vichy dermablend, batboy, mamablog

Vichy Dermablend foundation

Het is erg lastig om een goede foundation te kiezen. Sinds 2 jaar gebruik ik Vichy Dermablend foundation en ik ben hier erg blij mee. Hij is dekkend, plakt niet, blijft lang zitten, heeft SPF 35 en is geschikt voor de gevoelige huid. Het resultaat; een mooi egaal uiterlijk zonder masker effect.

Foundation

Een goede foundation is belangrijk voor de basis van je make-up. Ik vind het erg lastig om een goede foundation te kiezen en was nooit echt tevreden over de foundations die ik gebruikte:

 • De foundation dekt niet.
 • Een masker effect.
 • Geeft af aan kleding met gevolg dat je na een paar uur geen foundation meer op hebt én er zit make-up in je kleding.
 • Voelt plakkerig aan.

vichy dermablend foundation, mamablog, batboy

Vichy Dermablend foundation

Vichy Dermablend foundation koop ik bij de apotheek. In een tube zit 30ml en kost € 21,35. Er is keuze uit 5 verschillende kleuren en ik twijfelde tussen 2 (Opal & Nude). Om te zien welke van de 2 het beste bij mijn huid past kreeg ik van elk iets mee in een flesje. De kleur ‘Nude’ past het beste bij mijn huid.

vichy dermablend, batboy, foundation
Vichy Dermablend ‘Nude’ (nr.25)

De vloeibare foundation dekt erg goed (pigment vlekken, littekens, donkere kringen of rode vlekken) en je hebt niet veel nodig voor een mooi en egaal resultaat. Met een tube (dagelijks gebruik) doe ik 8 tot 12 weken.

Nog meer voordelen

 • Hydrateert je huid de hele dag.
 • Beschermingsfactor SPF 35.
 • Dermatologisch getest (geschikt voor de gevoelige huid).
 • Blijft lang zitten.
 • Een egale en natuurlijke uitstraling.
 • Géén masker effect.

vichy dermablend foundation, batboy, foundation, vichy

Foundation aanbrengen

De foundation breng ik altijd aan met een kwast (Lacôme). Dit vind ik persoonlijk het fijnst.

batboy, foundation, vichy foundation dermablend

Resultaat

Ik vind het een hele fijne en prettige foundation. Het ziet er natuurlijk uit en geeft een frisse uitstraling.

Vichy dermablend foundation, batboy

 

 

Gebruik jij foundation en welke gebruik jij? Hoe breng jij het liefst je foundation aan?

 

 

 

 

 

 

17 gedachten over “Vichy Dermablend foundation”

 1. Ik gebruik zelf geen foundation maar ik geloof dat men vrouw deze ook heeft. Sowieso nemen we ook altijd zonnecreme van Vichy en daar ben ik heel tevreden van.

 2. In de herfst en winter gebruik ik wel iets met een kleur, maar meestal is dat dan een BB of CC cream. Ik heb laatst op AliExpress een cushion foundation gekocht die ik ook erg fijn vind. Maar in de zomer gebruik ik het zo min mogelijk. Soms een beetje concealer onder de ogen, maar met warme dagen vind ik het niet zo fijn om zo’n laag op mijn gezicht te hebben. Dan is een transparant poeder goed genoeg. Deze ziet er wel mooi uit, fijn dat je even kon proberen welke kleur goed bij je past.

 3. Zelf gebruik ik geen make up en dus ook geen foundation. De Dermablend heb ik in de apotheek wel veel verkocht. Ik heb er ook wel eens demonstraties van gezien. Mensen met mega wijnvlekken, waar je na het aanbrengen niks meer van zag.

 4. Mooi effect ! Ik heb dit product nog nooit gebruikt maar als die van mij op is, ga ik het zeker eens proberen. Ik gebruik nu La Prairie, deze is ook echt super goed!

 5. Hier in de tropen gebruik ik geen foundation. Hooguit een BB-cream. Toen ik in Nederland woonde gebruikte ik in de winter altijd Maybeline Fit me lijn. In de zomer ook alleen maar BB-cream. Mijn huid wordt er helaas niet beter op als ik het vol smeer met make-up 🙁

  1. Hoezo wordt je huid er niet beter op? Deze foundation heeft een SPF bescherming en een dikke laag is helemaal niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *