moeders, kinderen , horen

13x Wat moeders zeggen, maar kinderen horen

Wanneer je iets tegen je kind(eren) zegt, lijkt het wel of ze totaal iets anders horen. Deze 13 uitspraken worden door kinderen dan ook vaak verkeerd begrepen waar dan onenigheid over ontstaat.

Wat moeders zeggen en kinderen horen

Misschien praat jij Chinees of heeft je peuter een banaan in zijn oor? Deze 13 uitspraken worden vaak verkeerd begrepen.

 • Houd je kleren schoon we gaan zo weg

Er is nog wel even tijd om te kunnen spelen voordat je naar een (belangrijke) afspraak moet. ”Jullie kunnen nog wel even spelen, maar houd je kleding schoon”, schreeuw je ze nog even na. Helaas horen ze iets anders: ”Ga nog even lekker met elkaar ravotten in de tuin en zorg ervoor dat je zo smerig mogelijk thuis komt”.

 • Niet op je knieën kruipen

Die gaten zitten zo in hun broek en dus vertel je dat ze niet op hun knieën moeten kruipen (en al helemaal niet buiten). Echter horen ze iets anders: ”Ga nog even extra met je knieën op de grond en zorg ervoor dat je grote gaten in je broek krijgt. Degene met de grootste gaten is de winnaar”.

 • Avondeten

”Jullie mogen kiezen wat we vanavond gaan eten”, vertel je ze terwijl je samen in de supermarkt loopt. Hun oren hebben waarschijnlijk gehoord: ”Pak zoveel mogelijk snoep en koek en vul daar het boodschappenkarretje mee”.

 • Gevaarlijke stunts

”Niet met je fiets van de glijbaan, dat is gevaarlijk”. Wat ze horen: ”Je bent een acrobaat in het circus en er kan je niks gebeuren”.

 • Geen badwater drinken

Waarom moeten kinderen altijd het badwater proeven? Je zegt nog zo ”niet doen, dat is vies”, maar ze horen waarschijnlijk: ”Als je dorst hebt, er is hier water genoeg”.

 • Chocolade konijn

”Eet je chocolade konijn (die je van oma hebt gekregen) niet in één keer op, anders wordt je misselijk”. Waarschijnlijk horen ze een waarschuwing: ”Eet je chocolade konijn zo snel mogelijk op, want als je in bed ligt en hij nog niet op is, gaat mama hem opeten”.

 • Stil zijn

Niks is zo vervelend als je een (belangrijk) telefoongesprek hebt en de kinderen er doorheen blijven kwaken. ”Even stil zijn, want mama is even aan het bellen”. Verstaan ze als: ”Maak zoveel mogelijk kabaal, zodat diegene aan de andere kant onverstaanbaar is”.

 • Speelgoed opruimen

Dat is altijd wel een dingetje en wanneer je vraagt: ”Ruimen jullie even het speelgoed op?”. Horen ze waarschijnlijk: ”Maak zoveel mogelijk rommel en haal alles uit de kast”.

 • Niet rennen

Wanneer je zegt dat ze voorzichtig moeten zijn en niet rennen: ”We doen een wedstrijdje wie er het eerst aan de overkant is”.

 • Lawaai

Op zondagmorgen ligt papa graag nog even iets langer in bed en dus vraag je je kinderen of ze zachtjes willen doen, omdat papa nog slaapt. Echter horen ze dat je zegt: ”Ga naar boven met zoveel mogelijk kabaal en spring bovenop papa”.

 • Schoon ondergoed

”Die onderbroek en sokken van gisteren kun je makkelijk vandaag ook nog wel aan”.

 • Boompje klimmen

”Niet te hoog in de boom klimmen, dat is gevaarlijk”. Ze horen je echter zeggen: ”Klim zo hoog mogelijk in de boom, zodat je de wolken kan aanraken”.

kind, kinderen, moeders

 • Lekker spelen

”Geen ruzie maken, maar gewoon gezellig samen spelen”. Wordt vaak gehoord als: ”Ga lekker samen ruzie maken en haal het bloed onder je moeders nagels vandaan”.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.