baby, doorslapen

Wanneer slaapt je kindje door?

Vanaf 12 weken kunnen kinderen al doorslapen, maar deze vlieger ging helaas niet voor mij op. Nu kon ik eindelijk de kaart ‘Ik sliep vannacht voor het eerst door’ van Milestone gebruiken. 

Doorslapen met 12 weken

’s Morgens werd ik wakker en ik dacht: ‘Volgens mij ben ik vannacht niet uit bed geweest?’ en ging meteen kijken of hij nog wel ademde. Ik vind dat altijd nog zo eng, maar ik hoefde niet eens te kijken, want ik hoorde hem al.

Brent is nu 12 weken en vanaf die leeftijd kunnen ze al doorslapen. Sommigen ook eerder, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt. Er word gesproken van doorslapen als je kindje 5 a 6 uur achter elkaar slaapt.

doorslapen,

12 weken en voor het eerst doorgeslapen

 

Laatste fles

Tegen 17:00 uur geef ik hem zijn laatste flesje en dan breng ik hem om 18:00 uur naar zijn wiegje. Hij werd in het begin rond 02:00 uur wakker ( ook al gaf ik zijn laatste flesje om 23:00 uur ) en tegen 04:00 uur. Later werd het tussen 04:00 uur en 05:00 uur.

Als het tegen 05:00 uur is kruip in mijn bed niet meer in, want dat heeft dan haast geen zin meer aangezien mijn wekker om 05:30 uur gaat. Hij slaapt nog niet elke nacht door, maar het begint gelukkig te komen.

Elke nacht wakker

Bij Deon weet ik het niet precies meer, maar hij sliep ook zo rond de drie a vier maand door. Het ging niet echt heel makkelijk. Ik moest hem steeds een flesje geven anders bleef hij huilen en ook moest zijn knuffel altijd mee in bed. Gelukkig kon hij het zelf vasthouden en zo viel hij dan uiteindelijk in slaap.

Bij Sten was het een heel ander verhaal. Hij sliep pas door na negen maand! Het was verschrikkelijk en ik hield het bijna niet meer vol. Elke nacht wakker, soms wel twee keer! Nu slaapt hij heel goed. Ik lees hem nog een verhaaltje voor en dan gaat hij gewoon slapen tot een uur of 06:00 uur. Wel erg vroeg, maar hij slaapt gelukkig door. Ik hoop dat Brent dit ritme zo volhoud, zou wel erg fijn zijn!

*Helaas was dit maar voor korte duur en heeft het wel 1 jaar geduurd voordat hij eindelijk doorsliep!

Met hoeveel weken of maanden sliep jouw kindje voor het eerst door? Ging jij ook meteen kijken of er iets aan de hand was?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Mijn dochter van 16 mnd slaapt nog steeds niet elke nacht door. Ze is een hele moeilijke slaper. Mijn eerste zoon sliep al vanaf de eerste dag door. Die moesten we steeds wekken voor de voedingen.

  2. Mary-Lou schreef:

    Beide kinderen slapen hier nog niet door. Klinkt ideaal bij jou. Heel af en toe hebben we geluk. Dan ga ik ook om het hoekje kijken bij de jongste of alles nog goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.