winterjas, jongens, mamablog, batboy, jongens winterjas

Een winterjas voor jongens

Een winterjas kopen blijft een lastige keuze. Hier vind je een aantal tips om de keuze van het kopen van een winterjas makkelijker te maken.

Winterjas

Naast een lekkere warme trui, mag een goede winterjas ook zeker niet ontbreken tussen de kinderkleding.

Het blijft een lastige keuze om een winterjas voor jongens te kopen. Kinderen zijn immers veel buiten en om je kindje te beschermen tegen kou en regen heeft hij een goede winterjas nodig. Om de keuze makkelijker te maken vind je hier een aantal tips om het kopen van een jas makkelijker te maken, want winterjassen zijn er in allerlei soorten en maten.

winterjas, jongens, mamablog, batboy

Lang of kort model?

Zit je kindje veel op de fiets, als hij bijvoorbeeld naar school gaat? Dan is het fijn dat de jas iets langer is om zo ook de benen te beschermen tegen kou en neerslag.

Let er op dat bij het aanschaffen van een lange jas je kindje minder bewegingsruimte heeft als hij bijvoorbeeld buiten aan het spelen is. Jongens zijn nu eenmaal dol op klimmen, klauteren en rennen en een lange jas is daarbij niet erg handig. Een jas net boven de knie is dan een prima lengte.

Capuchon

Een winterjas met capuchon is natuurlijk erg handig. Het kan zomaar zijn dat het onderweg opeens gaat regenen en dan is het makkelijk dat je snel je capuchon kan opzetten. Een capuchon beschermt tevens ook de nek tegen kou.

Liever geen capuchon? Er zijn ook jassen met een afritsbare capuchon.

Lekker warm

Zorg voor een goed geïsoleerde jas welke wind en regen afstotend is. Je kindje heeft niks aan een jas waarin hij nat en koud wordt.

Een jas met rits is snel en makkelijk om aan te trekken en daarbij is het altijd goed beschermt tegen de wind. Kies je voor een jas met (druk)knopen, houd er dan rekening mee dat de kou er nog stiekem tussen kan glippen.

Opvallende winterjas

In een jas met felle kleuren valt je kindje goed op in het verkeer. Tegenwoordig zijn er ook veel winterjassen met reflecterende strepen en dit zorgt voor extra veiligheid.

Kwaliteit

Daarbij is de kwaliteit van een winterjas ook erg belangrijk, de jas moet ook tegen een stootje kunnen (vooral bij jongens). Een kwaliteit jas hoeft helemaal niet heel duur te zijn, je kindje is er volgend jaar misschien al wel uitgegroeid.

Klaar voor de winter

Zorg voor een goed geïsoleerde jas die je kindje zelf makkelijk aan kan trekken en houd er rekening mee dat je kindje deze jas dagelijks aan heeft en dat hij comfortabel zit.

Maak de winterjas af met een bijpassende sjaal, handschoenen, (snow)boots en eventueel een lekkere warme muts en je kindje is klaar voor de winter!

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik houd van die speciale jassen die helemaal oplichten als er lampen opschijnen. Hoe zichtbaarder een kinderjas een kind maakt hoe liever ik het heb.

  2. Heidie schreef:

    Ik koop inderdaad meestal een kortere jas omdat die makkelijk is om in te bewegen, en ook om mee te fietsen.
    En ik ben ook voorstander van felle kleuren of strepen voor de veiligheid.
    Verder koop ik er meestal een in de winteruitverkoop voor de winter daarna. Als je wat grotere kinderen hebt, kun je meestal wel inschatten welke maat ze dan ongeveer hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.