muizen, traktatie, batboy, kraamschudden, feestje, eierkoek, ufo, smarties, chocoladepasta, fluff

Een muizen lekkere eierkoek traktatie

Een kinderfeestje, babyshower of kraamschudden? Deze  eierkoek traktatie zijn schattige muizen die niet moeilijk zijn om te maken en ze staan super gezellig op tafel.

Muizen traktatie

Wil jij deze schattige muizen ook maken haal dan deze ingrediënten in huis:

Ingrediënten:

 • Eierkoeken
 • Chocolade pasta ( wit )
 • Smarties
 • Snoep ufo’s

ingredienten, muizen, batboy, eierkoeken, smarties, chocolade, chocolade pasta, smarties, snoep, ufo's, batboy, kraamschudden, babyshower, trakteren, traktatie, kinderen

Het liefst had ik ‘Fluff’ ertussen gestopt, maar blijkbaar bestaat dat niet meer. Witte of bruine chocoladepasta is dan een goed alternatief.

Werkwijze:

 • Leg 2 eierkoeken op elkaar en snijd een stukje van de onderkant af.
 • Smeer de eierkoeken in met (witte) chocolade pasta.
 • Leg de eierkoeken op elkaar en ‘plak’ de smarties ( oogjes ) met chocoladepasta aan de zijkanten en het neusje ( natuurlijk 😉 ) aan de voorkant.
 • Maak met een mes een kleine inkeping op de plek waar de oortjes komen en plak dit ook vast met chocoladepasta.
 • Klaar!

eierkoeken, eierkoek, chocolade pasta, traktatie, chocolade, smarties, muizen, batboy, babyshower, traktatie, kinderen, muizen, fluff,

Eierkoek traktatie voor een feestje

Een leuke eierkoek traktatie voor een kinderfeestje, babyshower of wanneer je kraamvisite krijgt. Leuk op een schaal met beschuit met muisjes eromheen!

muizen, traktatie, batboy, kraamschudden, feestje, eierkoek, ufo, smarties, chocoladepasta, fluff
Muizen traktatie

Proeven

En dan moeten we natuurlijk nog wel even proeven of ze lekker smaken. Daarvoor heb ik 2 mannen en die geven graag hun mening:

muizen, eierkoek, batboy, diy, smarties, traktatie, kinderen, ufo, snoep, proeven
Even voorproeven

Zonde om op te eten

Deon: ”Ik pak eerst de roze wel mama, want dan is die alvast weg”. Deon mist alleen nog een staart. “Want muizen hebben wel staarten hoor mama, dat ben jij vergeten”. Dus een tip van Deon; plak er een staart aan. Dit kan je bijvoorbeeld doen van een dropveter. Sten kan niet wachten om er één te proeven : ”Muis, mama. muis”.

Deon vind ze er heel schattig uitzien en stiekem toch wel een beetje zonde om ze op te eten, maar ze zijn wel heel erg lekker! Sten moest alleen een beetje wennen aan de poeder die in de ufo’s zit, want het is een beetje zuur.

Voor welke gelegenheid zou jij deze muizen maken?

 

6 gedachten over “Een muizen lekkere eierkoek traktatie”

  1. Fluff smeerden wij vroeger op brood. Het is heel luchtig en heel erg zoet. Het lijkt een beetje op de vulling van een negerzoen. Heel lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *