lego spelletjes, mamablog, batboy

Lego spelletjes voor jongens

Het favoriete speelgoed wat bij Deon op nummer 1 staat is Lego. Wij hadden nog geen lego spelletjes in huis, maar vonden het Lego spel ‘Ramses Pyramid’ bij een kringloop voor maar € 4,50.

Lego spelletjes

Speelt jouw kindje ook zo graag met Lego? Met Lego spellen bouw je je eigen spel en daarna kun je aan de slag om het spel te spelen.

Lego bij de kringloop

Deon is elke dag wel met Lego aan het spelen. Hij bedenkt en maakt heel veel en laatst heeft hij zelf een spel van Lego gebouwd. Hij gaat er helemaal in op en bedenkt de spelregels, het frappante is wel dat hij altijd wint 😉 .

Nu waren we laatst bij een kringloop en daar zag Deon een grote doos Lego : Ramses Pyramid. Ik had geen idee wat het precies was, maar liever koop ik geen spelletjes of puzzels bij een kringloop of rommelmarkt. Dit om teleurstellingen te voorkomen, want bij ons is het nooit compleet, zo jammer!

Wij hebben thuis nog geen Lego spelletjes en voor € 4,50 kan je er geen buil aan vallen toch? Bij de kassa hebben we de doos open gemaakt om te zien of het compleet is en volgens ons zat alles er wel in.

Lego spel Ramses Pyramid

Het Lego spel Ramses Pyramid is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar Deon zette het spel helemaal alleen in elkaar én het belangrijkste: het spel is helemaal compleet!

lego spelletjes, mamablog, batboy

Het doel van het spel is om de Mummiekoning te verslaan en zijn kroon en schat in de Pyramide te veroveren.

Het spel is voor 2-4 spelers en duurt ongeveer 30 minuten.

In de doos zit een LEGO dobbelsteen welke je zelf in elkaar moet zetten, 13 LEGO microfiguurtjes, 217 LEGO elementen, spelregels en een boekje met bouwinstructies.

De microfiguurtjes vind ik zelf erg grappig. Ze zijn heel klein, iets groter dan een beentje van een LEGO poppetje.

lego spelletjes, mamablog, batboy

lego spelletjes, mamablog, batboy

De Mummiekoning met zijn mummies

Het spel spelen

Het spel is opgezet en ziet er geweldig uit, we kunnen niet wachten om te beginnen! Nadat ik de spelregels een paar keer heb gelezen snap ik er nog niet echt veel van dus we beginnen maar gewoon.

lego spelletjes, mamablog, batboy

De Pyramide bestaat uit zes lagen welke je eenvoudig eraf kan halen.

lego spelletjes, mamablog, batboy

De schat van de Mummiekoning

Binnen 5 minuten had ik de kroon veroverd en dus gewonnen, maar na mijn idee hebben we het niet helemaal volgens de regels gespeeld.

Leuk?

De speluitleg vind ik erg ingewikkeld en we hebben er ons eigen draai maar aan gegeven. Persoonlijk vind ik dit spel niet heel veel aan, idem Nick, hij vind het een belachelijk spel.

Deon zelf vind het spel helemaal geweldig en hij kan zo zijn eigen fantasie gebruiken om zijn eigen spelregels te bedenken en het spel te spelen op zijn manier.

Voor € 4,50 hebben we wel een goede deal gesloten wat betreft het LEGO, maar nieuw zou ik dit spel niet kopen, dat vind ik het geld niet waard.

Heb jij Lego spelletjes in huis?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.