louis vuitton, schoenen, groter, sneakers, kleine schoenen

Met deze tricks maak je te kleine schoenen groter

Is het verstandig om schoenen te kopen zonder ze te passen? Nee, dat is het zeker niet want ze kunnen te groot of te klein uitvallen, knellen op bepaalde punten of gewoon niet lekker zitten. Ik zag online sneakers van Louis Vuitton en kocht ze, maar eenmaal thuis pasten ze niet, ze waren te klein. Flink balen natuurlijk, maar met deze trick heb ik ze groter gemaakt.

Sneakers van Louis Vuitton

Mijn schoenmaat is 37/38 en daarbij is mijn rechtervoet iets groter en dat is altijd best lastig bij het kopen van schoenen. Ik was opslag verliefd toen ik op Marktplaats de sneakers van Louis Vuitton zag in maat 38. Ze werden verkocht, omdat ze niet passen en waren dus nog nooit gedragen. Wel een risico om sneakers te kopen zonder ze gepast te hebben, maar ik nam de gok.

kleine, louis vuitton, groter, sneakers

Ze waren netjes verpakt in de originele doos, dust bag én de sneakers zaten nog apart verpakt ter bescherming. Ze waren in top conditie en echt zo goed als nieuw!

louis vuitton, klein, te klein, schoenen

groter, sneakers, louis vuitton

Eigenlijk was ik een beetje bang om ze aan te trekken, want iets in mij zei dat ze niet zouden passen en ik had gelijk. Ze zaten veel te krap en de rechter deed me gewoon zeer. Ik zou ze zelfs niet kunnen dragen als ik alleen zou blijven zitten dus laat staan ermee lopen. Wat ontzettend balen was dat! Ik zou natuurlijk kunnen proberen om ze weer te verkopen, maar dat wilde ik niet. Nee, ik moest en zou ze dragen én houden 😉 . 

Kleine schoenen groter maken

Er zijn verschillende manieren om je te kleine schoenen groter te maken en dus deed ik een poging met behulp van hitte. Hiervoor heb je nodig:

  • Dikke sokken (1 of 2 paar).
  • Föhn.

Trek over je gewone sokken één of twee paar dikke badstof- of skisokken aan en probeer je schoenen weer aan te trekken. Ik kwam niet verder dan één paar dikke sokken, want met twee kwam ik er echt niet in! Makkelijk ging het nog niet en het knelde ontzettend, maar mijn voeten zaten er met veel pijn en moeite in.

Met een föhn op de warmste stand blaas je vijf minuten de schoen warm en ondertussen beweeg je je voeten om ze nog meer te rekken. Daarna wist ik niet hoe snel ik de sokken uit moest trekken en deed een nieuwe poging om nu met mijn gewone sokken de schoenen weer aan te trekken. Ik merkte direct verschil en mijn sneakers zaten echt een stuk fijner!

Meer tips & tricks

  • Leren schoenen kun je groter maken  door er natte kranten in te doen en dit een nacht te laten opdrogen.
  • Vul een plastic zak met water (goed afsluiten) en leg het in de schoen en stop de schoenen in de vriezer. Als het water bevriest zet het zakje uit en dus ook je schoen.
  • Ga met je schoenen naar de schoenmaker. Hier hebben ze speciale schoenenspanners die de schoenen uitrekken.
  • Bij de drogist zijn speciale sprays te koop om (lederen) schoenen uit te rekken.

Ik had niet gedacht dat het echt zou werken, maar ik zou nu zelfs een sprintje kunnen trekken.

 

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Schoenen ziet er zo mooi. Ik krijg er een voor mijn vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.