brood smeren, kind, boterham

Met welke leeftijd kan je kindje zelf zijn boterham smeren?

Boterhammen smeren doe ik voor iedereen thuis, zelfs voor Nick als hij naar zijn werk gaat. Nu valt het aantal plakken brood nog mee, maar straks gaan de jongens meer eten en sta ik straks twee broden te smeren. Tijd dus voor de jongens om te leren zelf hun boterham te smeren.

Boterhammen smeren

Al ruim 15 jaar smeer ik elke dag boterhammen voor Nick voor als hij naar zijn werk gaat. Misschien heeft hij nooit geleerd om zijn eigen brood te smeren of het is verwendigheid, maar eenmaal begonnen met brood smeren is het voor mij een gewoonte geworden, maar eigenlijk kunnen ze het best zelf. In het begin smeerde ik voor Nick tien boterhammen per dag, gelukkig is het nu terug gedraaid naar zes, maar als de jongens straks meer gaan eten is het wel zo handig als ze zelf hun eigen brood smeren.

Brood smeren

Deon is bijna 7 jaar en automatisch smeer ik altijd zijn brood, maar hij wil het graag zelf proberen. Alle begin is moeilijk en ook al zei ik dat een beetje boter voldoende is, met het mes wordt er lekker in de boter gestoken en een dikke klodder boter op de boterham gesmeerd.

brood smeren, kind

Het smeren van de pindakaas is ook nog niet zo makkelijk.

kind, boterham, brood smeren

Sten (5 jaar) wil natuurlijk ook zijn eigen brood smeren, maar makkelijk is anders.

leeftijd, kind boterham

De boter smeert niet makkelijk en blijft plakken aan het mes. ”Stomme boter”, zegt Sten.

brood, kind

Met een beetje doorzettingsvermogen en hulp van mij lukt het aardig.

boterham smeren, kind

Lekker eten

Klodder boter of niet, de boterhammen worden goed opgegeten.

kind, brood smeren

Zijn eigen gesmeerde boterham smaakte zo goed, dat hij er nog één maakte en at hem (in tegenstelling tot Sten) met korst en al op 😉 . Sten is nog iets te jong om het zelf te doen, maar ik doe het ook nog graag voor hem. De boterhammen in de broodtrommel smeer ik nog voor de jongens, maar als we gezellig aan tafel zitten, kan Deon zijn eigen brood smeren.

brood smeren, kind

Voor Moederdag is mij beloofd een ontbijtje op bed te krijgen en nu heb ik al een beetje een idee hoe het ontbijtje eruit zal gaan zien 😉 .

Lees ook:

Met welke leeftijd smeerde jouw kind zijn eigen brood?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.