Kledingkast, batboy, kledingkast voor de jongenskamer

Kledingkast van steigerhout

De oude kledingkast van Sten was eigenlijk was veel te klein dus werd het tijd voor een nieuwe. Wij lieten een kledingkast van steigerhout maken bij Thijs Steigerhout & zo. Een hels karwei om de kast naar boven te brengen was het wel.

Kledingkast van steigerhout

Een paar maand geleden heb ik de kledingkasten van de jongens eens uitgemest. Omdat er best veel kleding van Deon naar Sten zijn kast is gegaan zat de kast van Sten bomvol. Ik had geen overzicht meer en de kleding was ook te groot voor deze kleine kast.

Tip: Houd hier rekening mee als je een kledingkast op maat laat maken.

batboy, kledingkast, kledingkast van steigerhout

De oude kast

Ik wilde graag een kledingkast van steigerhout wat bij het bed van Sten past. Het bed hebben we laten maken door Thijs Steigerhout & zo en ik was hier erg tevreden over dus hebben we ook een kast laten maken.

De indeling van de kledingkast van Deon was op zich wel goed, maar omdat de truien en shirts alleen maar langer worden vind ik het handiger als het twee stangen boven elkaar hangen zonder plankje erboven. Ik vind het ook wel erg handig om een extra stang aan de zijkant van de kast te hebben. Niet alleen handig, maar staat ook nog eens stoer.

Met ruim 4 weken was de kast klaar en hebben we deze opgehaald. De kast stond al klaar en ik was erg enthousiast.  Nu alleen nog even op de aanhanger.

Samen met papa op de heftruck

Nick had zich er een beetje op verkeken, want de kast is heel erg zwaar. Er is namelijk een extra binnenwand geplaatst zodat je niet tussen de spleten van de kast kan kijken. Erg mooi, want dit is niet zo bij Deon zijn kast (die hebben we toentertijd elders laten maken).

Eenmaal thuis is nog de vraag hoe de kast boven komt. Trappen zijn altijd lastig en we kunnen de draai met deze grote kast niet maken. Nick was zo slim om even een heftruck van het werk te lenen en zo via het balkon naar Sten zijn kamer te brengen.

Sten vond het natuurlijk erg gaaf om samen met papa de heftruck op te halen.

samen met papa op de heftruck, kledingkast steigerhout

batboy, samen met papa op de heftruck, kledingkast van steigerhout

Het was wel even een zwaar karwei, maar de kast staat op zijn kamer.

Kledingkast, batboy, kledingkast voor de jongenskamer

Kleerhangers

Wel even wennen opeens zo’n grote kast, maar het staat erg mooi en is heel overzichtelijk. Nu moet ik alleen nog kleerhangers erbij hebben, want er hangen nog heel veel kleine houten kleerhangers in.

Het liefst heb ik fluwelen kleerhangers. Hier glijd de kleding namelijk niet van het hangertje af en ze zijn mooi dun zodat het ook minder ruimte in beslag neemt. Deze kinder kleerhangers zijn best lastig aan te komen.

batboy, kleerhangers, kledingkast steigerhout

Voor & na

We hebben er nog een paar planken bij gekregen zodat we zijn speelgoed daar op kunnen zetten. De planken die er eerst hingen waren ook een beetje klein en ik vond het ook een beetje rommelig ogen.

kledingkast van steigerhout, batboy

Aan deze muur hing nog helemaal geen plank, beetje saai toch? Het hobbelpaard is trouwens mijn oude hobbelpaard van vroeger.

batboy, kledingkast van steigerhout

Aan de kale muur een plank met zijn Toy Story verzameling en zijn super helden aan de andere wand. Nu staat er ook niks meer op de verwarming en oogt zo weer netjes. De onderste plank is nog een beetje leeg, maar dat zal wel niet zo lang duren. Hier wil hij graag zijn autoverzameling op hebben staan.

batboy, kledingkast van steigerhout

Wat vind jij van steigerhouten meubels op de kinderkamer?

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 14 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat een mooie meubels! Staat heel stoer. En het zou wel even schrikken zijn als je erachter komt dat de kast niet door de deur en de trap past. Gelukkig hebben jullie daar een goede oplossing voor gevonden.

 2. Emma schreef:

  Ik vind die kast echt prachtig met dat hout! Wat een leuke kinderkamer trouwens. Stiekem ben ik een beetje jaloers op je zoontje zijn Toy Story collectie 😉 x

 3. Danella schreef:

  Wat een leuke kast zeg! Vind de scharnieren ook helemaal passen.

 4. Lodi schreef:

  Wat een prachtige kast en wat een verhaal zit er achter, haha dat de kast zo zwaar zou zijn, dat bedenk je van te voren ook niet. Hier hetzelfde probleem met kasten in de kamers van de jongens. Ik weet nog niet wat we willen, maar ga dit onthouden.

 5. Leonie van Mil schreef:

  Wauw! Echt ontzettend mooi!

 6. Tine schreef:

  Mooie kast. En slimme oplossing 🙂

 7. Naomi schreef:

  Hele stoere kast! Hij staat erg mooi! Liefs Naomi

 8. Gerdi schreef:

  Wat een toffe kast!

 9. Dhini schreef:

  De kast staat mooi in de kamer. Mooi kledingkast

 10. Tessa schreef:

  Ziet er goed uit! Wat een mooie kinderkamer ook, daar droomde ik vroeger van!

 11. Wat een stoere meubels! Ik vind het er leuk uit zien.

 12. alexa schreef:

  ahh wat onwijs cool, love it

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind dat steigerhout overal wel kan, dat is een van de leuke dingen van die look. Ik vind de kast er stoer uitzien. En fijn zoveel ruimte.

 14. Wat een prachtige kast! Wel vervelend dat hij zo zwaar was, maar fijn dat jullie het met de heftruck konden oplossen. Ik hou wel van die stijl op een jongenskamer, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.