de fit methode, mamablog, batboy

De Fit Methode

Een fit lichaam wie wil dat nu niet? Ik wel en was daarom ook enthousiast toen ik dit boek mocht ontvangen. Helemaal nu ik bezig ben met afvallen komt De Fit Methode mij goed van pas.

De Fit Methode

Het boek De Fit Methode is samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten en professionals en geschreven voor iedereen die iets wil verbeteren aan zijn/haar lichaam. Of het nu gaat om afvallen (zoals bij mij het geval is), spieropbouw of om fitter te worden. Fitter worden is een belangrijk doel van de Fit Methode en ook dat staat op mijn lijstje.

Het doel

Het doel van dit boek is dat jij je eigen coach wordt op het gebied van mindset, training en voeding. Dit zijn namelijk de 3 essentiële bouwstenen voor een fit lichaam. Om je zo goed mogelijk te helpen staat FIT je ook online bij en is er een speciale Fit-app waarmee je je voeding kunt bijhouden.

In de Fit Methode wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 einddoelen:

 1. Spieropbouw
 2. Vetverlies
 3. Fitter en gezonder worden en op gewicht blijven

In het boek staat een tabel en deze geeft precies aan wanneer je doel vetverlies of spieropbouw moet zijn. Is je *BMI hoger dan 25, dan is je doel vetverlies. Is je BMI lager dan 18.5 ga je voor spieropbouw. Het meten van je BMI wordt heel duidelijk uitgelegd in het boek.

*BMI wordt berekend door een formule waarin je lengte en gewicht zijn opgenomen. Uit de uitkomst kun je aflezen of je een gezond gewicht hebt voor je lengte.

Stappenplan

Met behulp van een stappenplan wordt je opweg geholpen om je doel te bereiken.

 • Je meet je gegevens en vult deze in.
 • Formuleer je SMART-doel. Dit is wat je uiteindelijk wilt bereiken aan de hand van de SMART-principes: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden. Dit wordt allemaal uitgelegd in het boek.

Als je dit hebt ingevuld kun je beginnen om je uiteindelijke doel te bereiken.

de fit methode, mamablog, batboy

Geen recepten

Het boek telt meer dan 300 pagina’s en er wordt heel uitgebreid en duidelijk uitleg gegeven over:

 • Mindset
 • Beweging en training
 • Voeding
 • Gezondheid

Als je doel afvallen is en je bent opzoek naar (caloriearme) recepten vind je ze in het boek niet, maar wel op de website van FIT. Er staan 2 ‘favoriete’ ontbijtjes in, maar daar zitten voor mij te veel calorieën in. Wel staat er een voorbeeld in van een boodschappenlijstje van gezonde producten die niet in je (koel)kast mogen ontbreken.

de fitmethode, mamablog, batboy

Is het boek wat voor mij?

Dit boek bevat ontzettend veel informatie en met al deze kennis kun je zelf je eigen voedings- en trainingsschema’s opstellen. Met een handige formule kun je je energiebehoefte uitrekenen en aan de hand daarvan stel je je eigen schema op.

Ik vind het een heel interessant boek en alles wordt duidelijk beschreven, maar aan alleen het boek heb je niet voldoende. De Fit-app (met o.a. je persoonlijke schema’s) is ook zeker van belang. Om zelf je schema’s op te stellen kost aardig wat tijd en persoonlijk vind ik het prettiger als er in het boek meer schema’s en recepten zouden staan. Dit boek is dan ook bedoeld om je eigen coach te worden, maar dat is niet echt iets voor mij.

Waar te koop

Het boek kun je bestellen op de website van Fit en kost € 29,95. Daarnaast heb je ook nog de complete Fit Methode (€69,95) wat bestaat uit: hardcopy boek, digitale versie van het boek, recepten en schema’s.

Afvallen blijft lastig, maar in het boek staan tips hoe je het leuk houd én vergeet je einddoel niet 😉 .

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Hier gaat het afvallen jammer genoeg niet zo als verwacht. Het gaat er echt met moeite af. Ik heel benieuwd naar dit boek!

 2. Mariëlle schreef:

  Klinkt als een zinvol boek met een hoop nuttige info. Zelf heb ik deze info via een personal coach verkregen, maar het kan nooit kwaad om nog eens te kunnen terugblikken hoe het ook alweer zat.

 3. Kreanimo schreef:

  Ik denk dat dit niet de methode voor mij is…

  Ik ben er vast van overtuigd dat iedereen zijn perfecte methode kan vinden.

 4. Cassandra schreef:

  Dit is niet echt mijn ding, ik volg gewoon lekker mijn eigen weg en dat gaat fijn. Inmiddels 8 kg kwijt sinds de 2/3de week van januari. Dus doe vast iets goed haha!

 5. Nicole schreef:

  Zelf ben ik meer van de recepten juist en daar inspiratie uit halen. Hoe ik het moet doen weet ik wel..

 6. Marjolein schreef:

  Klinkt goed! Bij mij is het doel voornamelijk vetverlies en dan doe ik door te sporten en gezond te eten. Het gaat alleen ietsjes te sloom, snif

 7. Lien schreef:

  Klinkt goed! Ik moet ook weer eens wat gaan doen vrees ik.

 8. Melissa krijns schreef:

  Klinkt als een handige boek. Zelf ook druk bezig met afvallen. Maar vind soms best lastig

 9. Eke schreef:

  Ik wil, nou ja, het is meer moeten, na mijn zwangerschap echt gaan bewegen. Meer gaan bewegen, dus wellicht kan dit boek mij van pas komen!

 10. Rory schreef:

  Ik mocht het boek ook lezen, maar ik heb er toch voor gekozen om het niet te doen. En ik denk om precies dezelfde redenen als je op het einde van je artikel opnoemt. Ik denk wel dat het heel nuttig kan zijn als je echt bezig bent met afvallen of een heel trainingsschema wilt opstellen. Het klinkt als een enorme stok achter de deur.

 11. Merel schreef:

  Klinkt interessant. Weet ook niet of het helemaal bij mij zou passen, aan de andere kant vind ik het wel fijn om goed te trainen en te weten hoe je op de juiste manier je resultaat behaalt.

 12. Petra schreef:

  Klinkt als een goed boek met veel handige en nuttige informatie.

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Dit lijkt me zeker wel leuk om eens te bekijken! Ik ga het reserveren in de bibliotheek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.