koolhydraatarme, bossche bollen

Deze koolhydraatarme Bossche bollen moet je echt proberen!

Wanneer je weinig of geen koolhydraten eet zijn producten zoals brood, pasta, aardappels en gebakjes uit den boze. Toch wil je ook wel een keer iets lekkers en dat kan! Ik maakte overheerlijke koolhydraatarme Bossche bollen en ze zijn echt om je vingers bij af te likken. Ze bevatten slechts 3,8 koolhydraten per bol en ik at er daarom ook gewoon lekker 5 op 😉 . 

Voordelen van koolhydraatarm eten

Om te functioneren heeft je lichaam energie nodig en die haal je uit vetten, eiwitten en koolhydraten. Maar koolhydraten zijn een bron van suiker en als je daar te veel van eet kan dat allerlei gevolgen hebben. Om mijn levensstijl aan te passen ben ik onlangs begonnen om koolhydraatarm te eten dus geen brood, pasta, aardappels, koek, bonen en al die andere lekkere dingen.

In het begin moet je lichaam daar natuurlijk best aan wennen, maar na een paar dagen ben je er al aan gewend, echt waar. Naast dat je minder last hebt vaan eetbuien heeft koolhydraatarm eten nog meer voordelen:

  1. Minder risico op hart- en vaatziekten
  2. Stabiliseert de bloedsuikerspiegel
  3. Verlaagt de bloeddruk
  4. Geen hongergevoel
  5. Je valt ervan af

Koolhydraatarme Bossche bollen

De neiging om zoet ’te moeten hebben’ zakt al snel, maar soms wil je natuurlijk ook wel even genieten van een lekker gebakje wanneer er bijvoorbeeld één jarig is of je wil jezelf in het weekend trakteren op iets lekkers. Maar als je koolhydraatarm eet zijn gebakjes en taarten echt een no-go, ook in het weekend. Dus zal je zelf aan de slag moeten gaan in de keuken.

Ik heb ontzettend genoten van Bossche bollen en deze heb ik opgegeten zonder schuldgevoel. Dit recept van de Lowcarbchef is eenvoudig te maken en één Bossche bol bevat slechts 3,8 koolhydraten dus daar kun je gerust van eten. Van de zes Bossche bollen heb ik er vijf helemaal alleen opgegeten (niet achter elkaar hoor 😉 ).

Deze koolhydraatarme Bossche bollen hebben net als de echte een slagroomvulling, maar de bollen zijn gemaakt van eiwit. Met de ingrediënten maak je er zes en alhoewel er staat dat je ze twee dagen in de koelkast kunt bewaren heb ik ze echter vijf dagen in de koelkast bewaard. Persoonlijk vind ik ze lekkerder als ze zeker één dag in de koelkast hebben gelegen.

koolhydraat, bossche bol

koolhydraatarme, bossche

Meer lekkere recepten

Dit recept is echt een aanrader en ben er heel enthousiast over. Ik zou zeggen, haal snel de ingrediënten in huis en ga aan de slag, want deze koolhydraatarme Bossche bollen zijn echt om je vinger bij af te likken. Mocht ik meer van deze heerlijke koolhydraatarme recepten tegenkomen of ik ga zelf eens wat uitproberen waar ik enthousiast over ben dan deel ik ze uiteraard met je.

Wil je ook eens genieten van een warme koolhydraatarme maaltijd? Dan zijn deze gevulde courgettes ook zeker de moeite waard of mijn gevulde eieren, heerlijk als borrelhapje! Meer van zoet? Maak dan deze heerlijke koolhydraatarme chocolade zandkoekjes .

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 19 Comments
  1. Lodi schreef:

    Ik eet ook koolhydraatarm en heb zoveel meer energie en voel me veel beter. Ik maak ook vaak recepten van lowcarnchef, hier is de courgette lasagne favoriet. Ik ga deze Bossche bollen ook zeker maken! Bedankt voor de tip!

  2. Els Black schreef:

    Wow dat klinkt heerlijk, ga ik zeker proberen als ik straks bevallen ben en meer energie heb haha

  3. Tania schreef:

    oh die wil ik wel eens maken. ze zien er heerlijk uit

  4. Felice Veenman schreef:

    lastig lezen dit blog: ik geloof niet in calorie arm. En zeker niet in calorie-arme Bosse Bollen. Zo ding eet je eens per jaar en dan is -ie lekker vet en fout. Lekker kalorierijk en verkeerd. Heerlijk van genieten en de rest van de week niet snoepen! Zo doe ik het…

  5. rachel schreef:

    ik eet medisch verplicht keto/kha . en ookal was het niet medisch is het nog een aanrader om zo te leven want je voelt je gewoon een stuk lekkerder

  6. Manon schreef:

    Interessant! Dit is ook Weight Watchers proof denk ik.

  7. Tessa schreef:

    Dat ziet er goed uit. Ik ga ze zeker een keer maken

  8. Ik eet zoveel mogelijk keto! Dus ik ga deze lekkere moorkoppen zeker een keer proberen. Een bosche bol die hebben ze toch echt alleen bij bakkerij de groot 😉

  9. An Van Assche schreef:

    Je artikel komt als geroepen!! Ben sinds gisteren begonnen koolhydratenarm te eten. Dank je wel!!

  10. Frederique schreef:

    Ik heb het opgeslagen. Ik ga het proberen te maken voor mijn zoon die van de koolhydraten af moet blijven. En dat is niet altijd makkelijk.

  11. Sherry schreef:

    Ik ga het zeker uitproberen. Smaakt het anders? Ik hou van Bossche bollen.

    • Batboy schreef:

      Ja, het smaakt wel zeker anders, want de buitenkant is niet van bladerdeeg. De eerste keer vond ik het te erg naar ei smaken daarom vind ik ze lekkerder als ze zeker één dag in de koelkast liggen. Hoe langer je ze bewaard hoe lekkerder ik ze vind.

  12. Caroline schreef:

    Wat een uitvinding, zo kun je toch lekker genieten van deze zoete lekkernij zonder de nadelen.

  13. Jouvence schreef:

    Deze koolhydraatarme Bossche bollen zien er zeker niet verkeerd uit! Even het recept opslaan.

  14. Angelique schreef:

    Dit ziet er super lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.