donkere kringen, wallen en kringen

Het verschil tussen donkere kringen en wallen

In het blog Gekke eigenschappen van een dreumes schreef ik onder andere over doorslapen, wat Brent helaas nog steeds niet doet. Nu heb ik ontzettende donkere kringen onder mijn ogen gekregen, maar is daar iets aan te doen?

Doorslapen

Brent is nu 1 jaar geweest en ik heb nog steeds gebroken nachten. Hoewel ik 9 maand (bij Sten) al lang vond duren en dacht dat het niet erger kon, spant Brent wel de kroon. Maar eigenlijk mag ik helemaal niet klagen, want het kan dus nog erger!

Ik zie er vaker uit als een panda

Zo reageerde een lezer op mijn blog dat haar oudste pas na 3 jaar doorsliep en haar dochter vaker niet dan wel de nacht doorslaapt.

”Ooit komt er een eind aan, aan slapeloze nachten. Tot die tijd zie ik er vaker uit als een panda in plaats van een fris en fruitige mama”.

Ik liep eens naar de spiegel, want ik heb nooit gedacht aan een panda. Eerst vond ik het wel grappig, maar ik wil er helemaal niet uitzien als een panda (hoewel ik ze wel schattig vind), maar eruit zien als een fris en fruitige mama.

Die slapeloze nachten breken op een gegeven moment echt wel en dat ga je zien. Je krijgt wallen, kringen en ziet er moe en futloos uit.

Verschil tussen wallen en kringen

Wallen en kringen onder de ogen zijn twee verschillende dingen.

 • Een wal is een verdikking onder het oog naar buiten en ontstaat door een te veel aan huid of vet. Het vet onder je oog dient als stootkussentje en zorgt ervoor dat het oog kan draaien ten opzichte van de kas. Het wordt door een bindweefselschotje op zijn plaats gehouden. Wanneer je ouder wordt, wordt dit schotje slapper waardoor het vet naar voren kan zakken en een wal veroorzaakt. Wanneer een wal uit vet bestaat is dit vaak door erfelijkheid. Bestaan de wallen uit vocht kan dit komen door bijvoorbeeld  slecht slapen, ongezonde voeding, veel huilen of stress. De wallen die uit vocht bestaan kunnen na een tijdje zelf verdwijnen. Of leg koude kompressen op je ogen.
 • De donkere kleur onder je ogen noem je kringen. De kleur kan genetisch bepaald zijn, maar kan ook ontstaan door tekort aan vocht onder het oog, ziekte, ongezonde levensstijl of slecht slapen. De huid onder je ogen wordt dunner en dan zie je het grijze botvlies van je schedel en de blauwige bloedvaten.

Donkere kringen, kan je er iets aan doen?

Zorg dat je voldoende vocht vasthoud, water drinken is dus belangrijk, gezonde voeding en een goede nachtrust. Weinig of geen alcohol en cafeïne drinken.

Maar als je door die gebroken nachten kringen onder je ogen hebt, kan je er dan nog iets aan doen?

 • Komkommers en theezakjes (voor de tijd even in de koelkast leggen) op je ogen zouden helpen om vocht in te brengen.
 • Crèmes die donkere kringen tegengaan. Gebruik wel altijd een crème met een SPF factor.
 • Ijs of een koude theelepel op je ogen leggen.
 • Camoufleren met foundation.

Het is natuurlijk altijd het proberen waard, want ik wil er liever niet uitzien als een panda. Gelukkig valt mijn ‘panda-look’ nog wel mee 😉 .

komkommer, panda, slapeloze nachten, doorslapen, donkere kringen, wallen

 

Heb jij een goede tip tegen donkere kringen?

Lees ook:

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Charel schreef:

  Koude lepels schijnen goed te helpen haha! Maar om dit iedere dag te doen schiet ook niet echt op. Geduld hebben denk ik hihi X

 2. Ik heb ook altijd donkere kringen. En uuhh mijn dochter van 2 slaapt ook nog steeds niet door. Ze word gemiddeld 3 x per nacht wakker en valt pas laat in slaap. Ik ga je tips eens proberen. Kan het met make-up niet altijd camoufleren. En verder met duimen dat mijn meisje snel eens een keer gaat doorslapen..

 3. Leonie van Mil schreef:

  Ik zie er ook uit als een panda. Al tijden hahaha. (eigenlijk helemaal niet leuk). Maar in ieder geval smeer ik er een dikke laag make-up op. Maar het liefst zou ik dat niet doen. Van de zomer hoop ik weer op een lekker kleurtje. Dan valt het contrast in ieder geval een beetje mee.

 4. Ik probeer het altijd gewoon met een concealer die lichter is dan mijn foundation. Meestal krijg ik het dan wel redelijk onder controle. Zoonlief wordt 2 in mei, maar ook wij hebben nog steeds gebroken nachten hoor. Een nacht helemaal doorslapen is echt zeldzaam (of als de kids uit logeren zijn). Er zijn soms nachten dat we er nog 5 keer uit moeten. Ik droom ook over nachten vol met slaap, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.