moeders, mama, moeder

14x Waar moeders heel goed in zijn

Voordat ik moeder werd had ik nooit gedacht dat ik bepaalde dingen kon, maar waar ik in de loop van de jaren super goed in ben geworden! Lees hier 14x waar moeders heel goed in zijn. Waar ben jij erg goed in geworden?

Een moeder kan alles

Van monster verjagen onder het bed tot  de lekkerste broodtrommels vullen. Zo ook mijn moeder en nog steeds vraag ik haar of zij even haar lekkere gehaktballen wil maken, want niemand maakt ze zo lekker als zij!

Wonden genezen

Er is slechts één kusje voor nodig en de pijn is verdwenen. Ja, dat kunnen alleen moeders .

Douchen binnen 15 minuten

Niet alleen douchen, maar ook je haar in model brengen, aankleden én opmaken. Dit alles binnen 15 minuten. Mijn partner daarentegen duurt er wel 3 keer zo lang over en hij hoeft zich niet eens op te maken.

Een vreemde taal

Wanneer je kindje begint met praten kan een vreemde hier niks van maken. Ze horen alleen gebrabbel, maar jij niet. Jij hoort precies wat je kindje zegt en begrijpt hem dan ook volkomen. Voor een ander is het Chinees. Vroeger was ik trouwens wel goed in talen op school, dus echt heel vreemd is het niet 😉 .

Schoenen opruimen

Jassen ophangen, schoenen opruimen you name it, wij moeders kunnen dat. Vroeger kon ik het ook niet hoor, gelukkig was mijn moeder daar ook erg goed in.

Detective

Als moeder kun jij alles vinden. Niet alleen voor je kind(eren) die altijd van alles kwijt zijn, ook de spullen die je partner kwijt is vind je binnen no-time. Wij moeders hebben daar een neus voor. Als ik het dan ook echt niet kan vinden, vraag ik het mijn moeder zij vind het dan zeker.

Naar de wc met pottenkijkers

Ik ben niet dol op pottenkijkers, maar sinds dat ik kinderen heb weet ik niet beter. Alleen naar de wc gaan is er niet meer bij. Het is de normaalste zaak dat je met z’n allen in dat kleine kamertje zit te kletsen over van alles en nog wat. Denk trouwens dat het woord pottenkijkers hierdoor is ontstaan.

Mama’s weten alles

Moeders weten gewoon altijd alles. Vraag maar raak, mama heeft altijd overal een antwoord op. Natuurlijk weet jij het antwoord op je kindjes vraag: ”Waarom hebben spinnen acht ogen?”, ”Waarom heet een stoel een stoel? of ”Waarom hebben meisjes altijd een klein hemd aan?”. Dit laatste vroeg Sten mij laatst en ik moest wel even nadenken, maar ik kwam er al snel achter dat hij een BH bedoelde, haha.

Leugentje om bestwil

Van liegen houden we niet en we leren onze kinderen om altijd eerlijk te zijn, maar soms is een leugentje om bestwil dé oplossing.

 • Als je geen wortels eet moet je later een bril.
 • Mama heeft geen batterijen meer. Nu moet je maar even zonder geluid spelen.
 • Als je je speelgoed niet opruimt, zuig ik alles op met de stofzuiger.

Een moeder ziet altijd alles

Een moeder ziet altijd alles ook al sta je even met de rug naar ze toe, want wij hebben zelfs ogen in onze rug 😉 . Nooit geweten dat ik deze speciale gave had, anders had ik hem vroeger op school zeker wel gebruikt.

Tandenfee

Het is niet makkelijk om voor tandenfee te spelen, maar het is me wel gelukt al twee keer! Oefening baart kunst dus het kan alleen maar beter gaan.

Sterk

Niet alleen papa is sterk, wat dacht je van de spierballen van mama? Jij loopt met al die zware boodschappentassen én draagt je kindje er ook nog bij! De dop los draaien van een fles? Geen probleem (en als je even niet kijkt pak ik snel even de flessenopener erbij).

Mama kan alles maken

Is er iets kapot? Geen paniek, geef het maar aan mama zij kan alles maken. Soms geef ik het ook even aan de vuilnisman mee en met sommige dingen is hij nog steeds bezig.

Lenig

Vroeger heb ik wel aan sport gedaan, maar echt lenig was ik niet. Nu ik moeder ben kan ik overal bij zoals bijvoorbeeld in de auto. Is er iets gevallen, daar kan jij als moeder natuurlijk wel bij. Gewoon met je arm naar achter en dan onder de stoel helemaal links achterin ligt de knuffel die je kindje heeft laten vallen. Zonder te kijken pak ik hem gewoon!

Multitasken

Men zegt dat vrouwen niet kunnen multitasken of dat het niet bestaat, maar dat is vast gezegd door een man. Wij vrouwen kunnen dat namelijk wel, want terwijl jij het eten klaar staat te maken in de keuken schenk je ook nog even drinken voor je kind(eren) in, dek je de tafel, maak je alvast een boodschappenlijstje voor morgen en bel je nog met de kapper om een afspraak te maken. Tja, wij kunnen dat!

Wist je dat er ook klusjes zijn waar je kindje je mee kan helpen? Vanaf een jaar of 2 kunnen ze dat al heel goed!

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Rory schreef:

  Heel herkenbaar. En van het toilet. Nooit gedacht dat ik dat zo vaak zou hebben. Niet ongestoord naar het toilet kunnen gaan. Na een seconde komt ze alweer aanhuppelen om verder te kletsen en te doen. Zucht. Nou ja, het zal wel over zijn als ze 18 is 😉

 2. Patricia schreef:

  Lachen dit!! Zeker herkenbaar, sommige dingen heb je echt hilarisch beschreven.

 3. Pratiwi Kartika schreef:

  Haha… Heel grappig! Goed geschreven, Krystle!

 4. Balou schreef:

  Hahahaha dit is zo grappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.