zwangerschap, dikke buik, zwanger

9 Maanden zwanger

Voor sommige vrouwen duurt de zwangerschap van 9 maand erg lang. Voor een ander zijn de 9 maand zo voorbij. Voor een olifant duurt het echter nog veel langer en ben blij dat ik geen olifant ben, want om zo lang met een dikke buik te lopen is niks voor mij!

Zwangerschap

Toen ik voor de eerste keer zwanger was duurde het heel lang voordat ik eindelijk met 12 weken aan iedereen kon vertellen dat ik zwanger was. Voor mijn gevoel duurde die 9 maand erg lang.  Ik kon niet wachten tot het zover was. Alles was nieuw en spannend. Ik wilde mijn kindje zo graag vasthouden!

De tweede zwangerschap ging voor mij heel snel. Ik was er minder mee bezig, omdat ik druk was met Deon en die 9 maand vlogen voorbij. Behalve op het laatst dan, maar ja dat zijn de laatste loodjes en toen was ik het ook wel zat.

De derde zwangerschap duurde voor mij een eeuwigheid. Ik was die dikke buik zat en het was ook wel erg zwaar met nog twee kleine kinderen erbij. Ik weet nog dat ik toen een keer in een restaurant aan het eten was en dat een vrouw tegen mij zei: ”Wacht maar, je gaat die dikke buik straks nog wel missen”. Nou, echt niet!

Dikke buik

Sommigen vinden het heerlijk om zwanger te zijn en met een dikke buik te lopen, maar ik zal je eerlijk zeggen dat ik die 9 maand wel erg lang vind duren. Je hebt het ook wel nodig, vooral de eerste keer als je zwanger bent. Dan valt het allemaal ook nog wel mee, want je weet niet wat je allemaal te wachten staat. En zo kan je je goed voorbereiden.

Draagtijd

Maar als je weet hoe lang sommige dieren dragend zijn ben ik toch wel blij dat een mens ‘maar’ 9 maand ( 280 dagen ) zwanger is.

Kortste draagtijd:

 • De buidelrat heeft van alle zoogdieren de kortste draagtijd, namelijk 12 dagen!
 • Hamsters 16 dagen
 • Muizen 20 dagen
 • Honden en katten 60 dagen

Langste draagtijd:

 • Een zebra is ongeveer 390 dagen dragend
 • Een giraffe tussen 420 tot 450 dagen
 • Een neushoorn 450 dagen
 • Een walvis 480 tot 590 dagen
 • En een olifant 18 tot 22 maand dat is bijna 2 jaar!

zwangerschap, mamablog, batboy

Dus ben ik toch maar blij dat ik geen olifant ben, want om 2 jaar met een dikke buik rond te lopen is toch echt niks voor mij!

Vond jij je zwangerschap lang duren? 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Na 8 maanden was ik het echt wel zat haha. Leuke blog!

 2. Birgit schreef:

  Hahaha, nou ik voelde me soms wel als een olifant :p
  Maar bijna 2 jaar zwanger zijn…. pffff

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Het lag bij mij ook erg aan de omstandigheden. Bij de laatste was het wekenlang tropisch warm, dus toen vond ik het wel lang duren.

 4. De tweede bleef veel te lang zitten naar mijn zin…
  Ik ben ook héél blij dat ik geen olifant ben.
  Leuke post

 5. […] is nu 12 weken en vanaf die leeftijd kunnen ze al doorslapen. Sommigen ook eerder, maar dat heb ik nog nooit […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.