6. Wat een leuke visjes. Is het veel werk om de kom schoon te houden?

 7. Gerdi schreef:

  Wat een mooie visjes! Haha wat een gedoe om de juiste te vangen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.