dreumes, lopen, eten, batboy, baby, kind, jongen, spelen

Gekke eigenschappen van een dreumes

Je kindje is 1 jaar en wordt een dreumes genoemd. Wat kan je dreumes rond deze leeftijd en welke gekke eigenschappen heeft mijn dreumes?

Dreumes

Vanaf dat je kindje 1 jaar is, is hij/zij geen baby meer, maar een dreumes. Hij kán zijn eerste woordje zeggen, maar Brent slaat nu alleen nog wartaal uit. Brabbelen doet hij wel veel. Het klinkt soms wel als ”mama”, maar dan zegt hij het tegen zijn Hulk.

Een krab

Brent kan alleen staan en loopt ook al een stukje. Zijn loopje is wel heel apart. Ik vond dat Deon al een apart loopje had, want toen hij net kon lopen liep hij als een zombie (met zijn beide armen vooruit). Brent loopt als een krab, zijwaarts dus. Ik heb dat nog niet eerder gezien en vind het best grappig.

Een krab heeft een compacte bouw (het achterlijf zit tegen de onderkant van het bovenlijf aangedrukt) en daarom loopt de krab een beetje moeilijk. Door zijwaarts te lopen komen de poten niet met elkaar in de knoop. Misschien denkt Brent dat zijn benen anders ook in de knoop komen 😉 .

Gevaar

Wat ook een rare eigenschap van hem is, is dat hij in benen en voeten bijt. Dan komt hij op je af, doet zijn mond open zegt ”Wah wah” en dan kan het zijn dat hij zomaar opeens bijt! Best gevaarlijk dus, want hij bijt gewoon door. Er zijn tot nu toe gelukkig geen gewonden gevallen.

dreumes, bijten, been, tanden, happen, voeten, broek, vlekken, at

Mijn broek zit dan ook helemaal onder de natte vlekken

Dikke stukjes

Brent is een moeilijke eter, want hij lust bijna niks. Wanneer ik hem een fruit- of groentehapje geef en er zitten dikke stukjes in haalt hij het er zo met zijn handje weer uit. Ik ben dus maar eerst weer van voor af aan begonnen en hem baby hapjes gegeven. Langzaam heb ik het weer opgebouwd en nu begint hij het wel te eten. Maar wil hij niet meer dan haalt hij het zo weer uit zijn mond. Deon en Sten waren wel makkelijke eters, maar ja dat zegt niks, want nu lust Deon bijna niks.

Doorslapen

De meeste kinderen slapen nu wel door. Ik vond het bij Sten al een drama, want hij sliep pas door na 9 maand. Brent slaapt nog steeds niet door en wordt soms wel 2 keer wakker. Heel af en toe heb ik geluk. Het is mij nu de laatste paar dagen wel gegund om lekker door te kunnen slapen en hoop dat hij dit ritme nu volhoud.

Het middagslaapje gaat wel goed. Rond de klok van 12 breng ik hem naar bed en dan slaapt hij ongeveer 2 à 3 uurtjes.

Verlatingsangst

Tussen de 8 en 18 maand is deze angst het ergst. Bij Deon was het heel erg, maar Sten heeft hier geen last van gehad. Brent heeft er ook last van. Niet zo erg als Deon het had, maar hij wil graag bij je in de buurt zijn en klampt zich dan vast aan je benen. Dit is een hele normale fase in de ontwikkeling.

Ontdekken

Hij weet nu wat hij kan en wil graag dingen ontdekken. Als hij ergens niet mag aankomen (wat hij echt wel weet) zeg ik er wat van. Hij kijkt me aan en lacht, lekker uitdagen dus. Met deze leeftijd kunnen ze nog niet praten, maar begrijpen doen ze zeker wel.

Wat is/was een gekke eigenschap van jouw dreumes?

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Op het moment doet mijn 2,5 jarige mijn 4 jarige na en mijn 4 jarige zit in een moeilijke eetfase.
  Ze lust in één keer dingen niet meer die ze voorheen wel altijd heeft gelust. Die kleine aap doet dat dan na! Niet leuk!

  Auch zeg, dat bijten!

 2. Melanie schreef:

  Mijn dochter is inmiddels al weer 20m en al weer bijna dreumes af. Mijn dochter is een dondersteen. Weet dat ze iets niet mag. Zegt nee en doet het toch. Ze heeft twee heele grote broers en die daagt ze maar wat graag uit. Als ze iets niet mag weet ik dat het luchtalarm en de daarbij behorende driftbui niet lang uit zal blijven. Ze is met alles ontzettend snel. Ze begon al met lopen rondvdevtafel toen ze 7m was. Toen begon de drama al. Ik weet niet of ze met alles zo snel is omdat ze een meisje is of omdat ze moet opboksen tegen haar broer. Ze is in alles zo veel erger dan haar broers ooit waren. Doorslapen. Tja míjn oudste deed dat pas met 3jaar. Mijn dochter slaapt vaker niet dan wel de nacht door. Ooit komt er eenbeind aan, aan de slapenloze nachten. Tot die tijd zie ik er vaker uit als een panda peer ipv een fris en fruitige mama.

  • Batboy schreef:

   Dat is mooi vroeg met 7 maand! Maar of je daar dan blij mee moet zijn 😉. En wat erg dat je oudste pas na zijn 3de doorsliep! Ik hoop die van mij toch eerder, want als ik zo in de spiegel kijk ben ik ook bijna een panda 😉

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Wauw, dat bijten lijkt me wel linke soep! Wat een aparte gewoonte van hem : )

 4. Cynthia schreef:

  Oppassen geblazen met de bijter.. Het is een fase gelukkig..

 5. Charel schreef:

  Ah zo lief! Zie hem al lopen als een krab haha!

 6. Mijn peuter valt pas heel laat in slaap en slaapt best weinig. Hopelijk komt daar nu verandering in nu ze naar de peuterspeelzaal gaat. Gekke dingen? Ze vind het leuk om in plaats van uit een rietje te drinken, bellen te blazen in een pakje of beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.