tafelkleed, doorzichtig, doorzichtig tafelkleed

Voordelen van een doorzichtig tafelkleed

Wil je je tafel mooi houden? Dan is een tafelkleed echt een must. Ideaal tijdens het eten, maar ook wanneer je gezellig gaat knutselen aan tafel. Ben je niet zo van de tafelkleden? Kies dan voor een doorzichtig tafelzeil zodat je je mooie tafel blijft zien en hij toch beschermt is tegen krassen en vlekken.

Je tafel beschermen

Wij gebruiken altijd een tafelkleed wanneer we aan tafel eten of aan het knutselen zijn. Nick maakte voor ons interieur een mooie eiken tafel en hoewel hij goed te onderhouden is, wil ik hem toch graag beschermen zodat hij langer mooi blijft.

Soorten tafelkleden

Er zijn verschillende soorten materialen tafelkleden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit katoen of een kunststof tafelkleed.

Een tafelkleed van katoen staat misschien wel een stuk sfeervoller, maar is niet ideaal en vooral niet met kinderen. Het tafelkleed moet je geregeld in de wasmachine stoppen wil je het kleed er mooi hebben uitzien.

Kunststof heeft als voordeel dat het waterafstotend is en je het makkelijk met een vochtige doek kan afnemen. Het nadeel van kunststof vind ik dat het best snel kapot gaat. Nadat we klaar zijn met eten of knutselen wordt het opgevouwen en opgeruimd in de kast. Door het kleed vaak te vouwen gaan er scheuren ontstaan en binnen een paar maand is je tafelkleed kapot. Dit heb ik gehad met goedkope, maar ook met duurdere varianten.

Doorzichtig tafelkleed

De tafel mag gezien worden en daarom is een doorzichtig tafelzeil ideaal. Dit tafelzeil is gemaakt van PVC, is erg stevig en verkrijgbaar in verschillende diktes: 2 mm, 3 mm en zelfs 5mm. Wij hebben gekozen voor 3 mm en je kan hem helemaal op maat laten maken zodat hij perfect op je tafel past. De dikte bepaalt voor een groot deel de kwaliteit en levensduur van het tafelzeil.

tafelkleed, doorzichtig tafelkleed

Het tafelzeil is erg zwaar en je hebt er dus geen last van dat het verschuift. Je neemt het eenvoudig af met een vochtige doek.

Het zeil stinkt wel en daarom hebben wij het tafelzeil eerst een paar dagen buiten op tafel neergelegd. Goed om te weten is dat het PVC zeil in de lengte 1% kan krimpen tot een paar dagen nadat je het hebt uitgerold. Bestel je een tafelzeil en wil je dat hier rekening mee word gehouden? Je kan dit aanvinken bij je bestelling en dan word er gratis 1% in de lengte toegevoegd.

Graag heb ik een tafelkleed wat nog iets (15 cm) over de rand van de tafel hangt. Dit tafelzeil is zo stug dat een overhang niet aan te raden is. De randen gaan namelijk niet hangen en aan tafel zitten wordt dan erg lastig.

Voordelen

Doorzichtig tafelzeil is ideaal:

 • Het is stevig.
 • Schuift niet.
 • Waterdicht.
 • Afwasbaar.
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes.
 • Het zeil kun je op maat laten maken.
 • Je tafel mag gezien worden en op deze manier kun je genieten van je mooie tafel en word je tafel ook nog beschermt.

Nadelen

 • De eerste paar dagen stinkt het. Het beste kun je het buiten even laten luchten.
 • Prijzig.

tafelkleed, doorzichtig, voordelen

Doorzichtig tafelzeil kopen mét korting

Wanneer je een doorzichtig tafelzeil wilt aanschaffen houd dan rekening met het volgende:

 • Let op de dikte van het zeil. Hoe dikker, des te beter de kwaliteit en geniet je er dus langer van.
 • Het is belangrijk om de juiste maat te kopen, Meet je tafel dus goed op!

Met een dit tafelzeil hoef je niet bang te zijn voor vlekken, krassen of kringen. Je geniet optimaal van je mooie tafel en je kids kunnen ongegeneerd knutselen en kliederen!

Enthousiast geworden en is een doorzichtig tafelzeil ook ideaal voor jou? Met de code *Batboy10 bestel jij jouw tafelzeil op https://pvctafelzeilshop.nl/ met korting.

*Deze code is geldig t/m 31.07.2019.

Hoe bescherm jij je tafel? Maak jij ook gebruik van een tafelkleed?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.